Küfürsüz Yaşam İçin Pedal Çevirdiler - Son Dakika
Güncel

Küfürsüz Yaşam İçin Pedal Çevirdiler

Küfürsüz Yaşam İçin Pedal Çevirdiler

Sivas Kongre Anadolu Lisesi giderek yaygınlaşan küfürlü ve argo konuşmanın azaltılması, önlenmesi ve farkındalık oluşturmak amacıyla ’Küfürsüz Yaşam Projesi’ başlattı.

25.05.2016 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Kongre Anadolu Lisesi giderek yaygınlaşan küfürlü ve argo konuşmanın azaltılması, önlenmesi ve farkındalık oluşturmak amacıyla 'Küfürsüz Yaşam Projesi' başlattı.

Kongre Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri küfürlü ve argo konuşmanın azaltılması ve önlenmesi için İnönü Bulvarı üzerinde toplandı. 'Temiz Bir Toplum İçin Küfre ve Argoya Hayır' pankartı açan grup 'Küfre Hayır' tişörtleri giydi. Daha sonra öğretmen ve öğrenciler bisikletlerle argo ve küfür kullanımına dikkat çekmek amacıyla İstasyon Caddesi'nde farkındalık sürüşü gerçekleştirdi. Motosiklet sürücüleri de projeye destek verdi.

Kongre Anadolu Lisesi Müdürü Eyyup Tanyıldız, "Sivas Kongre Lisesi olarak hazırladığımız 'Küfürsüz Yaşam Projesi' kapsamında toplumumuzda giderek yaygınlaşan küfürlü ve argo konuşmanın azaltılması ve önlenmesi üzerinde farkındalık ve bilinç oluşturmak amacıyla düzenlemiş olduğumuz farkındalık sürüşü ile argo ve küfür kullanımına ilişkin bilinç oluşturmayı ve bu bağlamda bu hususa halkın dikkatini çekmeyi amaçlamaktayız. Maalesef ki okulda çağında bulunan öğrencilerimizin bir çoğu ve örgün hayatın dışındaki bireyler gerek görsel iletişim kanallarında gerekse sosyal medyada toplumun ahlakını ve iletişim şekillerini bozacak küfre ve argoya yatkın konuşma biçimlerine maruz kalmakta ve bu uyarılardan olumsuz etkilenmektedirler. Yaygınlaşan bu duruma karşı tepkisizlik ve duyarsızlaşma bunu daha da vahim bir hale getirmektedir. İşte bu nedenle okulumuz ve proje ekibimiz olarak çıktığımız bu yolda toplumumuzda git gide artmakta olan argo ve küfre yatkın konuşma biçimlerinin önüne geçmek amacıyla yaptığımız çalışmalardan biri olan şehir merkezinde bisiklet turuyla bu konuya dikkat çekmeyi amaçlamakta, 'Küfürden sakın, terbiyeni takın' sloganıyla bir nebze de olsa küfür ve argo kullanımın azalmasına aracı olmak niyetindeyiz." diye konuştu. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Küfürsüz Yaşam İçin Pedal Çevirdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement