Kültür Kardeşliği Platformu Kütahya'dan Başladı - Son Dakika
Güncel

Kültür Kardeşliği Platformu Kütahya'dan Başladı

Kültür Kardeşliği Platformu Kütahya\'dan Başladı

Kültürel değerleri yaşatmak, şehirlerin birbirleriyle olan iletişimini artırmak, birlik ve beraberlik sağlamak amacıyla oluşturulan Kültür Kardeşliği Platformu Kütahya’dan başlatıldı.

05.03.2018 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültürel değerleri yaşatmak, şehirlerin birbirleriyle olan iletişimini artırmak, birlik ve beraberlik sağlamak amacıyla oluşturulan Kültür Kardeşliği Platformu Kütahya'dan başlatıldı.

Kültür Kardeşliği Platformu kapsamında Kütahyalı muhtarlarla buluşmak üzere Kütahya'ya gelen Samsun ve Çorum muhtarları Vali Ahmet Hamdi Nayir tarafından ağırlandı.

İlk buluşmaya, Vali Ahmet Hamdi Nayir başta olmak üzere AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, proje sahibi İstanbul Kartal'a bağlı Atalar Mahallesi Muhtarı Erhan Gülmüş, Kütahya Muhtarlar Derneği Başkanı Zekeriya Yılmaz, Samsun Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, Çorum Muhtarlar Derneği Başkanı Yılmaz Kılcı ile illerin bazı mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Her zaman muhtarların destekçisi olduklarına dikkat çeken AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, "Son 15 yılda şehirlerimizi köylerimizi, ilçelerimizi yeniden inşa ettik. Bu inşa çalışmasını da muhtarlarımızla beraber yaptık. Muhtarlarımız bu açıdan son derece önemlidir. Toplumda sevilen, öncü olan kişilerdir. Her zaman, her konuda muhtarlarımızın yanındayız" ifadelerini kullandı.

Muhtarları Kütahya'da ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, "Muhtarlarımız, demokrasimizin ilk basamağı. Dolayısıyla devlet olgusunun da ilk yeri muhtarlarımızdır diyebiliriz. Kendi köylerinin, mahallelerinin mülki idare amirleridir desek yanlış bir tespit yapmış olmayız. Sizler, devlet vatandaş arasında aracılık görevini yapıyorsunuz. Bizlerin aynası siz oluyorsunuz. Görev yaptığınız yerdeki vatandaşın dili siz oluyorsunuz. İnsanlar dertlerini sizler aracılığıyla bizlere iletiyorlar. Bu birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Ülke genelindeki muhtarların birbirini tanıması ülkemize güç katacaktır diye inanıyorum" dedi.

Kültür Kardeşliği Platformu ilk buluşması hediye takdimiyle sona erdi. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kültür Kardeşliği Platformu Kütahya'dan Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement