Küçükçekmeceliler, Orhan Veli'nin 100. Yaş Gününü Kutladı - Son Dakika
Güncel

Küçükçekmeceliler, Orhan Veli'nin 100. Yaş Gününü Kutladı

Küçükçekmeceliler, Orhan Veli\'nin 100. Yaş Gününü Kutladı

Küçükçekmece Belediyesi, modern Türk şiirinin önemli şairlerinden biri olan Orhan Veli'yi doğumunun 100. yılında bir dizi etkinlikle andı.

14.04.2014 11:54  Güncelleme: 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küçükçekmece Belediyesi, modern Türk şiirinin önemli şairlerinden biri olan Orhan Veli'yi doğumunun 100. yılında bir dizi etkinlikle andı.

Küçükçekmece Belediyesi, Türk şairlerinden Orhan Veli'nin 100. yaş gününde bir dizi etkinlik düzenledi. Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde 'Bir Garip Orhan Veli' sergisinin açılışıyla başlayan etkinlikler, Orhan Veli'yi anlatan sempozyumlar ile devam etti.

'100. Yılın Ardından Orhan Veli' özel etkinliğinde konuşan Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan, tüm katılımcılara teşekkür ederek, "Küçükçekmece Belediyesi 10 yıldır kültür sanat alanında birçok başarılı çalışma yaptı. Biz de Temel Karadeniz başkanlığındaki yeni dönemde bu çalışmalara hız kesmeden devam edeceğiz" dedi. 'Bir Garip Orhan Veli' sergisinin açılışına da katılan Şencan, sergiyi gezerek, eserleri inceledi.

Gazeteci, Yazar Doğan Hızlan da, 'Orhan Veli ve Garip Üçlüsü'nün Şiire Bakışı' başlıklı konuşmasında, "Böyle sempozyumlarda yazarlar yeniden okunuyor ve yeniden tartışılıyor" diyerek etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Ayrıca Hızlan, Türk Edebiyatı'nda 'Garip Üçlüsü'nün oluşmasında Orhan Veli, Melih Cevdet Anday ve Oktay Rıfat'ın arkadaşlığının payının büyük olduğunu söyledi.

Oturum Başkanı olarak sempozyumda söz alan yazar Beşir Ayvazoğlu ise, Orhan Veli'nin çok şanslı olduğuna dikkat çekerek, "Türk şiirinin yakasından tutup silkelenmesi ve kendine getirilmesi gerekiyordu. Orhan Veli böyle bir dönemde ortaya çıkmıştır. Herşeye rağmen 'Garip Akımı' Türk şiiri için dönüm noktasıdır" diye konuştu.

Program sonunda Küçükçekmece Belediyesi tarafından tüm katılımcılara kitap hediye edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Küçükçekmeceliler, Orhan Veli'nin 100. Yaş Gününü Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement