Küçük Çocuğun Brusella Hastası Annesi İçin Yaptığı Buluş Duygulandırdı - Son Dakika
Güncel

Küçük Çocuğun Brusella Hastası Annesi İçin Yaptığı Buluş Duygulandırdı

Türkiye’nin dört bir yanından gelen 300 genç kaşifin, 3 gün boyunca birbirinden ilginç buluşlarını anlatarak yeteneklerini ortaya koyacağı 5. Ulusal Çocuk Kongresine katılan Cemre Şahin isimli öğrencinin Brusella hastası annesi için yaptığı buluş herkesi duygulandırdı.

06.05.2016 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin dört bir yanından gelen 300 genç kaşifin, 3 gün boyunca birbirinden ilginç buluşlarını anlatarak yeteneklerini ortaya koyacağı 5. Ulusal Çocuk Kongresine katılan Cemre Şahin isimli öğrencinin Brusella hastası annesi için yaptığı buluş herkesi duygulandırdı.

Bağcılar Belediyesi Türkiye'nin genç kaşiflerini 5.Ulusal Çocuk Kongresi'nde bir araya getirdi. Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı'nda düzenlenen programa, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ilçe protokolü ve çok sayıda öğrenci katıldı. Kongrenin ilk gününde gençlerle bir araya gelen Başkan Çağırıcı, öğrencilerin buluşlarını inceleyerek bilgi aldı. Kongrenin ilk gününde Sivas'tan gelen Cemre Şahin yaptığı buluşla herkesin dikkatini çekti. Şahin, Brusella hastası olan annesi için yaptığı peynir makinesiyle duygusal anlar yaşattı.

"3 GÜN SÜRECEK KONGREDE 180 SUNUM YAPILACAK"

06- 08 Mayıs tarihleri arasında devam edecek kongrede öğrenciler, birbirinden ilginç buluşlarını anlatarak yeteneklerini ortaya koyacak. 23 Akademisyenin oluşturduğu bilim kurulu tarafından bin 200 bildiri arasından seçilen 180 bildirinin sunumunun yapılacağı Kongre'de, Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi öğrencileri de sunumlar yapacak.

Türkiye'nin 50 vilayetinden gelen genç beyinleri Bağcılar'da ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Bir araştırma İnsan hayatı ne kadar uzun süreli olursa olsun 0- 6 yaş arasında zekanın yüzde 70'ini tamamlandığını ve hafızanın dolduğunu söyler. Bu da gösteriyor ki çocuk yaşta yapılacakların fayda sağlayacağını ve gelecek için büyük faydalar sağlayacağını gösteriyor. Diğer taraftan çocuklarımıza tanımış olduğumuz imkanlar ve onlara elde ettiğimiz fırsatların güzel neticelere ve ürüne dönüştüğünü görmekten de büyük bir mutluluk duyduğumuz ifade etmek istiyorum. 21.'inci yüzyıl dünyasında 2023, 2053, 2071 hedeflerini koyan bir Türkiye için böyle bir çalışmanında anlamlı olduğunu ifade ediyorum " dedi.

"ANNEMİN PEYNİR YİYEBİLMESİ İÇİN BU MAKİNEYİ YAPTIM"

Kongrenin ilk gününde Sivas'tan gelen bir öğrenci herkesi duygulandırdı. Orta Okul öğrencisi Cemre Şahin annesi için yaptığı peynir makinesi ile duygu dolu anlar yaşattı. Projesini annesi gibi brusella hastaları için yaptığını söyleyen Şahin; "Brusella hastalarının peynir yiyebilmesi için, aslında annem için yaptığım bir proje. Annemin peynir yiyebilmesi için bu makineyi yaptım. Bu makineden 6 tür peynir elde edebiliyorum. Bu projeyi annemi düşünerek yaptım. Annem peynirsiz kahvaltı yapmıyordu. Bu yüzden ben de peynir yiyebilmesi için bir makine yaptım. Projemde 6 tür peynir elde edebiliyorum. Bunu her gün yapabiliyorum. Genellikle içine 5 lt süt konuluyor ama fazla da olabilir. Süt 5 litreden fazla olursa peynir kalın az olursa ince olur. Üretebildiğim peynirler kaşar peynir, beyaz peynir, lor peynir, otlu peynir, çörek otlu peynir ve çökelek" diye konuştu.

Projeye katılan bir başka öğrenci Yusuf Yazgan ise Suriyeli mülteciler için yaptığı projesini şöyle anlattı: "Bildirimin adı, küçük orta büyüklükteki hazır giyim atölyelerinde istihdam edilen Suriyeli çocuk ve kadın mültecilerin çalışma koşullarına yönelik bir inceleme. Küçük ve orta olması, büyük olan hazır giyim atölyelerin de zaten denetimler zaten yapılıyor. Fakat küçük olanlarda Suriyelilerin çalışma koşulları önemli görülmüyor yani umursanmıyor. Bu yüzden bizde onları araştırmaya karar verdik. Nasıl koşullarda çalıştıklarını, zorluklarını öğrenmeye çalıştık. Bu araştırma bir kaç hafta sürdü". - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Küçük Çocuğun Brusella Hastası Annesi İçin Yaptığı Buluş Duygulandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement