Kulp'taki İpek İplik Fabrikası İçin İzmir ve Bursa'dan Ziyaret - Son Dakika
Ekonomi

Kulp'taki İpek İplik Fabrikası İçin İzmir ve Bursa'dan Ziyaret

İzmir Romanlar Derneği Başkanı Abdullah Cıstır ve Bursa Bursa Romanlar Spor Derneği Başkanı Şükrü Yumak, ipek iplik fabrikası ile ilgili incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır'ın Kulp ilçesini ziyaret etti.

18.10.2018 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Romanlar Derneği Başkanı Abdullah Cıstır ve Bursa Bursa Romanlar Spor Derneği Başkanı Şükrü Yumak, ipek iplik fabrikası ile ilgili incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır'ın Kulp ilçesini ziyaret etti.

Kaymakamlığa geçen Cıstır ve Yumak, Kaymakam Fatih Dülgeroğlu ile görüştü.

Daha sonra ilçenin Ağaçlı Mahallesi'ndeki ipek iplik fabrikasına geçen ve çalışmalarla ilgili bilgi alan Cıstır ve Yumak, Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Muradiye İpek Fabrikasının Türkiye'nin iplik üreten ilk ipek fabrikası olduğunu belirterek, Kulp'ta incelemeler yaparak, Bursa'daki fabrikayı nasıl daha verimli hale getirebilecekleri konusunda fikir alışverişi yapmak istediklerini söyledi.

200 yıldır ipek işçisi Roman kadınların fabrikada çalıştığını ancak uzun süredir kapanan fabrikanın aktif hale getirilmesini istediklerini dile getiren Cıstır, "Üretim maliyetleri arz talep dengesini karşılamadığı için Bursa'daki ipek iplik çekim faaliyetlerini durdurmuştur. Kulp'taki görüşmelerimiz olumlu geçti. Burada 100 yıldır bu hafızayı yereldeki kadınların yaşattığını duyduk. Ziyaretimizin adını da 'İpek Kardeşliği' koyduk." diye konuştu.

Şükrü Yumak da dut ağacı ve koza yetiştiriciliğinin stratejik önemine değinerek, hibe desteğinin arttırılmasını beklediklerini ifade etti.

Yumak, Bursa'daki nostaljik fabrikayı faaliyete geçirdikten sonra nihai hedeflerinin Kulp'taki entegre tesis gibi hibe destek projeleri ile bir fabrikayı daha hayata geçirmek olduğunu aktardı.

Ziyarette Cıstır ve Yumak'a Tarım ve Orman İlçe Müdürü Cihan Güreş eşlik etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kulp'taki İpek İplik Fabrikası İçin İzmir ve Bursa'dan Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement