Küçük Will'in İstanbul Hayali Liverpool'da Gerçek Oldu - Son Dakika
Sinema

Küçük Will'in İstanbul Hayali Liverpool'da Gerçek Oldu

Galata Film'in 12 milyon dolarlık projesi "Will"in, İngiltere'nin Liverpool şehrinde Pazar günü yapılan galası büyük ilgi gördü.

18.10.2011 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'WİLL'E LİVERPOOL'DA MUHTEŞEM GALA

Galata Film'in 12 milyon dolarlık projesi "Will"in, İngiltere'nin Liverpool şehrinde Pazar günü yapılan galası büyük ilgi gördü. Liverpool Teknik Direktörü Kenny Dalglish ve ünlü futbolcu Steven Gerard ile Jamie Carragher'ın başrolerini paylaştığı Türk-İngiliz ortak yapımı film, 2012 yılında Türkiye'de gösterime girecek.

İstanbul'da 2005 yılında oynanan Şampiyonlar Ligi final maçında Liverpool- Milan maçı için İstanbul'a gelen Liverpool hayranı Will Brennan adlı 11 yaşındaki çocuğun hayatının konu edindiği filmin çekimleri, İstanbul'un Balat semti ve Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapıldı. Filmde Mustafa Denizli, İngiliz futbolcular Steven Gerrard, Kenny Dalgish, Jamie Garragher gibi isimler de rol alıyor.

Küçük Will'in umudun peşinde Liverpool'dan İstanbul'a yaptığı yolculuğu anlatan film 4 Kasım'da İngiltere'de gösterime giriyor.

GALA'DA MUHTEŞEM BULUŞMA

Liverpool -A.C. Teknik direktörü Kenny Dalglish'in de hazır bulunduğu galaya filmin yapımcı Türk şirketi Galata Film'în kurucusu ve filmin yapımcıları Taha Altaylı, Muharrem Gülmez, Mustafa Karahan, Dondurmam Kaymak'ın yönetmeni Yüksel Aksu, Ceviz Doğa ve Toplumla Dost İletişim Hizmetleri Yönetici Ortağı Erkut Ertürk, Proje Koordinatörü İnanç Mısırlıoğlu'nun yanı sıra filmin yönetmeni ve yazarlarından Ellen Perry ile Zack Anderson, Mark Cooper, Stewart Til, Timothy Nicholas.Oliver Stapleton, Damian Lewis, Perry Eggleton, Bob Hoskins ve Alice Krige'den oluşan seçkin davetli grubu katıldı.

FİLM İÇİN DÜNYACA ÜNLÜ EKİP BİRARAYA GELDİ

Dünya genelinde büyük ilgi uyandıracağına inanılan Will filminin görüntü yönetmenliğini, The Fall of Fujimori filminin senaryosuyla Amerikan Yazarları Sendikası tarafından En İyi Senaryo Ödülü'ne aday gösterilen Zack Anderson'un senaryosunu yazdığı, 2009'da 315 milyon dolar hasılat yapan "The Proposal" adlı filmi çekerek Hollywood'un en aranan görüntü yönetmenlerinden biri olan Oliver Stapleton yaptı. Filmin kurgusunu İngiltere'nin en saygın kurgucularından biri olan son çalıştığı film "Mamma Mia!" ile 601 milyon dolarlık hasılatla tüm zamanların en yüksek gelir sağlayan Britanya filmi'nin kurgusunu yapan Lesley Walker, yönetmenliğini, "En İyi Uzun Belgesel" dalında Emmy ödülüne aday olan "The Fall of Fujimori" in yönetmeni Ellen Perry, Sanat yönetmenliğini ise, başrolünü Helen Mirren'ın oynadığı Rowan Joffe'un "Brighton Rock" adlı filmler yer alır. başrolünü Helen Mirren'ın oynadığı Rowan Joffe'un "Brighton Rock" adlı filmlerin sanat yönetmenliğini yapan James Merifield üstlendi. Filmin kast yönetmenliğini ise, film sanayinin en saygın ve tecrübeli isimlerinden biri olan, "United 93" ve "King Kong" filmlerinin kast yönetmenliğini de gerçekleştiren Dan Hubbard yaptı.

FİLM TÜRK-İNGİLİZ ORTAK YAPIMI

Filmin yapımcılığını Galata Filmin kurucuları arasında yer alan TA Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Yüksel Aksu'nun yönetmenliğini yaptığı "Entelköy-Efeköy" projesinin de yapımcılığını üstlenen Taha Altaylı, Yurt içinde ve yurt dışında Armageddon, James Bond gibi önemli projelerle tanınan Muharrem Gülmez, Nezih Ünen'in yönettiği "Anadolu'nun Kayıp Şarkıları" adlı belgeselin yapımcılığını da üstenen Mustafa Karahan, 1980'den beri filmlere finansman sağlayan CCSL'nin sahibi Timothy Nicholas, en iyi film dahil olmak üzere 7 Oscar ödülü kazanan "Shakespeare in Love" filminde uygulayıcı yapımcı olarak görev almış Mark Cooper ve"Notting Hill" ve "Dört Nikah bir Cenaze" gibi başarılı filmlerin uluslararası pazarlama ve dağıtımını denetleyen Icon Films Şirketi'nin sahibi, Stewart Tıll CBE yaptı.

ALTAYLI: "TÜRKİYE DÜNYANIN EN ÖNEMLİ MERKEZLERİNDEN"

Filmin yapımcılarından ve Galata Film Başkanı Taha Altaylı, yaptığı açıklamada, "Türkiye'de Galata Filmi kurduğumuz zaman söylediğimiz birşey vardı; yılda bir uluslararası film, bir yerli film...Onu gerçekleştirdik. Hedefimizde bu vardı. Bunu gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. Aslında biz Galata Film olarak, Türk insanının neler yapabileceğini göstermek açısından da bir örnek teşkil ettiğimize inanıyorum. Türkiye bugün dünyanın en önemli merkezlerinden bir tanesi. Galata Film, uluslararası sinema piyasasında gerçekten çok ciddi bir bütçe, çok ciddi oyuncularla böyle bir fimi yaptığı için mutluluk ve gurur duyuyor. Umarım Türk halkı da bu film Türk sinemalarında gösterildiğinde beğenecektir ve onlarda bizimle birlikte gururlu olacaktır" dedi.

GÜLMEZ: "DEVAMI OLACAK"

Galata Film Direktörü ve Will filminin bir diğer yapımcısı olan Muharrem Gülmez de, "Bu bizim ilk uluslararası filmimiz. Büyük bir katılım var. Bunun içerisinde olmak bizim için gurur verici. Aynı şeyi tabii Türkiye'de de bekliyoruz. Bu yaptığımız işle gurur duyuyoruz. Bunun devamı da gelecek. Taha'nın da dediği gibi; her sene bir uluslararası bir de yerli film yapmak istiyoruz. İddiamızı gerçekleştirdik. İnşallah devamı da olur" diye konuştu.

FİLMİN YÖNETMENİ: "GURUR VERİCİ"

"The Fall of Fujimori", "Great Wall Across Eggleton" isimli filmleriyle ün yapmış olan "Will" ABD'li yönetmeni Ellen Perry ise, Bob Hoskins ve Damien Lewis gibi önemli oyuncuların rol aldığı filmin Liverpool'da gösterilmiş olmasından gurur duyduğunu söyledi.

WİLL: "İSTANBUL MUHTEŞEM BİR ŞEHİR"

Filmde 'Will' karakterini büyük bir başarıyla canlandıran 11 yaşındaki Perry Eggleton, İstanbul'daki çekimler sırasında çok eğlendiğini söyledi.

İstanbul'un muhteşem bir şehir olduğunu belirten Eggleton, İstanbul'un gezilmesi ve görülmesi gereken bir şehir olduğunu ifade etti.

HER HAYAL BİR GÜN GERÇEK OLUR

Küçük yaşta annesini kaybeden Will'in yaşamdaki tek dayanağı babasıdır. Ünlü İngiliz Kulübü Liverpool'un büyük hayranı olan Will'in en büyük hayali babasıyla birlikte İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak Liverpool -A.C. Milan, Şampiyonlar Ligi Final maçını seyretmekti. Babasında maç için iki bilet vardır. Ancak ikili Türkiye yolculuğuna çıkmadan önce Will'in babası aniden ölür. Yatılı okulda kalan Will'e babası, ölmeden önce "Her hayal bir gün gerçek olur. Hayallerinin peşinden git " diye nasihatte bulunur. Babasından kalan iki maç bileti ile bu yolculuğu yapmaya karar veren Will, babasının anısı yaşatmak ve çok sevdiği Liverpool FC'nin yanında olmak için kendi başına Liveerpool'dan İstanbul'a yola koyulur.

Kaynak: DHA

Son Dakika Sinema Küçük Will'in İstanbul Hayali Liverpool'da Gerçek Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement