Küçükcan: "Fetö Faaliyette Bulunduğu Ülkeler İçin Tehdittir" - Son Dakika
Politika

Küçükcan: "Fetö Faaliyette Bulunduğu Ülkeler İçin Tehdittir"

Küçükcan: "Fetö Faaliyette Bulunduğu Ülkeler İçin Tehdittir"

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türk Heyeti Başkanı ve Adana Milletvekili Prof. Dr. Talip Küçükcan FETÖ’nün faaliyetlerine izin veren ülkeleri uyardı ve ortak mücadele çağrısında bulundu.

31.03.2017 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türk Heyeti Başkanı ve Adana Milletvekili Prof. Dr. Talip Küçükcan FETÖ'nün faaliyetlerine izin veren ülkeleri uyardı ve ortak mücadele çağrısında bulundu.

Bağımsız Ülkeler Topluluğu Parlamenter Meclisi ve AGİT Parlamenter Asamblesi tarafından St. Petersburg'da düzenlenen Uluslararası Terörizmle Mücadele Parlamenter Konferansı'na katılan Küçükcan burada yaptığı konuşmada terör örgütlerinin sınır tanımadığını belirterek, her ülke için tehdit olduğunu belirtti. Küçükcan, ulusal çıkarların farklı olabileceğini, devletlerin de birbiri ile rekabet edebileceğini ancak bu rekabette terör örgütlerinin araçsallaştırılmasının çok yanlış olduğunu söyledi.

Küçükcan konuşmasında çok sayıda ülkeden toplantıya katılan milletvekillerine terör örgütlerinin araçsallaştırılmasının uzun vadede barış ve istikrara zarar vereceğini anlatarak, "Türkiye çok yönlü terör tehdidi ile karşı karşıyadır. PPK, PYD/ YPG, DEAŞ ve FETÖ terör örgütleri ülkemize saldırıyor. Bu örgüt mensuplarına bazı ülkeler kucak açıyor, toplantı yapmalarına, finansman bulmalarına ve insan devşirmelerine izin veriliyor. Bizim için bunların hepsi terör örgütüdür. Ülkelerinizde bu örgütlerin mensuplarına izin vermeniz sizin için de tehlikelidir. Bazı ülkelerin PKK ve PYD'ye destek vermesi Ortadoğu'da istikrarı bozmakta ve mevcut krizler sadece bölgeyi değil Avrupa'yı da olumsuz etkilemektedir" dedi.

"FETÖ, okullarında çocuklarınızı eğiterek devşiriyor"

Küçükcan Türkiye'de darbe girişiminde bulunan FETÖ konusunda da uyarılarda bulundu. Dünyada din, etnisite, maneviyat, ırk gibi kavramların arkasına saklanan yeni tür terör örgütlerinin ortaya çıktığına işaret eden Küçükcan açtığı okullar, kurduğu dernek, vakıf, medya ve şirketlerle bunun son örneklerinden birinin FETÖ olduğunu belirtti. Küçükcan, "FETÖ dini kullanan, eğitim ve diyalog gibi kavramlar ile kendini kamufle eden bir kült hareketi ve terör örgütüdür. Sizin de ülkelerinizde okullar ve dernekler açtı. Bunların faaliyetlerine izin vermeye devam ederseniz günün birinde sizin de kurumlarınıza sızarlar, bu örgütün okullarına gönderdiğiniz çocuklarınızı devşirerek örgütün hizmetine sokar, emellerine alet ederler. Dostunuz olarak bu uyarıyı yapmak görevimizdir. Ülkelerinizde PKK ve FETÖ gibi örgüt mensuplarının faaliyetlerinin durdurulması ve istenenlerin Türkiye'ye iadesi konusunda işbirliği içinde olmalıyız. Aksi takdirde terörle mücadele etkin olamayız" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Küçükcan: 'Fetö Faaliyette Bulunduğu Ülkeler İçin Tehdittir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Seçimlerden önce söz vermişti: Belediye başkanı, mültecilere ait kaçak iş yerlerini kendi eliyle mühürledi
    08:34 Seçimlerden önce söz vermişti: Belediye başkanı, mültecilere ait kaçak iş yerlerini kendi eliyle mühürledi

    CHP'li Afyonkarahisar Belediyesi, kentte bulunan sığınmacıların ruhsatsız iş yerlerini mühürleme kararı aldı. Belediye Başkanı Burcu Köksal, zabıta ekiplerinin işlemlerini yerinde takip ederek dükkanları mühürledi ve mültecilerin iş yeri açmalarına engel olacağını, şehirden ayrılmaları için gerekenin yapılacağını ifade etti.

  • 08:13 "Mahzen-30" Operasyonlarında Organize Suç Örgütü Çökertildi

    Batman merkezli 8 ilde Jandarma tarafından düzenlenen 'Mahzen-30' operasyonlarında elebaşılığını Doğan Güney'in yaptığı (Yurt Dışı Firar) 'Odacılar' olarak bilinen Organize Suç Örgütü çökertildi. Operasyonlarda organize suç örgütünün yöneticilerinden Yonca Onat'ın da aralarında bulunduğu 34 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun başarısını sosyal medya hesabından duyurdu.

  • Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi
    07:38 Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi

    Erzincan'ın Üzümlü ve Çayırlı ilçelerinde jandarma ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çevre kirliliği konularında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Üzümlü'de 38 kadına KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapılırken, Çayırlı'da ise öğrencilere çevre kirliliği ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi
    07:36 Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi

    Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ilgili birim müdürleri ve mesleki oda yöneticilerinin katılımlarıyla 'Gözümüz Olun Projesi' ile ilgili toplantı yapıldı. Proje kapsamında, hırsızlık başta olmak üzere asayiş, terör ve genel güvenliğe ilişkin tüm olayların tespit ve aydınlatılması, hiçbir suçun faili meçhul kalmaması amacıyla; Erzincan'da faaliyet gösteren esnaflar, odalar ve STK'lar ile yeni yapı ruhsatı alan inşaatlarda kapalı devre güvenlik kamerasının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.


Advertisement