Küçük Tekne Konferansı - Son Dakika
Güncel

Küçük Tekne Konferansı

Dokuz Eylül Üniversitesi (Deü) Tarafından Bodrum'da Düzenlenen ''küçük Teknelere İlişkin Bilimler ve Mühendislik'' Konulu Uluslararası Konferans Başladı.

16.11.2006 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) tarafından Bodrum`da düzenlenen ``Küçük teknelere ilişkin bilimler ve mühendislik`` konulu uluslararası konferans başladı.

Diamond Of Bodrum Otel`de düzenlenen konferans 3 gün sürecek. Konferansın açılışına DEÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Özerler, CHP`li Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Gören, Romanya, İtalya, Hollanda, Yunanistan ve İngiltere`den gelen konuklar katıldı.

Denizcilik sektörüyle ilgilenen kişilerin her geçen gün küçük teknelere önem verdiğini belirten Doç. Dr. Mustafa Özerler ``Küçük teknelerin dünya denizlerindeki balıkçılık, su ürünleri üreticiliği, arama- kurtarma, kaçakçılık ve römorkaj gibi işlemlerin gerçekleştirilmesinde gittikçe artan kullanımı nedeniyle denizcilik sektörünün vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Küçük tekneler gelişen amatör denizciliğin, deniz turizminin, deniz sporlarının keyif ortakları olarak ülkelerin, kentlerin tarihsel ve doğal değerlerinin güvenliğini sağlayan ileri teknolojinin yoğun bir uygulama alanıdır`` dedi.

Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon tekne imalatında Türkiye`nin en büyük merkezi olan Bodrum`un ülke ekonomisine önemli katkı sağladığını söyledi.

İlk günkü toplantının sonunda sergilenen maket tekneler konuklar tarafından ilgiyle incelendi.

Sezer ŞAHİNDAŞ/BODRUM (Muğla), (DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Küçük Tekne Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement