KTSO Bakan Çelik ve Hisarcıklıoğlu'nu Ağırladı - Son Dakika
Güncel

KTSO Bakan Çelik ve Hisarcıklıoğlu'nu Ağırladı

KTSO Bakan Çelik ve Hisarcıklıoğlu\'nu Ağırladı

Karacabey Ticaret Borsası, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımıyla başarılı iş adamlarını ödüllendirdi.

07.01.2016 15:42  Güncelleme: 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karacabey Taha Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen ödül törenine Bakan Çelik ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun yanı sıra Vali Münir Karaloğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı, SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz katıldı.

Ödül töreni öncesi bir konuşma gerçekleştiren Bakan Çelik, "Ekonomiye can verenler ödül töreni vesilesiyle Karacabey'de olmaktan çok memnunum. Bakan olduktan sonra ilk ziyaretimi buraya gerçekleştirdim. Bana iyi dilek ve temennilerini belirten tüm dostlarıma çok teşekkür ediyorum. Üreticiden sanayiciye kadar tüm sorunların tespiti ve sorunların çözümüyle ilgili ortak akıl çerçevesinde birlikte çalışacağız" dedi.

Dünyada son yıllarda arzu edilmeyen gelişmeler de yaşandığını ifade eden Bakan Çelik, " Suriye'de kimin eli kimin cebinde anlamakta zorlanıyoruz. Ortadoğu'da süper güçlerin siper aldığını görüyoruz ama ne zaman tetiğe basacaklarını bilmiyoruz. Suuidi Arabistan ve İran arasında meydana gelen gerginlik tüm dünyayı endişelendiriyor. Biz hükümet olarak medeniyetler arasındaki çatışmanın ortadan kalkması için yoğun bir çaba harcadık. Bugün geldiğimiz noktada durumun çok vahim olduğunu ifade edebiliriz. Bu coğrafya yeni Kerbelaları kaldıracak durumda değil.Bu hengame içinde 2015'i gergin bir şekilde tamamladık. Yeni bir yıla diken üstünde girdiğimizi bilmemiz gerekiyor. İnanıyoruz ki 2016 yılı diyalog, barış, huzur yılı olur. Böyle bir dünyada güçlü olmak, Türkiye'nni güçlü olması tercih değil, zorunluluk. Biz güçlü olmak zorundayız. Bunun da belirleyici faktörü ekonomidir. Eğer siz ekonomide güçlüyseniz sesiniz gür çıkacak demektir. Eğer yoksa sesiniz kısık çıkacaktır. O zaman sorunları çözen yöneten değil, sorunların esiri olursunuz" şeklinde konuştu.

Tarımın son derece önemli olduğunun altını çizen Bakan Çelik, "Tarımdaki sorunları çözmedikçe diğer alanlardaki sorunların çözümü mümkün değil. Karacabey ve Bursa tarih, turizm, sanayi şehri. Ama aynı zamanda da bir tarım şehri. Karacabey ve Bursa modern tarım uygulamalarıyla örnek bir ilçe ve kent. Bunda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Sanayinin ve tarımın bütünleştiği bir yer burası" ifadelerini kullandı.

Ticaret borsalarının anlayışını değiştirmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Bakan Çelik, "Ticaret borsaları çiftçinin ürününün değer bulduğu yerler olacak. Çiftçi üretiyor, alın teri akıtıyor. Borsaların onun ürününün değer bulduğu yerler haline gelmesi gerekli. Ticaret borsalarının lisanslı depoculukla öncü olmasını istiyorum. Devlet artık ürün toplamamalı. Bu borsaların işi. Lisanslı depoculuk yasasını çok önemli hedeflerle çıkarttık. Bunun işlemediğini görmek üzüntü verici. Artık borsalarımız taşın altına gövdesini koymalı" şeklinde konuştu.

Havza bazlı üretime geçişle ilgili tespitler yapıldığını da vurgulayan Bakan Çelik, "

Türkiye'de suyunuzun durumu ne? Hangi ürünle hangi toprağı buluşturmalıyız? Bunları Orman ve Su İşleri Bakanlığımızla birlikte gerçekleştirdiğimiz projeyle masaya yatırıyoruz. Neyini nerede, ne zaman ekileceğinin öncülüğünü yapacağız. Havza bazlı üretime geçişle birlikte ürünlerde fiyat istikrarı da sağlanacak. Böylece çiftçi emeğinin karşılığını alacak" dedi.

Süt üreticisini desteklemek için yeni kararlar aldıklarını da ilk kez açıklayan Bakan Çelik, şöyle devam etti: "Süt arzımız 18,5 milyon ton. Sütün artması hayvan gelişiminin sağlıklı olduğunu gösteriyor. Sütün arzına baktığımız zaman geçen yılın aynı dönemine göre 225 bin ton süt sanayimize daha fazla gitmiş. Ayrıca önümüzdeki dönem laktasyon dönemi olduğu için süt üretimi daha da artacak. Talebe odaklanmamız lazım. İç tüketim de azalma var. Çevremiz savaş ortamı ve ihracatta daralma var. Ayrıca süt tozu ihracatında yüzde 80'lik düşüş var. Türk yoğurdu, Türk peyniri dünya pazarlarındaki yerini alması, sanayicimizin rekabet gücünü artırmak için birkaç hususta adım atmayı kabul gördük. Artık üreticimiz 'Sütüm ne olacak' kaygısı içinde olmasın. Çiğ süt sözleşmesi zorunlu hale getirildi. Sanayici için arz garantisi var. Sözleşmeli döneme geçtik."

RİFAT HİSARCIKLIOĞLU: KARACABEY'İN ZENGİNLİĞİ UYUMUNDAN GELİYOR

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, Karacabey'in en çok ziyaret ettiği ilçe olduğunu vurgulayarak, "Sık sık gelmemin esas sebebi burada gördüğüm muhteşem tablo. Karacabey'in zenginliği bu uyumdan geliyor. Bu manzarayı başka bir yerde kolay kolay bulamazsınız. Karacabey Türkiye'nin gururu" ifadelerini kullandı. Karacabey'de faal bir kadın girişimciler kurulu olduğunu da sözlerine ekleyen Hisarcıklıoğlu, "Ancak mecliste kadın üye yok. Önümüzdeki sene seçimlerde en azından birer tane kadın meclis üyesi sözü istiyoruz" dedi.

KARALOĞLU: KARACABEY TARIM MERKEZİ

Karacabey'de ekonomiye can veren, değer katan iş adamlarını ödüllendirmenin gururunu yaşadıklarını söyleyen Vali Münir Karaloğlu ise, "Karacabey tarım, hayvancılık ve gıda sanayinde hem Bursa hem de Türkiye'nin en önemli merkezlerinden biri. Ödül vereceğimiz tüm arkadaşlarımıza ilçelerimize ve ilimize kattıkları değerden dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

ALİ ÖZKAN: KARACABEY BÜYÜRSE BURSA BÜYÜR

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da, "Tarım ve hayvancılık Karacabey'in vazgeçilmezi. İstanbul-Bursa- İzmir Otoyolu tamamlandığında burada üretilen ürünlerin pazarlanması açısından önemli katkı sağlayacak. Karacabey büyürse, Bursa büyür. Bursa büyürse Türkiye büyür. Türkiye büyürse dünya küçülür ve dünyadaki zulüm sona erer" diye konuştu.

MURAD BERTAN: KARACABEY TARIM VE HAYVANCILIĞIN BAŞKENTİ

Karacabey Ticaret Borsası Başkanı Murad Bertan ise şöyle konuştu: "Kuruluşunun 48. Yılını kutlayan borsamız ilçemize ve şehrimize değer katmaya devam edecektir. Bizler üyelerimizle olan bağı hiçbir zaman koparmadığımız gibi ülkemiz ve ilçemiz için çözümleyici katkıda bulunma özelliğimizi alnımızın akıyla yerine getirmenin kıvancını yaşıyoruz. Son yıllarda ilçemizde gerçekleşen yatırımlar ve gelişen tarım sanayisi Karacabey'in tarım ve hayvancılığın başkenti olduğunu kanıtlamaktadır" dedi.

NACİ GÜNCÜ: KARACABEY GÜNEY MARMARANIN PARLAYAN YILDIZI OLMAYA ADAY

Karacabey'in bereketli topraklarının ve doğal güzelliklerinin herkes tarafından bilindiğini vurgulayan KTSO Başkanı Naci Güncü de şöyle konuştu: "Karacabey tarımın olduğu gibi tohum şirketlerinin ve dünya tohum markalarının da merkezi olma yolunda ilerliyor. Tarımsal üretimde birinci olan ilçemiz Bursa'nın 1/100.000 ölçekli planlarında tarım ve tarıma dayalı sanayi üretim alanı olarak gösterilmiştir. Bunlarla birlikte ilçemizde otomotiv yan sanayi alanında da yapılan yatırımlar gün geçtikçe artmaktadır. Kısa zamanda tamamlanacak İstanbul-Bursa-İzmir otoyolu ve hızlı tren; ilçemizin Bursa ve Balıkesir'i birleştirecek kesişme noktasında yer almasını sağlayacaktır. Bu yatırım ile Bursa'nın genişleme istikametinde olan ilçemiz, Güney Marmara'nın üretim ve lojistik üssü ve parlayan yıldızı olmaya adaydır."

Konuşmaların ardından 42 KTSO üyesi, 32 de KTB üyesi ödüllerini Bakan Çelik, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Vali Münir Karaloğlu ve törene katılan diğer protokol üyelerinden aldılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel KTSO Bakan Çelik ve Hisarcıklıoğlu'nu Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?
    01:09 Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?

    OpenAI tarafından geliştirilen ve Microsoft'a ait Copilot, en popüler yapay zeka sohbet botları arasında yer alıyor. Copilot, GPT-4'ü ücretsiz sunuyor, ücretsiz şekilde internete erişebiliyor, popüler hizmetlere entegre edildi, Copilot ile DALL-E ücretsiz ve Windows 10 üzerinden kullanılabilir.

  • Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları
    01:09 Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları

    SDN ekranlarının sevilen serisi Teknoloji Testi'nin bugünkü konuğu popüler şarkıcı Murat Boz oldu. Murat Boz, vivo V30'un tasarımını, kamerasını, pil ömrünü ve diğer özelliklerini beğendiğini söyledi. Ayrıca yapay zeka, sanal gerçeklik ve uzay teknolojileri gibi konulardaki görüşlerini de paylaştı. Videoda aksesuarlar ve yeni teknolojiler hakkında da sohbet edildi.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek
    00:54 Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyon kişinin geleceğini açıkladı. Elaldı, taraftarlardan anlayış beklediklerini belirtti.


Advertisement