Küçükosmanoğlu: "Kanunsuz bir şekilde işinden olan işçilerin hak mücadelelerini başlatıyoruz" - Son Dakika
Güncel

Küçükosmanoğlu: "Kanunsuz bir şekilde işinden olan işçilerin hak mücadelelerini başlatıyoruz"

Küçükosmanoğlu: "Kanunsuz bir şekilde işinden olan işçilerin hak mücadelelerini başlatıyoruz"

KIRŞEHİR (İHA) – Sendika değişimi ile işlerinden atıldıkları ileri sürülen Petlas A.Ş., AKO işçilerinin haklarını alması için Disk Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, fabrika önünde yaptığı açıklamada, "Ekmeği için sendikamıza anayasal haklarını kullanarak üye olan ve...

17.07.2019 09:17  Güncelleme: 09:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KIRŞEHİR (İHA) – Sendika değişimi ile işlerinden atıldıkları ileri sürülen Petlas A.Ş., AKO işçilerinin haklarını alması için Disk Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, fabrika önünde yaptığı açıklamada, "Ekmeği için sendikamıza anayasal haklarını kullanarak üye olan ve bu hakkı kullandığı için işinden ekmeğinden kanunsuz bir şekilde işinden olan işçilerin hak mücadelelerini başlatıyoruz" dedi.

Sendikasız, toplu sözleşmesiz depo ve nakliyat işinde çalışan işçilerin yanında olduklarını ifade eden Disk Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, açıklamasında, "Sendikasız, Toplu Sözleşmesiz depo ve nakliyat işinde çalışan işçiler, çocuklarının geleceği için daha insanca yaşayabilecek bir ücret ve daha insani çalışma koşulları için anayasal haklarını kullanarak sendikaya üye oldukları için işinden edilen işçilerin hak mücadelesi için ve ekmek kavgası için buradayız" dedi.

Fabrikada sendikasız ve güvencesiz çalıştırılmanın kural haline getirildiğini ileri süren Ali Rıza Küçükosmanoğlu, "Fabrikada yıllardan beri Petrol-İş Sendikası yetkilidir. Sözleşmesi vardır. Daha önce işletme bünyesinde yapılan birtakım işler, taşerona devredilmiştir. Sendikasız, güvencesiz, taşeronda çalıştırmak bir kural haline getirilmek istenmiştir" ifadelerini kullandı.

Öte yandan fabrikada çalışan işçilerden Davut Sevim, "7 yıldır çalışmaktayım. Anayasal hakkımı kullandım. Bu hakkımı kullandım diye işten çıkarıldım" derken, Mevlüt Temel de, "Yetkililerle görüştük çok fazla bilgimiz yoktu. Sendika anayasal hakkımızmış, suç işlemiyoruz" diye konuştu. Ahmet Gül ise, "Yaz-kış demedik, insan olarak yaşamayı istedik. Ama bize bunu çok görüyorlar. Sendikaya üye olduk diye hepimizi işimizden ettiler" ifadelerini kullandı.

Petlas'tan açıklama

Fabrika önünde yaşanan eylem sonrası Petlas A.Ş. tarafından yapılan açıklamada ise, " Türkiye'nin lastik alanında önde gelen kuruluşlarından olan Petlas Lastik San. ve Tic. AŞ, kurulduğu günden bu yana yüzde 100 yerli sermaye ile ülkemizin üretimine katkı sunan ve Kırşehir ekonomisine doğrudan kaynak sağlayan bir kuruluştur.

2005 yılında Abdulkadir Özcan A.Ş tarafından satın alınmasından bugüne gerçekleştirilen yatırımlar sonucu 4 bine yakın çalışan sayısına ulaşılmıştır. Kuruluşundan bu yana Petlas Lastik AŞ çatısı altında çalışan tüm işçiler sendikal faaliyetlerini özgürce yürütmekte ve yetkili sendika olan Petrol-İş altında örgütlü faaliyetlerini sürdürmektedirler. 2005 yılında AKO, Petlas A.Ş devralmasından sonra toptan ticaret ve depolama merkezini Ankara'dan Kırşehir'e taşımıştır. Bahsi geçen süreç Petlas Lastik San. ve Tic. AŞ altında değil, aynı çatı altında faaliyetlerini yürüten AKO Lojistik operasyonları ile ilgilidir.

AKO Grup, yıllar itibarı ile değişen ekonomik şartlardan dolayı bazı faaliyet alanlarını da devretme kararı almıştır. Bunlardan birisi de AKO Lojistik biriminin başka bir yükleniciye devredilmesi kararı olmuştur.

Haziran ayı itibariyle tamamlanan devir işlemleri sonrası, yüklenici firma tarafından gerçekleştirilen işçi çıkarılması kararı devir alan firmanın inisiyatifindedir. Bu olaylar üzerine kamuoyuna yansıdığı gibi 'Petlas'ta sendikal faaliyetlerin engellendiği' haberleri gerçeği yansıtmamakta ve Petlas Lastik San. ve Tic. AŞ'de yetkili sendika olarak Petrol-İş Sendikası örgütlü faaliyetlerini sürdürmektedirler" denildi. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Küçükosmanoğlu: 'Kanunsuz bir şekilde işinden olan işçilerin hak mücadelelerini başlatıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement