İstanbul Gösteri Sanatları Merkezi'ne Kayıtlar Başlıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

İstanbul Gösteri Sanatları Merkezi'ne Kayıtlar Başlıyor

Çocuk, genç ve yetişkinlere tiyatro eğitimi veren merkeze yeni dönem kayıtlar, 2-11 Ekim tarihlerinde yapılabilecek.

01.10.2013 11:43  Güncelleme: 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ'ye bağlı olarak çocuk, genç ve yetişkinlere tiyatro eğitimi veren Gösteri Sanatları Merkezi'ne yeni dönem öğrenci kayıtları yarın başlayacak.

Kültür AŞ'den yapılan açıklamaya göre, başvurular 2-11 Ekim tarihlerinde "www.kultursanat.org" sitesinden ya da Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi ve Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nden gerçekleştirilebilecek.

Başvuru süresinin bitiminde oyunculuk bölümü için (yetişkinler) mülakat tarihleri belirlenecek ve başvuru sahiplerine ilan edilecek. Oyunculuk eğitimini tercih edenlerden, sahne üzerinde kendi seçtikleri bir oyundan bir sahneyi oynamaları, doğaçlama bir durum üzerine kabiliyetlerini göstermeleri ve önceden çalıştıkları bir şiiri okumaları istenecek.

Hüseyin Sorgun'un genel sanat yönetmenlini yürüttüğü merkezin oyunculuk eğitmen kadrosunda Ayla Algan, Aziz Sarvan, Varlam Nikoladze, Nadir Sarıbacak, Savaş Aykılıç, Hilmi Zafer Şahin, Dilek Tekintaş, Rauf Altıntak ve Hilali Mahmutoğlu gibi usta tiyatrocuların da aralarında bulunduğu isimler yer alıyor.

Merkezde, ekim-mayıs döneminde düzenlenecek tiyatro eğitimi çerçevesinde 9-12 yaş grubu çocuklar, 13-15 ve 15-17 yaş grubu gençler ve 18 yaş ve üzeri yetişkinler için oyunculuk eğitimi verilecek.

İki yıllık bir eğitim süreci için her sene başında öğrenci alan merkezde öğrenciler, her alanın teorik ve pratik yanlarını alanlarında uzman tiyatrocular ve eğitmenlerden öğreniyor. 2 yıllık eğitimin ardından ise katılımcılara mezuniyet sertifikaları veriliyor.

Yetişkinler için oyunculuk programı, haftanın 4 günü, çocuk, gençlik ve yazarlık programları ise haftada bir gün gerçekleştiriliyor. Her branşla ilgili sayıya göre farklı sınıflar açılabiliyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İstanbul Gösteri Sanatları Merkezi'ne Kayıtlar Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement