Kayseri Ticaret Borsası tarafından yılın Ahisi seçilen El'e kaftan giydirildi - Son Dakika
Güncel

Kayseri Ticaret Borsası tarafından yılın Ahisi seçilen El'e kaftan giydirildi

Kayseri Ticaret Borsası tarafından yılın Ahisi seçilen El\'e kaftan giydirildi

Kayseri Ticaret Borsası tarafından "Ahi Evran Yılı" dolayısıyla yılın Ahisi seçilen borsa üyelerinden Ömer El'e törenle kaftan giydirildi.

09.09.2021 16:54  Güncelleme: 19:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Ticaret Borsası tarafından "Ahi Evran Yılı" dolayısıyla yılın Ahisi seçilen borsa üyelerinden Ömer El'e törenle kaftan giydirildi.

Borsanın konferans salonundaki törenden konuşan Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, birlik, beraberlik ve kardeşlik gibi önemli değerleri içerisinde barındıran, meslek etiğinin ve çalışma prensiplerinin temelini oluşturan Ahilik kavramının dünyada eşi benzeri bulunmayan Türk kültürüne özgü önemli bir kültürel birikim olduğunu ifade etti.

Ahiliğin sanat ve meslek yönüyle toplumun ekonomik yapısını hazırlarken, ahlaki yönüyle de devlet yapısının temel özelliklerini belirlediğini vurgulayan Bağlamış, şunları söyledi:

"Bugün modern çağdaki ticaret ahlakı, müşteri memnuniyeti, kalite standartları olarak ifade edilen birçok terimin temeli Ahilik teşkilatı çatısı altında oluşturulmuş ve yüzyıllar öncesinde Anadolu topraklarında hayat bulmuştur. Ahilik teşkilatının yardımlaşma ve dayanışma gibi temel prensiplerini kendine şiar edinen esnaf ve sanatkarlarımız, ihtiyaç sahibi olanlara her zaman destek olmuştur. Yüzyıllar boyunca ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan gelişmemizi sağlayan Ahilik teşkilatının dünya kültürüne ve ticaret literatürüne büyük katkıları olduğu gibi, milli birlik ve beraberliğimizin de teminatlarından birisi olmuştur."

Konuşmanın ardından, temsili şed kuşanma töreni sergilendi, yılın Ahisi seçilen Ömer El'e kaftan giydirildi.

Törene, Kayseri Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Alan, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kayseri Ticaret Borsası tarafından yılın Ahisi seçilen El'e kaftan giydirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement