Küba, Fidel Castro'yu Mamak'ta andı - Son Dakika
Güncel

Küba, Fidel Castro'yu Mamak'ta andı

Küba, Fidel Castro\'yu Mamak\'ta andı

Küba Cumhuriyeti Büyükelçiliği, Küba Devrimi lideri Fidel Castro'nun 3.ölüm yıl dönümünde Mamak'ta özel fotoğraf sergisi düzenledi.

26.11.2019 10:05  Güncelleme: 10:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küba Cumhuriyeti Büyükelçiliği, Küba Devrimi lideri Fidel Castro'nun 3.ölüm yıl dönümünde Mamak'ta özel fotoğraf sergisi düzenledi.

Mamak Belediyesi ev sahipliğinde Musıki Muallim Mektebi'nde düzenlenen sergiye, Küba Büyükelçisi Luis alberto Amoros Nunez, Zambia, Arjantin, Peru, Ekvator, Venezuella, Kostarika, Kongo Büyükelçileri, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ve çok sayıda davetli katıldı. 19 eserin yer aldığı ve Küba'nın usta fotoğrafçılarının fotoğraflarının bulunduğu sergi iki gün boyunca ziyaretçilere açık olacak.

Nunez'den Köse'ye teşekkür

Kübalılar ve Küba Devrimi'nin tarihi lideri olarak adlandırılan Fidel Castro'yu ölüm yıl dönümünde düzenlenen sergiyle verdiği destek ve ilgiden dolayı Köse'ye teşekkür ederek konuşmasına başlayan Küba Büyükelçisi Luis Alberto Amoros Nunez, "Bu fotoğraflar Fidel'in neden küresel bir saygınlığa, sahip olduğunu hatırlatmaya yardımcı oluyor. Bu değerler yalnızca Küba halkının büyük çoğunluğu tarafından değil aynı zamanda dünya genelinde yüz milyonlarca insan tarafından benimsendi. Fidel yaptıklarıyla, en güçlü ülkelerin muhalefet ve sert düşmanlığına karşı koyarak, halkın desteğini de arkasına alarak bazı şeyleri başarmanın mümkün olduğunu, ona inan herkese inanan herkese göstermiştir" dedi.

"Türkiye ve Küba iki yakın ve dost ülke"

Coğrafi uzaklıklarına rağmen Türkiye ve Küba iki yakın ve dost ülke olduğunu ifade eden Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, "Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bağımsızlık ve demokrasi mücadelesinde hayata geçirdiği değerlerin, Küba Devrimi'nin de bu değerlerden beslendiğini, Fidel Castro'nun Atatürk ve Türkiye dostu olduğunu biliyoruz. Bugün de böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor olmaktan mutluluk duyuyor, dost ülke Küba Cumhuriyeti ile kültürden sanata, eğitime birçok alanda işbirliği yapmayı planlıyoruz. İleride Küba Cumhuriyeti ile gerçekleştireceğimiz Kültür ve Sanat organizasyonlarının daha da gelişeceğini umut ediyor ve teşekkür ediyorum" dedi.

"Liderlerin özgürlük mücadelelerini konuştuk"

Sergi öncesi Venezuella Büyükelçisi ile bir araya geldiğini kaydeden Köse, "Kendileri de buradalar. Bugün kıymetli büyükelçilerimizle Güney insanların kardeşlik duygusunu benimsedikçe hiçbir silahlı gücün onları yenemeyeceğini, Çanakkale'yi, 15 Temmuz'u konuştuk. Türkiye halkının darbeye nasıl karşı çıktığını ve milletin geleceğine nasıl sahip çıktığını konuştuk. Bu özgürlük mücadelelerinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın nasıl bir mücadele verdiğini, 'Dünya beşten büyüktür' diyerek bütün dünya halklarına nasıl sahip çıktığını, nasıl mazlumun yanında olduğunu konuştuk. Keza Küba ve Venezuella liderlerinin ülkelerinde verdikleri özgürlük mücadelelerinin dünyaya örnek olduğunu konuştuk. Bundan sonra dost ülkelerimizle sosyal, kültürel siyasi çalışmalarımızı hep birlikte kardeşçe devam edeceğiz inşallah" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Küba, Fidel Castro'yu Mamak'ta andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bandırma'da Hırsızlık Zanlısı Çatı Katında Yakalandı
    16:31 Bandırma'da Hırsızlık Zanlısı Çatı Katında Yakalandı

    Balıkesir'in Bandırma ilçesinde bir ikametten hırsızlık ihbarı üzerine polis ekipleri harekete geçti. Titiz bir çalışma sonucunda hırsızlık zanlısı, yan binanın çatısında saklanırken yakalandı. Yakalanan şüpheli üzerinde yapılan aramada çalıntı para ve banka kartları ele geçirildi. 28 yaşındaki şüpheli gözaltına alınarak adli makamlara sevk edildi ve tutuklandı.

  • Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 27. yılında sinemaseverlerle buluşuyor
    16:30 Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 27. yılında sinemaseverlerle buluşuyor

    Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 9-16 Mayıs tarihleri arasında Ankara'da düzenlenecek. Festivalde, Onur, Bilge Olgaç Başarı ve Genç Cadı ödülleri sahiplerini bulacak. Festivalin teması bu yıl 'Daha Fazlası, Daha Azı Değil: Sen Uçuşu Hatırla' olarak belirlendi. Festivalin film seçkisi ve programı ise yakın zamanda açıklanacak. Açılış töreninde ödüller sahiplerine takdim edilecek.

  • Adana'da Mahalli İdareler Seçimleri İçin Tedbirler Değerlendirildi
    16:29 Adana'da Mahalli İdareler Seçimleri İçin Tedbirler Değerlendirildi

    Adana'da 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimleri için alınacak tedbirlerin değerlendirildiği toplantıda, seçim öncesinde, seçim anında ve sonrasında herhangi bir aksaklığa mahal vermemek için alınması gereken önlemler ele alındı. Vali Yavuz Selim Köşger, toplam seçmen sayısının 1 milyon 629 bin 959 kişi olduğunu ve güvenlik personeli, araç ve ekipman sayısını açıkladı. Toplantı sonunda yapılan değerlendirmelerin ardından toplantı sona erdi.

  • Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Ortaca'da pazar yeri ziyaretlerinde bulundu
    16:27 Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Ortaca'da pazar yeri ziyaretlerinde bulundu

    Aydın Ayaydın, Ortaca ilçesinde kurulan pazarda esnaf ve vatandaşlarla sohbet ederek taleplerini dinledi. Halkın hizmete susadığını ifade eden Ayaydın, seçimlerde destek istedi ve yürütecekleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: İstanbullu sandıkta hesabını soracak
    16:27 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: İstanbullu sandıkta hesabını soracak

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Bakın o karanlık, daracık odalarda neler çevriliyor görüyor musunuz? Deste deste paraları yığıyorlar.

  • Brezilya'da 33 Katlı Bir Binada Yangın Çıktı
    16:26 Brezilya'da 33 Katlı Bir Binada Yangın Çıktı

    Brezilya'nın Recife kentinde inşaat halindeki 33 katlı bir binada çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangının binanın en üst katında başladığı ve tüm binayı sardığı belirtilirken, çevredeki binaların alevlerin yayılma riski nedeniyle tahliye edildiği bildirildi. Yangının kısa devre nedeniyle çıktığı düşünülüyor.

  • Anavatan Partisi, Antalya'da AK Parti adaylarını destekleyecek
    16:25 Anavatan Partisi, Antalya'da AK Parti adaylarını destekleyecek

    Anavatan Partisi, pazar günü yapılacak yerel seçimlerde, AK Parti'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü ile Kepez Belediye Başkan adayı Rıza Sümer'i destekleme kararı aldı. Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Narlı, kararın Antalya'nın geleceğine yönelik büyük bir adım olduğunu ve tamamen halkın ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda alındığını belirtti. Narlı, Hakan Tütüncü'nün liderlik becerileri ve tecrübesi ile Rıza Sümer'in vizyonunun Antalya'nın gelişimi için büyük önem taşıdığını vurguladı.

  • İstanbul'un gözde kıyılarından Yenikapı sahilinde çöp birikintileri oluştu
    16:24 İstanbul'un gözde kıyılarından Yenikapı sahilinde çöp birikintileri oluştu

    İstanbul'un gözde kıyılarından Yenikapı Sahili'nde, denizin bir kısmı çöp birikintileriyle kaplandı. Pet şişe, poşet ve diğer çöplerin suyun üzerinde kaldığı görüldü. Vatandaşların yürüyüş yaptığı ve bisiklet sürdüğü sahildeki çöp birikintisi cep telefonu kamerasına yansıdı.


Advertisement