Kula Jeoparkına İngiltere'de Hayran Kaldılar - Son Dakika
Güncel

Kula Jeoparkına İngiltere'de Hayran Kaldılar

Kula Jeoparkına İngiltere\'de Hayran Kaldılar

Başkan Tosun, Kula Jeoparkı'nın küresel ölçekte ses getirdiğini belirterek İngiltere'nin Torquay kentindeki konferansa katılan diğer ülkelerin delegelerinden tam not aldığını söyledi.

29.09.2016 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası 7. UNESCO Global Jeoparklar Konferansı'na Kula Jeopark'ı damgasını vurdu.

Kula Jeoparkı, UNESCO tarafından düzenlenen Uluslararası Global Jeoparklar Konferansı'nda temsil edildi. Türkiye'den sadece Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula Belediyesi ve Salihli Belediyesi tarafından kurulan Jeopark Belediyeler Birliği delegelerinin katıldığı konferansta, Kula Jeoparkı dünya çapında ses getirdi. Konferansa, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil ve Kula Jeopark Koordinatörü (CBÜ) Yrd. Doç. Dr. Erdal Gümüş katılarak Türkiye'yi temsil etti.

Kula Jeoparkı Dünya Çapında Ses Getirdi

UNESCO 'nun iki yılda bir düzenlediği konferans'ta, Kula Jeopark Koordinatörü (CBÜ) Yrd. Doç. Dr. Erdal Gümüş bir sunum gerçekleştirdi. Kula Jeopark sahasının UNESCO tarafından tescillenen dünya ölçeğinde bir alan olduğuna dikkat çeken Koordinatör Gümüş, Kula'da 64 adet üstün nitelikli volkan sahası olduğunu söyledi. Turizm açısından Kula Jeopark sahasının önemine de değinen Gümüş, "Kula Jeopark sahası 200 milyon yıllık geçmişe ışık tutan zengin jeolojik çeşitliliğe sahip bir alandır. Kula Jeopark sahasının oluşumunda tektonik faaliyetler geniş yer tutar. Kula'da günümüzden kabaca bir milyon yıl önce başlayan volkanik faaliyetler üç ana püskürme döneminin ardından nihayet günümüzden yaklaşık 10 bin yıl önce son patlamalarıyla Türkiye'nin en genç geniş ölçekli volkan topografyasını oluşturmuşlardır. Böyle özel bir coğrafyada gerek belediyemiz gerekse de hibe veren kurumlar aracılığı ile yürüyüş alanlarından gezi parkurlarına kadar birçok alan oluşturduk. 2013 yılında Celal Bayar Üniversitesi bünyesinde Jeopark Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu. Son olarak Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula Belediyesi ve Salihli Belediyesi işbirliğinde Türkiye'nin ilk ve tek Jeopark Belediyeler Birliği'ni kurduk. Kula jeopark sahamızın gelişimini ve Jeoturizmden dünya ölçeğinde aldığı payı arttırmak için yoğun olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kula Jeoparkına İngiltere'de Hayran Kaldılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement