Küçük piyanist Mete'nin yeni hedefi bilimsel alanda akademik kariyer - Son Dakika
Güncel

Küçük piyanist Mete'nin yeni hedefi bilimsel alanda akademik kariyer

Küçük piyanist Mete\'nin yeni hedefi bilimsel alanda akademik kariyer

Adana'da küçük yaşlarda sanat alanında çeşitli başarılara imza atan 10 yaşındaki Mete Ölçer, gelecekte biyoloji ve kimya alanında akademik kariyer yapmak istiyor.

23.04.2022 13:22  Güncelleme: 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da küçük yaşlarda sanat alanında çeşitli başarılara imza atan 10 yaşındaki Mete Ölçer, gelecekte biyoloji ve kimya alanında akademik kariyer yapmak istiyor.

Ölçer, 4 yaşında kendi kendine okumayı öğrendi. 5 yaşında anaokulu eğitimi sırasında Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile özel kuruluşlarda yapılan testlerde "üstün zekalı" olarak değerlendirildi.

Ailesi tarafından sanata özellikle de piyanoya ilgisi olduğu fark edilen Mete Ölçer, 5 yaşında Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO) Çocuk Korosuna seçildi.

İlkokula 2. sınıftan başlatılan Ölçer, aynı dönemde genel yetenek ve müzik dallarından sınavla kazandığı Bilim ve Sanat Merkezi'nden (BİLSEM) eğitim almaya başladı.

Ölçer, kendi bestelediği eserle katıldığı "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulusal Çocuk Besteciler Buluşmasında" başarılı bulunarak çevrimiçi eğitim almaya hak kazandı, ayrıca katıldığı "Uluslararası Adana Rhapsody Piyano Festivali ve Yarışmasında" piyano performansıyla birinci oldu.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuarı'nda tam zamanlı ortaokul sınavını kazanarak eğitimine devam eden Ölçer, haftada 2 gün BİLSEM genel yetenek, 2 gün de BİLSEM müzik dallarında eğitim görüyor.

"Kitap okumayı çok seviyorum"

Ölçer, AA muhabirine, ÇDSO Çocuk Korosundayken öğretmenin piyano çalmasından çok hoşlandığını, dinlediği seslerden yola çıkarak notaları tahmin edip koro çalışması sonrası piyano çalma egzersizleri yaptığını anlattı.

Sonrasında konservatuvardayken müzikle daha çok ilgilenecek vakit bulduğunu, şu an ise müzikle daha çok hobi olarak ilgilendiğini ifade eden Ölçer, "Kendi derslerim ve BİLSEM'den sonra kalan vakit çok az oluyor. Çok yoğun bir ders programım olduğu için çok fazla müziğe zaman ayıramıyorum." dedi.

Ölçer, müzikte elde ettiği başarıların kendisi için büyük bir özgüven kaynağı olduğunu, halen ders çalışırken klasik müzik dinlemeyi sevdiğini, müziğin ritmine göre ders çalıştığını aktardı.

Normal eğitiminde kitap okumanın büyük faydasını gördüğünü aktaran Ölçer, "Kitap okumayı çok seviyorum. Sürekli kitap okuyorum. Eğer kitap bilgilendirici ise gerçekten bana çok katkı veriyor. Normal bir hikaye kitabı ise da bu da çok hoşuma gidiyor. Farklı pencerelerden bakmamı sağlıyor, hayal gücümü geliştiriyor. Bunun gibi bir çok artı sağlıyor." diye konuştu.

"Karşıdakinin dilini konuşunca o daha mutlu olur"

Önündeki yaşamı için henüz karar vermenin erken olduğunu ancak bazı hedef ve düşünceleri olduğunu dile getiren Ölçer, şunları kaydetti:

"Aklımda bir sürü fikir var ama en öne çıkanları bilim insanı olmak. Küçüklükten beri en büyük hayalim. Mesela bir kimyager, biyolog gibi. Sonra bir genel cerrah. Çünkü insan anatomisini incelemek benim çok hoşuma gidiyor. Bir gezgin. Çünkü gezginler sürekli farklı ülkelere gidiyorlar. Farklı ülkelerin kültürlerini öğrenmek benim için büyük bir zevk kaynağı. Farklı ülkelerini dillerini öğrenmek benim çok hoşuma gidiyor. Bir insanla onun dilini konuşmak hem daha sağlıklı iletişim sağlıyor hem de karşıdakinin dilini konuşunca o daha mutlu olur."

Anne Belgin Ölçer de piyano ile kendi kendine bir şeyler öğrenen oğlunun daha sonra kazandığı konservatuvar eğitiminde piyanoyu tercih edip eğitim almaya başladığını bildirdi.

"Çocuğu nereye, nasıl yönlendireceğiz konusunda çok kafa yoruyoruz. Acaba ilerde pişman olur muyuz? Mesela konservatuvarı kazandı göndermedim. Acaba ilerde pişman olur muyum? Yani çok yönlü olması bizi çok yoruyor." diyen Ölçer, lise öğrenimine devam eden kızını da ihmal etmemeye çalıştığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Küçük piyanist Mete'nin yeni hedefi bilimsel alanda akademik kariyer - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Madagaskar'ı vuran kasırgada can kaybı 18'e çıktı
    17:43 Madagaskar'ı vuran kasırgada can kaybı 18'e çıktı

    Hint Okyanusundaki ada ülkesi Madagaskar'ı vuran Gamane Kasırgası'nda hayatını kaybedenlerin sayısı 18'e yükseldi. Kasırga nedeniyle 3 kişi yaralandı, 4 kişi kayboldu ve 20 binden fazla kişi yerinden oldu. Ülkenin farklı bölgelerinde şiddetli yağış sele yol açtı.

  • Küçük çocuğuna tır kullandıran baba yakalandı
    17:42 Küçük çocuğuna tır kullandıran baba yakalandı

    İzmir'de küçük yaştaki çocuğuna tır kullandıran ve o anları sosyal medyada paylaşan baba, idari para cezası kesilerek hakkında işlem başlatıldı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, tırda bulunan küçük çocuğunun ehliyetsiz araç kullanmak ve kullandırmak suçundan dolayı babasına ceza kesildiğini tespit etti. Ayrıca baba ve kızı hakkında trafik güvenliğini tehlikeye atma suçlamasıyla adli işlem başlatıldı.

  • Uludere Katliamı'nda paylaşım yapan okul müdürlerine disiplin cezası istendi
    17:41 Uludere Katliamı'nda paylaşım yapan okul müdürlerine disiplin cezası istendi

    Uludere Katliamı'nı anmak için sosyal medya paylaşımları yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ve başka bir yere sürülen 3 okul müdürüyle ilgili soru önergesini cevaplayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okul müdürleri için disiplin cezaları istendiğini bildirdi.

  • Meral Akşener, öğretmen atamaları konusunda açıklama yaptı
    17:41 Meral Akşener, öğretmen atamaları konusunda açıklama yaptı

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim çalışmaları kapsamında Çankırı'da yaptığı konuşmada, 2023 seçimlerine kadar 100 bin öğretmen ataması yapılması gerektiğini belirtti. Akşener, atama yapılmaması durumunda öğretmenlerin oylarına talip olduğunu söyledi ve emeklilerin durumuna benzer şekilde bu hakkı söke söke alacağını vurguladı. Ayrıca mülakat sisteminin kaldırılması gerektiğini de dile getirdi.

  • AK Parti AR-GE ve Eğitim Başkan Yardımcısı Osman Karaaslan'ın cenazesi toprağa verildi
    17:41 AK Parti AR-GE ve Eğitim Başkan Yardımcısı Osman Karaaslan'ın cenazesi toprağa verildi

    Rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede vefat eden AK Parti AR-GE ve Eğitim Başkan Yardımcısı Osman Karaaslan'ın cenazesi, başkentte düzenlenen törenle toprağa verildi. Cenazeye Karaaslan'ın ailesi, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ve diğer siyasi isimler ile vatandaşlar katıldı.

  • CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka: 'Korku dağları sarmış'
    17:38 CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka: 'Korku dağları sarmış'

    CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, Çorum'da yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara ve İstanbul'a sahip çıkma çağrısına karşılık 'korku dağları sarmış' dedi. Nazlıaka, CHP'li belediyelerin sosyal projeleri ve hesap verebilirlik anlayışını vurgulayarak, Cumhurbaşkanı'nın hemşericilikle tabloyu değiştiremeyeceğini belirtti. İstanbul seçimleri için ise '17 bakan da gelse halkın iktidarını değiştiremez' dedi.

  • Kuşadası Belediye Başkanı Semt Pazarlarını Yeniden Kazandıracak
    17:38 Kuşadası Belediye Başkanı Semt Pazarlarını Yeniden Kazandıracak

    Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, yeni döneminde kapalı pazar yerini kapatarak semt pazarlarını yeniden kente kazandıracağını açıkladı. Mevcut kapalı pazar yeri ise sivil toplum yerleşkesi olarak düzenlenecek.


Advertisement