Küçük hafızlar, depremzedeler için ramazanda Kur'an-ı Kerim okuyacak - Son Dakika
Güncel

Küçük hafızlar, depremzedeler için ramazanda Kur'an-ı Kerim okuyacak

Küçük hafızlar, depremzedeler için ramazanda Kur\'an-ı Kerim okuyacak

İstanbul Fatih Müftülüğüne bağlı olarak 10 yıldır hizmet veren Sümbül Valide Sultan Kız Kur'an Kursu'nun hafızlık öğrencileri, ramazan boyunca indirecekleri hatim ve yapacakları mukabeleyi depremzedelere armağan edecek.

22.03.2023 16:57  Güncelleme: 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Fatih Müftülüğüne bağlı olarak 10 yıldır hizmet veren Sümbül Valide Sultan Kız Kur'an Kursu'nun hafızlık öğrencileri, ramazan boyunca indirecekleri hatim ve yapacakları mukabeleyi depremzedelere armağan edecek.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından hafızlık öğrencileri, hem maddi hem de manevi olarak afetzedelere yardım çalışmalarına katkıda bulunmak için harekete geçti.

İlim Hizmet ve Yardımlaşma Vakfı (İhya Vakfı) bünyesinde öğrenim gören, 10 ve 11 yaşlarındaki 58 ortaokul öğrencisi, bir ay boyunca indirecekleri hatimleri, depremde vefat eden çocuk hafızlar ve tüm afetzedelere hediye etme kararı aldı.

Minik hafızlar adına konuşan 5. sınıf öğrencisi Meryem İkranur Kamcı, depremlerde kendileri gibi hafızlık yapan çocuklar ve ailelerinin de vefat ettiğini söyledi.

Ramazanın manevi iklimi dolayısıyla böyle bir karar aldıklarını belirten Kamcı, "Arkadaşlarımız ve hocalarımızla yaptığımız istişare sonucunda depremde hayatını kaybedenler için bir şeyler yapmak istedik. İnşallah ramazan boyunca okuyacağımız mukabele ve hatimleri onlara hediye etmek istiyoruz." dedi.

"Hafızlarımız böyle güzel bir karar almış"

İhya Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı İbrahim Yıldırım ise kursun 10 yıldan beri hizmet verdiğini, halihazırda 58 öğrenciyi imam hatip ve hafızlık eğitimiyle geleceğe hazırladıklarını ifade etti.

Yıldırım, öğrencilerin her yıl ramazanlarını farklı bir atmosferde geçirdiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Bu sene de öğrencilerimiz, hocalarına şöyle bir teklifte bulunmuş, 'Hocam, Hatay ve diğer illerimizde birçok bizim gibi okuyan, hafızlık yapan ve okullarına giden kardeşlerimiz hayatlarını yitirdi. Bu bizim için büyük bir acıdır. ve bu hüznü ramazanımıza hakim kılmak istiyoruz. Okuduğumuz hatmi şeriflerimizi, fitrelerimizi, tekbirlerimizi, tesbihatlarımızı ve dualarımızı onlara bağışlamak istiyoruz. Hem dualarımızı hem de fitrelerimizi ve harçlıklarımızı onlara göndermek istiyoruz.' Başta ailelerini, hocalarını ve kendilerini özellikle tebrik ediyoruz, teşekkür ediyoruz. Rabb'im hayırlı nesillerimizi daim ve kaim eylesin."

Harçlıklarının bir bölümünü de afetteki yaraların sarılması için gönderecek öğrenciler, ramazan boyunca tüm depremzedeler için dua edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Küçük hafızlar, depremzedeler için ramazanda Kur'an-ı Kerim okuyacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement