Kültür Haftası Coşkusu Başladı - Son Dakika
Güncel

Kültür Haftası Coşkusu Başladı

Kültür Haftası Coşkusu Başladı

Mersin'in Silifke ilçesinde bu yıl 38'inci 'Akgöl Mavi Yengeç Yılı' olarak kutlanan Uluslararası Silifke Kültür Haftası başladı.

01.07.2011 21:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Silifke Kültür Haftası nedeniyle tören düzenlendi. Atatürk Anıtı'nda gerçekleşen törene Kaymakam Fatih Damatlar, Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Garnizon Komutanı Yarbay İbrahim Alan, MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, MHP Mersin eski Milletvekili Kadir Ural, İlçe Emniyet Müdürü Volkan İmişçi ile davetliler katıldı.

Törende konuşan Başkan Öngel, 4 bin yıllık tarihe ev sahipliği yapmış, topraklarında değişik milletlerin yaşam sürdürdüğü, farklı kültürlerin varlığıyla bir kültür ve medeniyet şehri olan Silifke'de Uluslararası Kültür Haftasını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

38 yıldır binlerce misafire kucak açan Kültür Haftasının, bu yıl da değişik konuklar ve farklı etkinliklerle kutlanacağını ifade eden Öngel, "En büyük coşkusunu siz değerli Silifkelilerden alan 38 yıllık kültür haftasını yaşatma ve bunu birçok emekle sergileme gücünü siz değerli Silifkelilerin katkı ve özverilerinden alıyoruz. Son yıllarda Silifke'nin öne çıkmış değişik bir kültür öğesini veya unsurunu tanıttığımız haftada bu yıl ki adı 'Akgöl Mavi Yengeç' yılıdır.

Toroslar'dan Akdeniz'e doğru uzanan ve Silifke'yi ortasından ikiye bölerek geçen Göksu Irmağının Silifke ile Akdeniz arasında oluşturduğu delta 1990 yılında Özel Çevre Koruma alanı, 1996 Yılında Bakanlar Kurulu kararı ile doğal sit alanı ilan edilmiş ve aynı zamanda Ramsar sözleşmesine göre korunması gereken sulak alanlar kapsamına alınmıştır.

Göksu Deltası dediğimiz Silifke ovasında bitek toprakların yanında çeşitli türlerin bulunduğu bitki ve hayvanlarda mevcuttur. Kuşların göç yolu üzerindeki önemli bir konaklama alanı olan Göksu deltasında Caretta Caretta, saz horozu gibi önemli türlerin yanında Akgöl ve Paradeniz dediğimiz gölcüklerde de Mavi Yengeç olarak bilinen yengeç türü de bol olarak mevcuttur. Yetişmesine ve yaşamasına uygun olan Akgöl ve Paradeniz'deki Mavi Yengeç'ler hem Silifke'liler hem de Silifke'ye gelen konuklar tarafından lezzetle yenilmektedir" dedi.

Kaymakam Damatlar da, Silifke'nin, tarihi ve doğal zenginlikleri barındıran Akdeniz'in incisi bir ilçe olduğunu söyledi. Kentin turizm potansiyelinin korunması ve geliştirilmesi gerektiğini belirten Damatlar, Kültür haftasında yurt dışından konukların gelmesinin sağlanarak, kültürler arası diyalogun gelişmesine katkıda bulunulduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından yaş kütüğüne bröve çakılıp, Kültür Haftası'nın açılış kurdelesi kesildi.

Tören, Kosova, Romanya, Ukrayna- Kırım, Rusya Federasyonu'ndan İnguşya, Yakutistan ve Karaçay-Çerkez halk oyunları gurupları gösterilerini sunmasıyla sona erdi. Ukrayna-Kırım Özerk Cumhuriyeti Yevpatoria tahta bacaklılar dans grubunun gösterisi büyük ilgi gördü. Kültür haftasının akşam programlarında Gülben Ergen, Gökhan Özen, Zara, Murat Dalkılıç, Haktan ve Hadise sahne alacak. - Mersin/ Silifke

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kültür Haftası Coşkusu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement