Küçükcan'dan Akpm Başkanı Agramunt'a Mektup - Son Dakika
Politika

Küçükcan'dan Akpm Başkanı Agramunt'a Mektup

Küçükcan\'dan Akpm Başkanı Agramunt\'a Mektup

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türk Delegasyonu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Talip Küçükcan, AKPM Başkanı Pedro Agramunt ile Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland'a mektup göndererek, Türk bakanların mitinglerine izin vermeyen Almanya ve Hollanda'nın...

06.03.2017 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türk Delegasyonu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Talip Küçükcan, AKPM Başkanı Pedro Agramunt ile Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland'a mektup göndererek, Türk bakanların mitinglerine izin vermeyen Almanya ve Hollanda'nın kınanmasını istedi.

Küçükcan, Agramunt ve Jagland'a gönderdiği mektuplarda, Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşlarının, oy kullanacakları referandumun içeriği hakkında bilgi sahibi olma haklarının bulunduğunu ifade etti.

Türk siyasilerin seçmenleriyle buluşmasının engellenmesinin ifade ve toplantı hürriyeti ilkesiyle bağdaşmadığına dikkati çeken Küçükcan, bu yasaklayıcı zihniyetin Avrupa Konseyi değerleriyle ters düştüğünü belirtti.

Küçükcan, muhataplarından, konunun AKPM gündemine alınması ve bu ayrımcı uygulamaların yaşandığı ülkelerin kınanarak gerekli adımların atılması talebinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Küçükcan'dan Akpm Başkanı Agramunt'a Mektup - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement