"Kültür Kenti" Gaziemir Kültür Evi'ne Kavuştu - Son Dakika
Yerel

"Kültür Kenti" Gaziemir Kültür Evi'ne Kavuştu

"Kültür Kenti" Gaziemir Kültür Evi\'ne Kavuştu

Bu yıl 16.'sı düzenlenen Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği'ne katılan ülkelerin kültürel materyallerinin sergilendiği ve şenlikle aynı adı taşıyan kültür evinin açılışını yapan Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, "Kente kültürel...

09.12.2013 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 16.'sı düzenlenen Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği'ne katılan ülkelerin kültürel materyallerinin sergilendiği ve şenlikle aynı adı taşıyan kültür evinin açılışını yapan Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, "Kente kültürel kimlik kazandırıyoruz" diye konuştu.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, bu yıl 16.'sı düzenlenen Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği'ne katılan ülkeler ile belediyenin kardeş belediyelerine ait kültürel materyallerin sergilendiği kültür evini törenle hizmete açtı. Gaziemir Ulusal ve Uluslar arası Çocuk Şenliği Kültür Evi açılışında konuşan Başkan Şenol, kentlere kimlik kazandırmak gerektiğine vurgu yaparak şunları söyledi: "Gaziemir çok hızlı ve düzenli gelişiyor. Devlet İstatistik Enstitüsü verilerine göre Türkiye'nin en hızlı gelişen kenti. Belediyeler kentleri sadece fiziki anlamda geliştiren kurumlar olmamalıdır. Belediyeler kentin tarihine, kültürüne, sosyal yaşantısına sahip çıkarak kentlere kimlik kazandırmalıdır. Biz bu anlayışıyla kentin tarihini aydınlatmak ve gelecek nesillere aktarmak için 12 kitap bastırdık. Gaziemir'in eski dönemlerini anlatan Anı Evi'ni hayata geçirdik. Kentimizin sokaklarını heykellerle süsledik. Bu sayede Gaziemir'in her tarafı kültür kokuyor. Bugün hizmete sunacağımız Kültür Evi'nde, belediyemizin kardeş belediyeleri ve şenliğimize katılan ülkelerin kültürel motiflerini sergileyerek kültürler arası kaynaşma ve dünya barışına katkı sağlıyoruz. Kültür Evi, Gaziemir'imize çok yakışacak."

Belediyenin kardeş şehirleri ve bu yıl 16.'sı düzenlenen Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği'ne katılan ülke ve şehirlere ait kültürel materyallerin sergilendiği Kültür Evi'nde, kardeş belediyeler Rusya-Volgograd, Azerbaycan-Bakü, Bulgaristan- Loznitsa, Bulgaristan-Kirkova, Macaristan-Felsözsolca, Ukrayna-Dnepropetrovsk, Bosna Hersek-Gorajde başta olmak üzere Yunanistan, Almanya, Makedonya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet'i, Romanya, Litvanya ve ülkemizdeki illerin kültürünü yansıtan folklor materyalleri her ülkeye ait özel vitrinlerde sergileniyor. Ziyaretçilerini bekleyen Kültür Evi, kitap, resim sergilerinin yapılacağı sanat merkezi işlevi de görecek. Aynı zamanda Kültür Evi'nin bahçesi kokteyl ve özel etkinliklerin ev sahipliği yapacak şekilde tasarlandı.

Gaziemir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun gösterileriyle renk kattığı açılışa CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, il genel ve belediye meclis üyleri, Gıda Bankası Yardımlaşma Derneği Başkanı Birsen Şenol, Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Taşkın, Seydiköylüler Derneği Başkanı Hakan Süvari ve çok sayıda vatandaş katıldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Kültür Kenti' Gaziemir Kültür Evi'ne Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement