"Kullandığın kadar öde modeliyle dijital dönüşüme yeni bir boyut getirecek" - Son Dakika
Güncel

"Kullandığın kadar öde modeliyle dijital dönüşüme yeni bir boyut getirecek"

"Kullandığın kadar öde modeliyle dijital dönüşüme yeni bir boyut getirecek"

Kurumsal teknoloji çözümleri geliştiren Univera, yeni bulut tabanlı yazılım hizmeti Varuna'yı tanıttı.

18.11.2021 12:52  Güncelleme: 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurumsal teknoloji çözümleri geliştiren Univera, yeni bulut tabanlı yazılım hizmeti Varuna'yı tanıttı. 30 yıla yaklaşan bilgi birikimini ve yüksek üretkenliği yeni nesil yazılım çözümüne taşıdıklarını belirten Univera Genel Müdürü Merthan Kaleli, "Hizmet olarak Sunulan Yüksek Verimli Uygulama Platformu (HpaPaaS) temelli geliştirdiğimiz Varuna, şirketlere yüzde 40 zaman ve efor tasarrufu sağlıyor. Kullanıma hazır ilk saha servis yönetimi çözümü olarak öne çıkıyor. Küresel saha servis yönetimi pazarının önümüzdeki 5 yılda her yıl yaklaşık yüzde 20 büyümesi bekleniyor. Bu büyüyen pazarda Varuna, kullandığın kadar öde modeliyle şirketlere özelleştirilebilir, ölçeklenebilir ve verimli bir çözüm sunarak dijital dönüşüme yeni bir boyut getirecek" dedi.

Univera Genel Müdürü Merthan Kaleli, yeni bulut tabanlı yazılım hizmetiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Şirketlere yüzde 40 zaman ve efor tasarrufu sunarak operasyonel verimliliklerini artırdıklarını söyleyen Kaleli, "Dünya çapındaki şirketlerden binlerce kullanıcının tek merkezden aynı anda kullanabileceği bir altyapıya sahip olan Varuna, şirketleri bulutta farklı bir boyuta taşıyor. Hepimizi etkileyen pandemi, şirketler için dijital yolculuğu bir seçim olmaktan çıkararak ihtiyaca dönüştürdü. Bu yolculuk, iş süreçlerimize objektif bakabilme fırsatını da sundu. Bu süreçte güvenlik prosedürleri, yeni çalışma biçimlerine yönelik hazırlıklar ve teknisyenlerin sahada veri toplama ve paylaşma yöntemlerindeki boşlukların doruğa çıktığını gördük. Varuna ile bu boşluğu ortadan kaldırarak saha servis yönetimi çözümlerinin çıtasını yükseltiyoruz" diye konuştu.

KRİZDE BİLE OPERASYONLAR KESİNTİYE UĞRAMIYOR

Bulut tabanlı çözümlerin sunduğu güvenlik ve maliyet avantajının saha servis yönetimi çözümlerine talebi yükselttiğine değinen Kaleli, "Adını Kuiper kuşağı gökcismi ve Hindu mitolojisinde göklerin tanrısı olarak anılan Varuna'dan alan yeni bulut tabanlı yazılım hizmetimizle şirketlerin ulusal ve uluslararası ihtiyaçlarını karşılayan, ölçeklenebilir ve güvenli çözümleri devreye alıyoruz. Varuna, taleplere cevap verebilme hızıyla kriz koşullarında bile operasyonların devam etmesini mümkün kılıyor. Şirketlerin kaynaklarının ihtiyaç duyulan alanlarda kullanılmasına kılavuzluk ediyor" ifadelerini kullandı.

SAHA SERVİS YÖNETİMİNİ ÇEVİKLEŞTİRİYOR

İzmir merkezli şirketin yeni yazılım hizmeti telekominikasyondan enerjiye birçok farklı sektörün yazılım hizmet altyapısını kullanarak kendi ihtiyaçlarına göre geliştirmesine ve sunulan saha yönetimi çözümünü çevikleştirmesine imkan tanıyor. Operasyon büyüklüğü fark etmeksizin şirketlerin tüm iş süreçlerini işlevselleştirdiklerini aktaran Kaleli şu değerlendirmede bulundu:

"Yeni dijital çözümümüzle iş dünyasına yönelik farklı bir yazılım geliştirdik. İş yönetiminden servis kanalları ve saha yönetimine kadar uçtan uca saha servis çözümü sunduğumuz Varuna'nın avantajlarını anlatmak için uzay temasını kullandık. Merak uyandıran lansman kampanyamızla şirketleri #BaşkaBirBoyut'a taşımayı vaat ediyoruz. Şirketler Varuna ile iş planlarında yüzde 95, operasyon süreçlerinde yüzde 50 tasarruf sağlayarak faaliyetlerine hız ve verimlilik getiriyor. Varuna ile saha teknisyenleri ve servis kanallarını daha verimli kullanan şirketler bayi, distribütör ve müşteri üçgeninde kesintisiz bilgi akışıyla operasyonel giderlerini azaltabiliyor."

"GÜVENLİK VE PERFORMANS TESTLERİNDEN BAŞARIYLA GEÇTİ"

Yeni yazılım hizmetinin gelişim aşamasında güvenlik ve performans odaklı çok sayıda testten başarıyla geçtiğini söyleyen Merthan Kaleli, "En yüksek yazılım teknolojilerini kullanarak piyasaya sunduğumuz Varuna'yı, mikro servis tabanlı yepyeni bir mimariyle geliştirdik. Ekip yönetimi, depo takibi, harita üzerinde gerçek zamanlı izleme gibi özelliklerle şirketlerin faaliyetlerini sürdürülebilir kılıyoruz. Yeni protokollerimizle, şirketlerin sahadaki kuvvetleri olan teknisyenler için güvenli bir bölge oluşturuyoruz. Uyumluluk onaylarının müşteriler, tedarikçiler ve düzenleyici makamlarla paylaşılmasını ve izlenmesini sağlıyoruz. Öte yandan şirketler Varuna'nın güvenli ortamında inovatif iş fikirleri geliştirerek geleceğe yönelik ihtiyaçlarını da şekillendirebiliyor" dedi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Kullandığın kadar öde modeliyle dijital dönüşüme yeni bir boyut getirecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Forkliftin altında kalan işçi hayatını kaybetti
    11:13 Forkliftin altında kalan işçi hayatını kaybetti

    Elazığ'da bir beton fabrikasında fork-lifti tamir etmek için altına giren işçi, krikonun kırılması sonucu ağır yaralandı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan işçi hayatını kaybetti. Talihsiz adamın bir hafta sonra düğününün olacağı öğrenildi. Olayla ilgili inceleme devam ediyor.

  • Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, tarihi alanlarda incelemede bulundu
    11:13 Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, tarihi alanlarda incelemede bulundu

    Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, Dulkadirli Yeraltı Şehri, Hashöyük kazı alanı, Üçayak Kilisesi ve Akçakent Eskiyurt Göleti'ni ziyaret ederek, turizme kazandırmak için çalışmalar yapacaklarını belirtti. Buhara, ayrıca Akçakent Kaymakamı Muhammet Ali Batur'dan ilçede sürdürülen kamu hizmetleri ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

  • Erzincan'da yapılan aramada 523 gram skunk ele geçirildi
    11:12 Erzincan'da yapılan aramada 523 gram skunk ele geçirildi

    Erzincan'da yapılan bir araç aramasında, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından 523 gram skunk maddesi ele geçirildi. Uyuşturucu sevkiyatını gerçekleştiren şüpheli hakkında yasal işlem yapıldı ve adli makamlarca soruşturma devam etmektedir.

  • Boston Dynamics Yeni Atlas Robotu ve Özellikleri
    11:10 Boston Dynamics Yeni Atlas Robotu ve Özellikleri

    Boston Dynamics, Hyundai'ye satıldıktan sonra yeni Atlas robotunu tanıttı. Tamamen elektrikli olan yeni model, korku filmlerinden aşina olduğumuz sahnelere benzer bir video ile karşımıza çıktı. Yeni Atlas robotu, bir insandan hatta bir atletten çok daha güçlü ve esnek eklemlere sahip. Ayrıca daha insansı hareketlere sahip olan robot, insan boyutlarında ve daha atletik bir yapıya sahip. Yeni Atlas robotunun teknik ayrıntıları henüz açıklanmadı.

  • Elon Musk, Vine İçin Anket Açtı: Vine Videoları İçin Yeni Umut
    11:09 Elon Musk, Vine İçin Anket Açtı: Vine Videoları İçin Yeni Umut

    Elon Musk, Twitter'ı satın aldığı dönemde verdiği sözü hatırlatarak Vine için anket açtı. Ankette Vine geri gelsin mi ya da gelmesin mi sorusu soruldu ve şu ana kadar yapılan oylamada Vine geri gelsin diyenler yüzde 70 gibi bir oranla önde. Bu sonuçlar, uygulama için yeni bir dönemin kapısını açabilir.

  • Adana'da bir ev yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü
    11:09 Adana'da bir ev yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü

    Adana'nın Kozan ilçesinde Tavşantepe Mahallesi'nde çıkan yangında bir evde maddi hasar oluştu. Yangında dumandan etkilenen bir kişi hastaneye kaldırıldı. Polis ve itfaiye ekipleri olayın çıkış sebebini araştırıyor.

  • Bursa'da Tır ve Araç Kazaları: 2 Kişi Yaralandı
    11:09 Bursa'da Tır ve Araç Kazaları: 2 Kişi Yaralandı

    Bursa'da meydana gelen kazalarda hafif ticari araç seyir halindeki tıra çarptı ve tır refüje devrildi. Nilüfer ilçesinde ise hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı. Her iki kazada da toplamda 2 kişi yaralandı ve polis olaylarla ilgili soruşturma başlattı.

  • iPhone 17 Plus, ekran açısından beklentiyi karşılayamayabilir
    11:09 iPhone 17 Plus, ekran açısından beklentiyi karşılayamayabilir

    Apple'ın iPhone 16 serisini tanıtması beklenirken, sızdırılan son raporlar iPhone 17 Plus modelinin daha küçük bir ekrana sahip olacağını ortaya çıkardı. Apple, iPhone 17 serisinde değişiklik yapmayı planlıyor ve Plus modelinde küçülme bekleniyor.


Advertisement