Külliye Cami'ne Yaşlı ve Engelli Asansörü - Son Dakika
Yerel

Külliye Cami'ne Yaşlı ve Engelli Asansörü

Külliye Cami\'ne Yaşlı ve Engelli Asansörü

Antalya’nın Manavgat ilçesinde Külliye Cami’ne gelen engelli ve yaşlı vatandaşların camiye kolaylıkla çıkarak ibadetlerini yerine getirebilmeleri amacıyla Türkiye Diyanet Vakfı Manavgat Şubesinin öncülüğünde hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılan asansör törenle hizmete girdi.

06.12.2014 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Külliye Cami'ne gelen engelli ve yaşlı vatandaşların camiye kolaylıkla çıkarak ibadetlerini yerine getirebilmeleri amacıyla Türkiye Diyanet Vakfı Manavgat Şubesinin öncülüğünde hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılan asansör törenle hizmete girdi.

Yaklaşık 42 Bin liraya malolan asansör, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, ilçe Müftüsü Hasan Hayri Yaşar ve cami cemaatinin katıldığı törenle dualar eşliğinde hizmete açıldı. Törende konuşan İlçe Müftüsü Yaşar, "Hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla yaptırılan bu asansörün hayırlara vesile olmasını diliyorum. Manavgat Müftülüğü olarak bundan sonra yapılacak tüm cami ve kuran kurslarımızda engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın kolay ulaşabilmeleri amacıyla gerekli önlemler alınacaktır. Hepimiz potansiyel birer engelli adayı olduğumuzu unutmayalım. İlk fırsatta projelerini hazırladığımız Çağlayan ve Çolaklı camilerimize de asansör yapılması için çalışma başlatacağız. Ben bu hizmetin sunulmasına vesile olan, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Sosyal devletin en önemli özelliğinin toplumun hangi kesimi olursa olsun engelleri ortadan kaldırmak olduğunu belirten Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ise "Devletin gücü de buradan gelir. Ben inanıyorum Manavgat'ımız da işitme engelliler ve diğer engellilerin her türlü ihtiyaçları karşılanacak. Kurumlarda, camide, Kur'an öğrenmede, araç sürmede, mahkemede, belediyede, kaymakamlıkta, işlem ve ihtiyaçlarını karşılayacak her türlü alt yapıyı hazırlayarak kendilerine hizmet etmeye çalışıyoruz. Devletimizin, hükümetimizin çıkardığı kanunlar, yasalar ve bize verilen imkanlar çerçevesinde sosyal devletin bütün bu imkanlarını insanımızın hizmetine sunmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Külliye Cami asansörü konuşmaların ardından Manavgat Müftüsü Hasan Hayri Yaşar'ın duası ile hizmete açıldı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Külliye Cami'ne Yaşlı ve Engelli Asansörü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement