Küçükçekmece'de 3 Gencin Öldüğü Kaza: Sanığın 22.5 Yıla Kadar Hapsi İstendi - Son Dakika
Güncel

Küçükçekmece'de 3 Gencin Öldüğü Kaza: Sanığın 22.5 Yıla Kadar Hapsi İstendi

KÜÇÜKÇEKMECE'de yaptığı kazada 3 kişinin ölümüne bir kişinin yaralanmasına neden olduğu iddia edilen Yaman Albayraktaroğlu'nun (26) yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı.

10.04.2019 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KÜÇÜKÇEKMECE'de  yaptığı kazada 3 kişinin ölümüne bir kişinin yaralanmasına neden olduğu iddia edilen Yaman Albayraktaroğlu'nun (26) yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı. Mütalaada, Yaman Albayraktaroğlu'nun havanın yağmurlu olmasına aldırmadan, alkolün etkisi ile aracı sevk ve idare edemeyecek durumda olduğu belirtilerek,  araç içindekilerin "Bu şekilde hızlı gitme, makas atma" diye uyardıkları belirtildi. Albayraktaroğlu'nun meydana gelecek neticeyi ön görmüş olmasına rağmen aracı kullanarak 3 kişinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına neden olduğu  ifade edilen mütalaada, Albayraktaroğlu'nun 22,5 yıla kadar hapsi istendi.

SAVCI MÜTALAASINI AÇIKLADI

Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Yaman Albayraktaroğlu ile taraf avukatları hazır bulundu. Cumhuriyet Savcısı'nın açıkladığı mütalaaya göre Küçükçemece'de 23 Mayıs 2018 tarihinde meydana gelen olay şöyle oldu: Olay gecesi Bakırköy'de bir mekanda sanık Yaman Albayraktaroğlu (26) ile Ozan Börekçi (27), Deniz Ulaş Saral (26), Çağlar Yılmaz (27) ve ve Ezgi Kolukısa'nın doğum gününe katıldı, alkol aldı. Kutlamanın bitmesi ile sanık Yaman Albayraktaroğlu'nun sevk ve idaresindeki aracın ön koltuğuna  Ezgi Kolukısa, arka koltuğuna Ozan Börekçi, Deniz Ulaş Saral ve Çağlar Yılmaz bindi. 1.01 promil alkollü olan Yaman Albayraktaroğlu, havanın yağışlı olmasına rağmen suratle kullandığı aracı ile öndeki araçlara kamera kayıtları ve bilirkişi raporunda bildirildiği gibi 'Makas atmak sureti ile...' geçmeye başladı. Araç içindekiler,  Yaman Albayraktaroğlu'nu  uyardı ancak,  aracı aynı şekilde kullanarak sol şeritten orta şeride,  sağ şeritteki araca makas atmak istediğinde direksiyon hakimiyetini kaybederek yolun kenarındaki bariyere çarparak aracın kendi etrafında dönmesi sureti ile kaza meydana geldi. Kazada  Ozan Börekçi, Deniz Ulaş Saral  ile Çağlar Yılmaz çarpmanın etkisi ile yola savruldu, kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetti.  Ezgi Kolukısa  hayati tehlike yaratacak, basit tıbbi müdahale ile iyileşemeyecek şekilde yaralandı.

"HIZLI GİTME, MAKAS ATMA" DİYE UYARILARA RAĞMEN ARACI KULLANMAYA DEVAM ETTİ"

Savcı mütalaasında, Yaman Albayraktaroğlu'nun havanın yağmurlu olmasına aldırmadan ve alkolün etkisi ile aracı sevk ve idare edemeyecek durumda olduğu halde araç içindekilerin bu şekilde "Hızlı gitme, makas atma" diye uyarmalarına rağmen sanık Yaman'ın meydana gelecek neticeyi ön görmüş olmasına rağmen sonuca katlanarak aracı kullanmaya devam ederek, kazaya sebebiyet verdiği ifade edildi. Mütalaada, Yaman Albayraktaroğlu'nun "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve bir kişinin de nitelikli olarak yaralanmasına sebep vermek" suçundan 2 yıl 6 aydan  22,5 yıla kadar hapsi talep edildi. Hayatını kaybeden gençlerin ailelerinin avukatları, "Sanığın cezalandırılmasını ve tutuklanmasını talep ediyoruz" dedi. Sanık  Albayraktaroğlu'nun avukatı ise "Bizim esasa ilişkin savunmalarımızı sunmamız için süre talebimiz vardır" diye konuştu. Sanık avukatına esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için süre veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

İDDİANAME

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede de sanık Albayraktaroğlu'un "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve bir kişinin nitelikli olarak yaralanmasına sebep vermek"  suçundan 2 yıl 6 aydan 22.5 yıla kadar hapis isteniyor. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Küçükçekmece'de 3 Gencin Öldüğü Kaza: Sanığın 22.5 Yıla Kadar Hapsi İstendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: Ölen ya da Yaralanan Yok
    20:48 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: Ölen ya da Yaralanan Yok

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında ölen ya da yaralanan olmadığını açıkladı. Olayda 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi ve AFAD ekipleri olay yerine sevk edildi.

  • Gaziantep'te kovalamaca sırasında şehit olan polis memuru Emirhan Şimşek'in adı okulda yaşatılacak
    20:48 Gaziantep'te kovalamaca sırasında şehit olan polis memuru Emirhan Şimşek'in adı okulda yaşatılacak

    Gaziantep'te yaşanan kovalamaca sırasında şehit olan polis memuru Emirhan Şimşek'in adı, memleketi Hatay'ın Belen ilçesindeki lisede yaşatılacak. Belen Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin adı 'Belen Şehit Emirhan Şimşek Anadolu İmam Hatip Lisesi' olarak değiştirildi. Şehidin ailesi, adının okula verilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.

  • Yozgat'ta hasar tespit çalışmaları sürüyor
    20:45 Yozgat'ta hasar tespit çalışmaları sürüyor

    Tokat depreminin Yozgat'ın Yelten Köyü'nde neden olduğu hasar, depremin boyutunu gözler önüne serdi. Yozgat'a bağlı Kadışehri, Çekerek ve Aydıncık ilçelerine bağlı yaklaşık 30 köyde hasar meydana geldi. Yaralanma ve ölüm olmazken, 147 ev, 15 ahır ve 5 camide hasar oluştu. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor.


Advertisement