Küçükçekmece'de avukatın darbedilmesi davasında sanık tahliye edildi - Son Dakika
Güncel

Küçükçekmece'de avukatın darbedilmesi davasında sanık tahliye edildi

Küçükçekmece\'de avukatın darbedilmesi davasında sanık tahliye edildi

Küçükçekmece'de aralarında husumet bulunan avukat komşusu Osman Karakuş'a hakaret ve tehditte bulunup darbettiği gerekçesiyle yargılanan tutuklu sanık, tahliye edildi.

21.03.2022 13:25  Güncelleme: 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küçükçekmece'de aralarında husumet bulunan avukat komşusu Osman Karakuş'a hakaret ve tehditte bulunup darbettiği gerekçesiyle yargılanan tutuklu sanık, tahliye edildi.

Küçükçekmece 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Murat Yaraşır ile müşteki avukat Osman Karakuş ve tarafların avukatları katıldı.

İstanbul 2 No'lu Barosu'nun gözlemcisi bir avukat da duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Murat Yaraşır, Osman Karakuş ile 2014'ten beri komşu olduklarını belirterek, binanın yöneticiliğini yapan müştekinin kendileri aleyhine diğer komşuları kışkırttığını söyledi.

Yönetim toplantısı sonrasında bina sakinlerinin bulunduğu bir WhatsApp grubuna müştekinin kendi bilgilerini paylaşması üzerine yasal haklarını kullanacağını yazdığını aktaran sanık Yaraşır, WhatsApp grubunda tartıştığı müştekinin hakaret içerikli mesajlar yazdığını, kendisinin de "O zaman aşağıya in, konuşalım." dediğini, ancak orada "konuşalım" kelimesinin yanlışlıkla "kapışalım" şeklinde yazıldığını anlattı.

Sanık Yaraşır, müştekiyle konuşmak için binanın garaj kısmına indiğini belirterek, müştekinin elindeki sopayla aniden sağ kulağının olduğu bölgeye vurduğunu, bir boğuşma yaşandığını, sopayı müştekinin elinden aldığını ve o sırada müştekinin kendisine hakaret ve tehditlerde bulunduğunu öne sürdü.

Sopanın kendisine ait olmadığını, müştekinin elinden aldığını ve kendisine komplo kurduğunu iddia eden sanık Yaraşır, olay sırasında müştekiye hakarette bulunmadığını ve tehdit etmediğini savundu.

Müşteki: "Sanık bıçakla öldürmeye yönelik hamle yaptı"

Müşteki Osman Karakuş da bina yöneticisi olarak görev yaptığı zamanlarda sanığın ailesi ile bina sorunları nedeniyle tartışmalar yaşadıklarını, aralarında husumet oluştuğunu belirterek, sanığın ev sahibiyle vekalet ilişkisi olduğunu ve ödenmeyen kiralarla ilgili davalarının bulunduğu anlattı.

Olay günü söz konusu toplantıya katılmadığını, sanığın gıyabında tehditte bulunduğunu ve toplantı bittikten sonra sanık ile WhatsApp grubundan tartıştıklarını aktaran müşteki Karakuş, sanığın herkesin olduğu grupta "aşağıya in kapışalım" diye mesaj attığını, kavga edeceğinin aklına gelmediğini söyledi.

Sanık hakkında uzaklaştırma kararı olduğunu ifade eden Karakuş, sanığın arkadan beyzbol sopasıyla kafasına vurduğunu, aralarında itişme yaşandığını, kaçarken de sopayla kafa bölgesine vurmaya devam eden sanığın elinde bıçak görünce korkuya kapılıp saklandığını belirtti.

Komşuları aracılığıyla hastaneye götürüldüğünü, darbeler nedeniyle kafa kısmında 4 yarık oluştuğunu, 32 dikiş atıldığını, ayrıca vücudunda da morluklar ve darp izlerinin bulunduğunu ifade eden Karakuş, kendisini öldürmeye çalışan sanığa karşı bir eyleminin olmadığını, sopayı da kendisinin getirmediğini ifade etti.

Karakuş, sanığın kendisine çok sayıda vurmasına rağmen hırsını alamayıp bıçakla öldürmeye yönelik hamle yaptığını öne sürerek, şikayetçi oldu.

Mahkeme, tutuklu kaldığı süre de göz önüne alarak sanığın tahliyesine karar verdi.

Bakırköy Adliyesi önünde açıklama yapan müşteki avukat Osman Karakuş, "Suç vasfının değişmesi ihtimaline binaen sanık tahliye edildi. Burada adalet gerçekleşmedi, hak yerini bulmadı. Kamu vicdanını rahatlatacak bir durum ortaya çıkmadı." ifadelerini kullandı.

İddianameden

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, müşteki avukat Osman Karakuş ile sanık Murat Yaraşır'ın aynı apartmanda yaşadığı, müşteki ile sanık arasında geçmişten gelen bir husumet bulunduğu ve avukat Karakuş'un sanığın ikamet ettiği dairenin sahibinin vekilliğini yaptığı belirtiliyor.

Avukat Karakuş'un, sanık Yaraşır'ın ikametinden tahliye edilmesi için vekillik görevi gereği yasal yollara başvurduğu aktarılan iddianamede, 26 Aralık 2021'de müştekinin ve sanığın yaşadığı apartmanda toplantı olduğu, toplantı öncesinde apartman WhatsApp grubunda taraflar arasında tartışma yaşandığı kaydediliyor.

Müşteki ile sanığın apartman otoparkına indikleri ve sanığın beyzbol sopasıyla müştekinin baş ve çeşitli yerlerine vurduğu anlatılan iddianamede, sanığın müşteki avukata vurduğu sırada bağırarak öldüreceğini ve kafasını patlatacağına dair söylemlerde bulunduğu da belirtiliyor.

İddianamede, sanık Murat Yaraşır hakkında "nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs", "hakaret" ve "tehdit" suçlarından toplam 16 yıldan 27 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Küçükçekmece'de avukatın darbedilmesi davasında sanık tahliye edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi
    01:53 THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi

    Türk Hava Yolları (THY) Cenevre Müdürlüğü, iftar programı düzenledi. Programa, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, BM Cenevre Ofisi Medeniyetler İttifakı Özel Temsilcisi Büyükelçi Hakan Kıvanç ve diğer davetliler katıldı. Başkonsolos İpek Zeytinoğlu Özkan, Türkiye'nin deprem bölgelerine yapılan yardımları hatırlatarak, asrın felaketinin üstesinden geleceklerini belirtti. İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye yapılan yardımlar da konuşuldu.

  • Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada
    01:46 Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı. Kaza neticesinde şans eseri ölen veya yaralanan olmadı.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu
    01:33 Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş bir kadın cesedi bulundu. Cesedin kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırılmasıyla birlikte zanlı ya da zanlıları bulmak için geniş çaplı bir çalışma başlatıldı.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.

  • İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    01:29 İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde hafif ticari araç ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kaza; İskenderun ilçesi Numune Mahallesi'nde meydana geldi. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu
    01:25 Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu

    Gaziantep-Nizip kara yolunun 11. kilometresinde bir kadının yol kenarında hareketsiz yattığını görenler durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ve jandarma ekipleri, kadının silahla öldürüldüğünü belirledi. Üzerinden kimlik çıkmayan kadının cesedi, otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Jandarma ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı
    01:20 Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı.


Advertisement