Küçükkuyu'da Yaralı Kurtarma Tatbikatı - Son Dakika
Güncel

Küçükkuyu'da Yaralı Kurtarma Tatbikatı

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde bir enkazdan yaralı kurtarma tatbikatı yapıldı.

13.03.2018 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde bir enkazdan yaralı kurtarma tatbikatı yapıldı.

Küçükkuyu Belediyesi ile Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği (MAG AMEDER) tarafından hazırlanan protokol kapsamında gerçekleştirilen tatbikat Bahçedere köyü yolunda yapıldı.

Tatbikat öncesinde iş makineleri ile burada bulunan binanın girişi taş ve diğer malzemelerle kapatıldı.

Dernek Genel Koordinatörü Hüseyin Karadayı'nın komutuyla bina enkazında bulunan 3 kişinin kurtarılması için çalışma yapıldı.

Gerçeğini aratmayan tatbikatta enkaz altındaki yaralılara ulaşan ekipler, kendilerini bilinçli olarak buradan çıkarmayı başardı.

Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, tatbikat sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, "Çevre kurtarma ekipleriyle beraber bir tatbikat yapıyoruz. Bu ikinci aşaması daha önce çalışmamızda kurtarma, yangın, depremle alakalı eğitim belediye personelimize verilmişti. Bugünde su baskını ve deprem enkazlarında yapılması gereken uygulamalarla ilgili eğitim verilmekte. Belediyecilik sadece yol yapmak gibi diğer hizmetlerin dışında vatandaşın ihtiyacına göre tüm gereksinimlerini karşılama olduğunu düşünüyoruz. Belediyemizce bu bağlam da ilk yardım ekibini kurduk. Gerekli alet ekipmanlarını satın aldık. Tabi ki inşallah böyle doğal bir afetle karşı karşıya kalmayız. Ama biz tedbirimizi almamız gerektiğine inanıyorum." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Küçükkuyu'da Yaralı Kurtarma Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement