Kulp'ta içme suyu arıtma tesisi yapılacak - Son Dakika
Güncel

Kulp'ta içme suyu arıtma tesisi yapılacak

Kulp\'ta içme suyu arıtma tesisi yapılacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Kulp ilçesinin daha kaliteli ve yeterli içme suyu alması için içme suyu arıtma tesisi yapacak.

30.03.2022 15:21  Güncelleme: 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Kulp ilçesinin daha kaliteli ve yeterli içme suyu alması için içme suyu arıtma tesisi yapacak.

DİSKİ Genel Müdürlüğü, Kulp'ta yaz mevsiminde ortaya çıkan içme suyu sorununu çözmek amacıyla harekete geçti.

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, etüt ve fizibilite çalışmaları tamamlanan tesis alanı ve mevcut terfi hattında incelemelerde bulundu.

Yaz mevsiminde yaşanan kesintilerin önüne geçmek için tesisin yapıldığını belirten Tutşi, ilçe nüfus artışını öngörerek projeyi hazırladıklarını söyledi.

Su kesintilerinin nedenlerinden birinin de bahçe ve bostan sulamaları nedeniyle yaşandığını kaydeden Tutşi, bu konuda herkesin duyarlı davranmasını istedi.

Kulp ilçesinin coğrafik yapısı nedeniyle fiziki kaçakların fazla olduğunu belirten Tutşi, şöyle konuştu:

"Yaptığımız etüt çalışmaları sonucunda özellikle eski şebekelerden kaynaklı fiziki kaçakların olduğunu tespit ettik. Yaşam kaynağımızın tek bir damlasının dahi heba edilmemesi için fiziki kaçak sorununu da yapacağımız çalışmalarla çözeceğiz. Yeni mekanik içme suyu arıtma tesisi tat, koku ve bulanıklık giderici özelliklere sahip olması nedeniyle sudaki kalite artmış olacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kulp'ta içme suyu arıtma tesisi yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement