Küçük Meclis Üyeleri Fransa'yı Kınadılar - Son Dakika
Yerel

Küçük Meclis Üyeleri Fransa'yı Kınadılar

Küçük Meclis Üyeleri Fransa\'yı Kınadılar

Parlamento diyalogu ve işbirliğini amaçlayan Türkiye küçük Millet Meclisleri (TkMM) toplantılarının ilki Prof.Dr.Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi Benal Nevzat Toplantı Salonu'nda; sivil toplum kuruluşları, parti temsilcileri, AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema ve Konak Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Akınbingöl'ün de katılımıyla gerçekleştirildi.

12.01.2012 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Parlamento diyalogu ve işbirliğini amaçlayan Türkiye küçük Millet Meclisleri (TkMM) toplantılarının ilki Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi Benal Nevzat Toplantı Salonu'nda; sivil toplum kuruluşları, parti temsilcileri, AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema ve Konak Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Akınbingöl'ün de katılımıyla gerçekleştirildi.

Pervin Mısırlıoğlu'nun başkanlığını yaptığı İzmir küçük Millet Meclisi'nin ilk toplantısında '1915'te Ne Oldu?' ve 'Kadına Yönelik Şiddet ve Kadın Cinayetlerini Önlemek İçin Neler Yapılabilir?' başlıklı konular tartışıldı. Mısırlıoğlu, küçük Millet Meclisi'nin kuruluş amacının, mevcut ve farklı sosyal grupların her ay toplanarak, İzmir milletvekillerini ve yerel yöneticilerini bir araya getirerek sorunları masaya yatırmak olduğunu söyledi.

Mısıroğlu, yerel ve genel sorunları hep birlikte tartışmayı amaçladıklarını belirterek şöyle konuştu: " İzmir küçük Millet Meclisi, nüfus yoğunluğuna göre temsil edilmeyi esas alan bir yapı değil. Burada bir karar alıp, onun uygulanması için çalışmak gibi bir iddiamız yok. Ama tüm farklılıkların bir araya gelip, en aykırı görüşlerin bile dillendirilebildiği, mecliste grubu bulunan partileri temsilen birer milletvekilinin de katıldığı, ülkede olan bitenler hakkındaki görüş ve eleştirilerin sıcağı sıcağına paylaşılacağı bir ortam olmayı hedefliyoruz. Bu toplantılar sadece İzmir'de değil, tüm illerde oluşturuluyor. 'Önyargılar Giremez' adını taşıyan bu toplantıların gündemleri de yine katılımcıların önerileriyle belirleniyor."

'1915'te Ne Oldu?' konulu ilk oturumda söz alan konuklar çeşitli belgelere dayanarak 1915'te Türkiye'nin Ermeni soykırımı yapmadığını savundu. Bu konuda söz alan Ak Parti Milletvekili Nesrin Ulema da Fransa Parlamentosu'nun, 1915'te Ermenilerin soykırıma uğradığını ve bunu yasalaştırarak "Soykırıma uğradığını inkar etmeyi" suç kapsamına alarak onaylamasını kınayarak, "Fransa'nın yaşananları soykırım olarak adlandırması ve böyle bir yasa çıkarmasını kınıyorum. Düşünce ve fikir özgürlüğünün merkezi Fransa'da böyle bir karar alınması şaşırtıcı" diye konuştu.

'Kadına Yönelik Şiddet ve Kadın Cinayetlerini Önlemek İçin Neler Yapabilir?' konusu masaya yatırılarak Uzman Psikolog Melek Güngördü ve Konak Belediyesi Kadın Danışma Merkezi Avukatı, Kadın Haklarını Koruma Derneği Kurucu Üyesi Ayla Eğit, kadınların yasalarla korunması, erkeklerin bu konuda eğitilmesi ve kadına devletin nasıl sahip çıkması gerektiği konularını ele aldılar.

(AH-)

12.01.2012 10: 49 TSİ

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Küçük Meclis Üyeleri Fransa'yı Kınadılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement