KSO, meslek komitesi toplantılarına başladı - Son Dakika
Ekonomi

KSO, meslek komitesi toplantılarına başladı

KSO, meslek komitesi toplantılarına başladı

Konya Sanayi Odası (KSO), pandemi sürecinde yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekleyerek, sektörlerin ve sanayicilerin sorunlarına çözüm önerileri geliştirmek amacıyla meslek komitesi toplantılarına başladı.

30.08.2020 10:11  Güncelleme: 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Sanayi Odası (KSO), pandemi sürecinde yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekleyerek, sektörlerin ve sanayicilerin sorunlarına çözüm önerileri geliştirmek amacıyla meslek komitesi toplantılarına başladı.

KSO Başkanı Memiş Kütükcü'nün başkanlığında, video konferans ile yapılan ilk toplantıda 1., 12. ve 24. meslek komitelerini oluşturan mermer, inşaat, iklimlendirme ve geri dönüşüm sektör sanayicileri sorunlarını dile getirdi.

Toplantının açılışında konuşan KSO Başkanı Memiş Kütükcü, Oda olarak daha önce yüz yüze yaptıkları meslek komitesi toplantılarının ikinci serisine Covid-19 salgını dolayısıyla video konferansla başladıklarını, KSO'nun 24 meslek komitesinin tamamıyla bir araya gelerek sektörlerin taleplerini ilgili kurumlar nezdinde dile getirmeye devam edeceklerini söyledi.

"Takdire şayan mücadele"

Sanayicilerin pandemi dolayısıyla çalışanları ile birlikte 6 aydır olağanüstü, takdire şayan bir mücadele verdiğinin altını çizen Kütükcü, "Konya Sanayi Odası olarak biz de, sanayicilerimizin bu mücadelesine en güçlü desteği sunmak, pandeminin işletmelerimize verdiği zararı minimize etmek amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. İş dünyamızdan gelen talepler bizim için çok kıymetli. Meslek komitesi toplantılarımızın sonucunda da sektörlerimizin taleplerini, sorunlarını raporlaştırarak ilgili kuramlara ileteceğiz. Çözümünü takip edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"KSO, pandemi döneminde sanayiciye büyük destek oldu"

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınının başladığı Mart ayından bu yana yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi veren Kütükcü, "Pandemi sürecinde üyelerimizle güçlü bir iletişim kurduk. Oluşturduğumuz yeni dijital iletişim platformları ile, üyelerimize sorunlarını daha hızlı iletme imkanı sunduk. Pandeminin ilk günlerinde Odamız bünyesinde bir Pandemi Kurulu oluşturduk ve sürecin koordinasyonunu Pandemi Kurulumuzla sağladık. Sanayicilerimizden gelen tüm talepleri 3 ayrı rapor halinde üst kuruluşumuz TOBB, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı gibi kurumlarımıza ileterek, çözümlerinin takipçisi olduk. Hamdolsun sanayicilerimiz adına talep ettiğimiz konuların tamamına yakınında sonuç aldık" dedi.

"Hiçbir sorumluluktan kaçmadık"

Konya Sanayi Odası'nın pandemi sürecinde her zaman olduğu gibi yine sanayiciler adına elini taşın altına koyduğunu ifade eden Kütükcü, şunları söyledi: "Şehrimizde sanayi üretiminin sağlıklı devam edebilmesine katkı vermek için hiçbir sorumluluktan kaçmadık. Üyelerimizin maske ihtiyacına yönelik girişimlerde bulunduk. Bu konuda tekstil meslek komitemizle birlikte maske üretimine yönelik bir çalışma yaptık. Maske sıkıntısının yaşandığı ilk dönemlerde, şehrimizin ve ülkemizin maske ihtiyacının giderilmesi için komitemiz, maske üretimine başladı. Üretim halen devam ediyor. Ayrıca Valiliğimizden temin ettiğimiz 120 bin adet maskeyi, Odamıza talepte bulunan firmalarımıza dağıttık. Kısıtlama dönemlerinde başlayan hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile ilgili, çalışmak isteyen işletmelerimizin, sektörlerimizin 'istisna' taleplerini Valiliğimize ileterek izin alma süreçlerini koordine ettik. Konya Sanayi Odası olarak, sanayi işletmelerimizde çalışanlara yönelik Covid-19 Antikor Tarama Testleri başlattık. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile Sağlık Bakanlığımız işbirliğinde başlattığımız bu çalışma ile, çalışanlarına yönelik antikor testi talep eden işletmelerimizin tamamının test taleplerini karşıladık. Yine üyelerimizin Haziran ayında Odamıza ödemesi gereken yıllık üyelik aidatı ve munzam aidatları, gecikme zammı ve faiz tahakkuk ettirmeksizin erteledik."

"Vaka sayısının düşmesi için; Her An Tedbir, Her Yerde Tedbir"

Meslek komitesi üyelerine "Her An-Her Yerde Tedbirli Olalım" çağrısında bulunan Kütükcü, Konya'nın vaka sayısında ülke genelinde ilk 5 il içerisinde yer aldığını, vaka sayısının düşmesinin tek yolunun tedbirlerden geçtiğini vurguladı. Kütükcü, "Vaka sayısının düşebilmesi için alınan tedbirlere, uygulamalara ve bu tedbirler ile ilgili farkındalık oluşturulmasına hepimizin daha fazla katkı vermesi gerekiyor. Bu konuda her birimiz sorumlu ve görevliyiz. Çünkü bu süreç hiç kimsenin sadece kendisi ile sınırlı değil. Kendimiz ile birlikte, karşımızdaki kişilerin de sağlığını korumak bizim sorumluluğumuz. Onun için sadece işyerlerinde tedbirli olmak yetmez. Sosyal hayatımızda da maske-mesafe ve hijyen kurallarına eksiksiz riayet etmek, çalışanlarımızın farkındalığını bu yönde artırmak zorundayız. Oda olarak biz 'Her An Tedbir, Her Yerde Tedbir' diyoruz" ifadelerini kullandı.

Kütükcü'nün konuşmasının ardından söz alan sektör sanayicileri sorunlarını dile getirdi. Toplantıda finansman, madencilikte ruhsatlandırmada yaşanan sorunlar, insan kaynağı problemi, bürokratik engeller, hammadde tedarikinde yaşanan zorluklar, ihracat destekleri, navlun maliyetlerindeki artış, TSE belge ücretleri gibi pek çok konu gündeme geldi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi KSO, meslek komitesi toplantılarına başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ordu Büyükşehir Belediyesi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    18:49 Ordu Büyükşehir Belediyesi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Ordu Büyükşehir Belediyesi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, yeni dönemin hayırlı olmasını temenni ederek Ordu halkına teşekkür etti. Güler, önlerindeki 5 yıllık süre boyunca ayrım yapmaksızın Ordu'yu yaşanılabilir bir kent olma yolunda birlikte hazırlayacaklarını vurguladı. Ayrıca, şehir ekonomisini güçlendirmek, afete dirençli bir kent yapmak ve lojistik merkezi oluşturmak gibi hedeflerinin olduğunu belirtti.

  • Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin Borç Yükü 853 Milyon TL
    17:59 Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin Borç Yükü 853 Milyon TL

    Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, belediyenin toplam borcunun 853 milyon olduğunu belirtti. Kaya, borç yükünün ağır olduğunu ancak şikayetçi olmanın bir hakkı olmadığını söyledi.

  • Helal Gıda Bakımından Hayvanların Beslenmesi ve Kesim Yöntemleri Çalıştayı Düzenlendi
    17:44 Helal Gıda Bakımından Hayvanların Beslenmesi ve Kesim Yöntemleri Çalıştayı Düzenlendi

    Dünya Helal Birliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Uludağ Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Helal Gıda Bakımından Hayvanların Beslenmesi ve Kesim Yöntemleri Çalıştayı'nda, akademisyenler, uzmanlar ve yetkililer sunumlar yaptı. Çalıştayda hayvanların beslenmesi ve kesim yöntemlerinin helal gıda bakımından tartışıldığı vurgulandı. Çalıştayın sonuçları kitapçık halinde yayınlanacak ve ilgili birimlere rapor olarak sunulacak.

  • Kimyagerler Derneği, özlük haklarının iyileştirilmesini talep etti
    17:40 Kimyagerler Derneği, özlük haklarının iyileştirilmesini talep etti

    Kimyagerler Derneği İç Anadolu Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Oltulu, dernek üyeleri adına yaptığı açıklamada, kimyagerlerin özlük haklarının diğer mesleklere göre geri kaldığını belirtti. Oltulu, kimyagerlerin aynı yetki ve sorumluluğa sahip olmalarına rağmen düşük ek gösterge ve ücretle çalıştıklarını ifade etti. Kimyagerlik mesleğinin cazip hale getirilmesi ve kamu kimyagerlerinin özlük haklarındaki sorunların çözülmesi gerektiğini vurguladı.

  • Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde üretilen peynir helvası coğrafi işaret tescili aldı
    17:39 Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde üretilen peynir helvası coğrafi işaret tescili aldı

    Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde üretilen peynir helvası, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret olarak tescil edildi. Gelibolu Ziraat Odası Başkanı Erkan Kaya, helvanın tescili için başlattıkları girişimin olumlu sonuçlandığını belirtti. Coğrafi işaret tescili, Gelibolu'nun kültürel mirasının ve tarımsal ürünlerinin değerinin tanınması anlamına geliyor.

  • Manisa Belediye Başkanı Lüks Makam Odası Hakkında Konuştu
    17:29 Manisa Belediye Başkanı Lüks Makam Odası Hakkında Konuştu

    Manisa Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, AKP'li eski başkan Mehmet Çerçi'nin yaptırdığı lüks makam odası hakkında açıklamalarda bulundu. Balaban, imkanlarının olduğu an daha mütevazı bir makam odasına geçmeyi istediğini söyledi.

  • MÜSİAD Erzurum Başkanı: Türkiye'de yüksek enflasyon ticari ahlakı etkiledi
    17:26 MÜSİAD Erzurum Başkanı: Türkiye'de yüksek enflasyon ticari ahlakı etkiledi

    MÜSİAD Erzurum Başkanı Abdulkerim Kavaz, enflasyonla mücadeleden kamu tasarruflarına, asgari ücretten İsrail ile ticaretin kısıtlanmasına kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. Kavaz, Türkiye'de yüksek enflasyonla birlikte ticari ahlakın dozunun kaçtığını belirterek, İsrail'e yapılan boykotun önemli olduğunu ifade etti. Ayrıca, kamu tasarruflarını izleme komitesi kurulması ve alım gücünün artırılması gerektiğini vurguladı.

  • A101'den ESCAMP 6500 Flat Tiny House: Fiyatı ve Özellikleri
    17:11 A101'den ESCAMP 6500 Flat Tiny House: Fiyatı ve Özellikleri

    Türkiye'nin önde gelen zincir marketlerinden A101, ESCAMP 6500 Flat Tiny House'u satışa sunuyor. 16 m² yaşam alanına sahip olan bu ev, uygun fiyatıyla dikkat çekiyor. Özellikleri arasında SCHLEGL 1400 kilogram kapasiteli 2 adet torsiyon frenli dingil, kompozit sandviç panel dış cephe ve laminant parke zemin bulunuyor. A101 tarafından 25 Nisan itibariyle satışa sunulacak olan ESCAMP 6500 Flat Tiny House'un fiyatı 399 bin 900 TL.

  • İzmir'de Esnafın İşleri Durgun, Turistlere Bağlıyorlar
    17:05 İzmir'de Esnafın İşleri Durgun, Turistlere Bağlıyorlar

    İzmir'de esnaf, vatandaşların alım gücünün düşmesiyle işlerinin etkilendiğini belirterek turistlere umut bağladıklarını söyledi. Esnaf, dükkan kiralarını ödemekte zorlandıklarını ve güçlerinin kalmadığını ifade etti. Fiyat artışları ve vatandaşların satın alma gücünün düşmesi nedeniyle esnafın işleri durgunlaşmış durumda. Esnaf, idare etmeye çalıştıklarını belirtirken, turistlerin gelmesini beklediklerini dile getirdi.

  • Van'ın Bahçesaray ilçesinde besiciler hayvanlarını otlatmaya başladı
    17:03 Van'ın Bahçesaray ilçesinde besiciler hayvanlarını otlatmaya başladı

    Bahçesaray ilçesinde çetin geçen kış boyunca ahırlarda beslenen küçükbaş hayvanlar, havanın ısınmasıyla birlikte meralara çıkarıldı. Besiciler, doğanın canlanmasıyla yeşeren meralara götürdükleri hayvanlarını gün boyunca otlattıktan sonra tekrar ahırlara getiriyor. Uzun süre sonra hayvanlarını otlaklara çıkarmanın ve yem masraflarından kurtulmanın sevincini yaşayan besiciler, bu durumdan memnuniyet duyuyor.


Advertisement