Kültepe Ekonomi Zirvesi 3 Şubat'ta Kayseride Düzenlenecek - Son Dakika
Ekonomi

Kültepe Ekonomi Zirvesi 3 Şubat'ta Kayseride Düzenlenecek

– Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği'nin (ASKON) girişimiyle düzenlenen "Kültepe Ekonomi Zirvesi" 3 Şubat Cumartesi günü Kayseri'de düzenlenecek.

01.02.2018 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

– Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği'nin (ASKON) girişimiyle düzenlenen "Kültepe Ekonomi Zirvesi" 3 Şubat Cumartesi günü Kayseri'de düzenlenecek.

Kültepe Ekonomi Zirvesi; Çevre Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milli Savunma Bakanlığı müsteşarları, Türkiye Varlık Fonu Başkanı Himmet Karadağ, Vakıf Katılım Yönetim Kurulu Üyeleri, Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanları, Aselsan, Roketsan, Aspilsan Yöneticileri, bazı ülkelerin Büyükelçileri, ticari ataşeleri, ülke genelinde ilk 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan firma temsilcileri, İstanbul, Mersin, Adana Ticaret Odası yetkilileri, Türkiye-Çin İş Konseyi, DEİK, TOBB gibi ekonomiye yön veren ve ülke genelinde 45 ilden gelecek olan iş adamları katılımı ile gerçekleşecek.

ASKON Kayseri Şube Başkanı Ali Özcan, tarihsel olarak Anadolu'nun ilk ticaret merkezi olan "Kültepe" ismi ile ekonomi zirvesi gerçekleştireceklerini belirtti. Özcan, "İlk yazılı veresiye defterleri, çek senet evrakları, envanter defterleri gibi kayaya yazılmış eserler; Kültepe'nin dünyanın ilk ticaret şehri olduğunu göstermektedir. Böylesine önemli bir geçmişe sahip olan Kültepe Kaniş Karum UNESCO tarafından tescillenmiş olup "Dünya tarihinin en eski ticaret ve ekonomi şehridir." Bizler de ASKON olarak Kültepe Ekonomi Zirvesi ile şehrin ve ülkemizin ekonomik tanıtımına katkı sağlamak istedik. Projemizin özü 'Yerli ve Milli bir ekonomik forum' oluşturmak" ve "Bu zirve özelde şehrimizin genelde ise ülkemizin ortak bir değeri olacaktır" dedi.

Dört oturumdan oluşacak olan Kültepe Ekonomi Zirvesi'ni geleneksel olarak her sene düzenlemek istediklerini vurgulayan Özcan, ilki 3 Şubat Cumartesi günü Kayseri bir Hotel'de düzenlenecek olan ekonomi zirvesi sayesinde Kayseri'nin de Türkiye vitrininde önemli bir konuma kavuşacağını ve bu ekonomi forumunun Kayseri ekonomisine ve tanıtımına olumlu katkılar sağlayacağını söyledi.

Forumda gerçekleştirilecek oturumların konu başlıkları ise;

Türkiye Ekonomisinin genel görünümü ve sürdürülebilir büyümenin önemi

Milli Savunma Sanayisinde yaşanan gelişmeler

İpek Yolu Ticari fırsatlar

Türkiye'de perakende sektörünün mevcut durumu ve geleceği

"Kültepe Ekonomi Zirvesi"nin dünyanın ve ülkemizin adalet temellerinin yeniden şekillendirilmesi için haklı zenginlikler üreten, ticari ve milli şuuru geliştiren, ekonomide ahlak ilkelerini hedefleyen, etkin bir zirvenin ilk adımı olacağını belirten Özcan; programın rekabet gücünü arttıracağını ve haksızlıkların giderilmesi mücadelesi vermek ve iktisadi hayatın ahlaki temelde şekillenmesine katkıda bulunmak açısından önemli olduğuna vurgu yaptı.

Özcan, projenin sağlayacağı katkıları şöyle sıraladı:

"Türkiye'nin hedeflerinin, stratejik planlarının, politikalarının, mevzuatlarının, uygulamalarının yanı sıra potansiyel pazarları, sektörleri ve konjonktürel gelişmeleri, yerel ve global ekonomik gelişmeleri analiz etmek,

"Ülke kaynaklarının daha etkin ve verimli kullanımına yönelik görüş ve tavsiyeleri yetkili mercilerle paylaşmak,

"Kuruluşlarımızda Ar-Ge'yi, kaliteyi, objektifliği, kuralların hakimiyetini, çevre bilincini, paydaşların memnuniyetini ve sürekli gelişimi kurum kültürlerinin bir parçası haline getirmek için rehberlik yapmak,

"Kuruluşların kurumsal altyapısının güçlenmesi, uluslararası standartlara kavuşması, iş etik kurallarının benimsenmesi konularında destek vermek ve rehberlik yapmak,

"Kuruluşların ve müteşebbislerin gelişimlerine asiste edecek ve performanslarını iyileştirecek seminer programlarını hayata geçirmek,

"Ülkemizin ve kuruluşlarımızın yurtdışında tanıtımına katkı sağlayacak ekonomik projelere ve çalışmalara destek vermek,

"Demokrasi, insan hakları, tüketici hakları ilkelerinin ülkemizde tam geçerlilik kazanmasına yönelik çalışmalar yapmak,

"Ülkemizde serbest piyasa ekonomisinin hukuki ve kurumsal altyapısının geliştirilmesine katkıda bulunmak,

"Ülkemizin ekolojik ve doğal kaynaklarının korunması ve verimli kullanımına katkıda bulunmak için çalışmalar yapmak,

"Teknoloji geliştirenle, yatırımcıyla, üreticiyle, proje sahibini bir araya getirerek yeni istihdamların, iş alanlarının ve pazarların yaratılmasına katkıda bulunmak." - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Kültepe Ekonomi Zirvesi 3 Şubat'ta Kayseride Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı
    19:34 Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı

    Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firma ile sözleşme yapıldı. Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan yetkililer, yatırımcıların seçimi konusunda titiz davrandıklarını ve Söğütlü OSB'nin şehrin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Yeni OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edildi ve yatırımcı firmalarla ön sözleşme imzalandı.

  • Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı
    19:19 Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı

    Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'da her türlü yük taşımacılığı yapanlara 'K' Türü yetki belgesi verme yetkisini tekrar kazandıklarını açıkladı. Uzun süren çalışmalar sonucunda yetkinin geri alınmasıyla Van TSO'nun itibarının geri kazanılacağı ve kullanıcıların işlemlerinin kolaylaşacağı belirtildi.

  • Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi
    19:13 Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi

    Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk müteahhitliğinin dünyada bir marka haline geldiğini belirterek, Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalıştıklarını ve Sahra Altı Afrika bölgesindeki faaliyetlerini artırdıklarını söyledi. Türk müteahhitlik firmalarının mart sonu itibarıyla 136 ülkede, 507 milyar dolar tutarında 12 binin üzerinde proje üstlendiği ifade edildi.

  • Et ve Süt Kurumu et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı
    18:45 Et ve Süt Kurumu et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı

    Et ve Süt Kurumu (ESK), bugün itibarıyla et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı. Kıymanın kilogramı 229 TL'den 279 TL'ye; kuşbaşının kilogramı ise 259 TL'den 319 TL'ye yükseldi. Fiyat zamları internet sitesinde yer almasa da mağazalarda güncel fiyatla satılmaktadır.

  • İSKİ'den vatandaşları uyardı: İstanbul Büyükşehir Belediyesi adıyla dolandırıcılık!
    18:17 İSKİ'den vatandaşları uyardı: İstanbul Büyükşehir Belediyesi adıyla dolandırıcılık!

    İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), son zamanlarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi adı kullanılarak yapılan dolandırıcılık olaylarına dikkat çekti. Vatandaşlar, bedava su arıtma cihazı vaadiyle aranarak dolandırılmaya çalışılıyor.


Advertisement