Kto Karatay Üniversitesi'nde "Kariyer Zirvesi 2" Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Kto Karatay Üniversitesi'nde "Kariyer Zirvesi 2" Sürüyor

Kto Karatay Üniversitesi\'nde "Kariyer Zirvesi 2" Sürüyor

KTO Karatay Üniversitesi Girişimci Liderler Topluluğu’nun düzenlediği “Kariyer Zirvesi 2” önemli isimlerin katılımıyla sürüyor.

07.05.2014 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KTO Karatay Üniversitesi Girişimci Liderler Topluluğu'nun düzenlediği "Kariyer Zirvesi 2" önemli isimlerin katılımıyla sürüyor.

KTO Karatay Üniversitesi Girişimci Liderler Topluluğu tarafından düzenlenen "Kariyer Zirvesi"nin ikinci günün ilk bölümünde Helvacızade A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Büyükhelvacıgil ve Davranış Bilimleri Uzmanı Aşkım Kapışmak öğrencilerle bir araya geldi.

İş hayatındaki tecrübelerini öğrencilerle paylaşan Kadir Büyükhelvacıgil, öğrencilere üniversite de ve üniversiteden sonra dikkat etmeleri gereken konular hakkında tavsiyelerde bulundu. Türkiye'nin 2023 vizyonuna hazırlandığını belirten Büyükhelvacıgil, "Biz ya da ülke bu hedefe giderken sizin de bir şeyler yapabiliyor olmanız lazım. Bu neyle sağlanacak? Ancak zincirlerinizi kırarsanız olacak" dedi.

Herkesin yapabileceği işlerin olduğunu ifade eden Büyükhelvacıgil, "Ben dahil bir çok şirkette akıl almaz derecede eleman ihtiyacı var. En önemli ihtiyaç nitelikli eleman ihtiyacı. Vasıfsız elemana da ihtiyacımız var ama onu da bulamıyoruz, o ayrı bir sıkıntı" diye konuştu.

İngilizcenin dünyada kabul görmüş bir dil olduğunu hatırlatan Büyükhelvacıgil, "Elimizdeki dil öğrenimi iyi değilse, bilgisayar kabiliyetimiz iyi değilse maalesef ki bunlar şansımızı azaltan şeyler. Ama buna rağmen onlar olmasa bile elimizde hala bir sürü silah var. Kullanabileceğiniz en önemli silah da kişiliğiniz ve karakteriniz. Kişiliğiniz ve karakteriniz düzgün olduktan sonra gittiğiniz her yerde açamayacağınız hiçbir kapı yoktur" diye konuştu.

AŞKIM KAPIŞMAK'A DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

KTO Karatay Üniversitesi Girişimci Liderler Topluluğu'nun düzenlediği "Kariyer Zirvesi"nin bir sonraki konuğu Davranış Bilimleri Uzmanı Aşkım Kapışmak oldu. İkili ilişkiler ve iletişim konularında öğrencilere bilgilerini aktaran Aşkım Kapışmak, kadınlarla erkekler arasındaki farklılıklardan bahsetti.

Kadınların bir araya geldiği zaman östorojen (dişi hormonu) salgıladıklarını ifade eden Aşkım Kapışmak, dişi hormonunun kadınlarda çeneye vurduğu esprisi yapması salonda bulunan öğrencileri güldürdü. Erkeklerin daha sonuç odaklı olduğunu kadınların ise süreç odaklı olduğunu aktaran Aşkım Kapışmak, "Kadınların zor bir beyni var. Allah kadına iletişim gücü vermiş. İletişimde daha fazla ve daha etkinsiniz. Biz o kadar kullanamıyoruz. Çünkü bizim beynimizde bazı çekmeceler var. Erkek beyninde yemek, okul, kariyer, cinsellik, iş hayatı her şey var. Sizde de çekmeceler var yüzlerce, binlerce ama sizin çekmecelerinizin arkası bağlı; birini açıyorsunuz diğeri geliyor. Biz de o yok, nereyi açıyorsan o geliyor" ifadelerini kullandı.

Öğrencilerle iletişim oyunu da oynayan Aşkım Kapışmak'a programının sonunda yaş günü pastası sürprizi yapıldı. 35 yaşına giren Aşkım Kapışmak yeni yaşına doğum günü pastasındaki mumları üfleyerek girdi.

Aşkım Kapışmak ile birlikte programa Arka Sıradakiler dizisiyle tanınan oyuncu Fırat Çöloğlu'da katıldı. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Aşkım Kapışmak ve Fırat Çöloğlu, öğrencilerle bol bol hatıra fotoğrafı da çektirdi. Aşkım Kapışmak program sonunda öğrencilere yeni çıkan kitabını imzaladı. "Kariyer Zirvesi" yeni katılımcılarla devam ediyor. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kto Karatay Üniversitesi'nde 'Kariyer Zirvesi 2' Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement