Kudüs Müftülüğünden "Arakanlı Müslümanlar İçin Harekete Geçilmesi" Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Kudüs Müftülüğünden "Arakanlı Müslümanlar İçin Harekete Geçilmesi" Çağrısı

KUDÜS (AA) – Kudüs ve Filistin Müftülüğü, Myanmar hükümetinin Arakanlı Müslümanlara yönelik katliamlarını kınadı ve uluslararası kurumlara "harekete geçmeleri" çağrısında bulundu.

07.09.2017 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KUDÜS (AA) – Kudüs ve Filistin Müftülüğü, Myanmar hükümetinin Arakanlı Müslümanlara yönelik katliamlarını kınadı ve uluslararası kurumlara "harekete geçmeleri" çağrısında bulundu.

Kudüs ve Filistin Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin yayımladığı yazılı açıklamayla, İslam İşbirliği Teşkilatı'nı (İİT), uluslararası örgütleri, insan hakları kuruluşlarını ve dünyada özgürlüklerden yana olan herkesi Arakanlı Müslümanlara yönelik katliamlar karşısında "harekete geçmeye" çağırdı.

Açıklamada, "Mazlumların maruz kaldığı baskı ve zulme son verilmesi için acilen harekete geçilmeli. Dünya artık Müslümanların daha fazla işkence, acı ve zulüm görmesine seyirci kalamaz." ifadelerine yer verildi.

Myanmar ordusunun "silahlı militanlarla mücadele" iddiasıyla Arakan eyaletinde devam eden saldırılarında 25 Ağustos'tan bu yana çok sayıda Müslüman hayatını kaybetti. Saldırılarda hedef alınan 60'tan fazla köyün onlarcası yakılırken, on binlerce Arakanlı Müslüman da bölgeden kaçmaya çalışıyor.

Siviller kara ve deniz yoluyla Myanmar'dan Bangladeş'e geçmeye çalışıyor. BM, şu ana kadar 146 binden fazla Arakanlı Müslüman'ın Bangladeş'e geçtiğini bildiriyor. On binlerce kişinin ise sınır bölgesindeki bekleyişi sürüyor.

Myanmar hükümetinin uluslararası kuruluşlara bölgeye giriş izni vermemesi nedeniyle ölü sayısı tam olarak saptanamıyor. Arakanlı sivil toplum kuruluşları hayatını kaybeden sivillerin sayısının bini aştığını bildirirken, bazıları da bu sayının binlerce olduğunu iddia ediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kudüs Müftülüğünden 'Arakanlı Müslümanlar İçin Harekete Geçilmesi' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement