Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yavuz, Erciş'te incelemelerde bulundu - Son Dakika
Güncel

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yavuz, Erciş'te incelemelerde bulundu

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yavuz, Erciş\'te incelemelerde bulundu

Tarihi ve turistik mekanlarda incelemelerde bulunmak üzere Van'a gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, beraberindeki heyetle Erciş ilçesindeki tarihi alanları gezdi.

19.06.2021 21:50  Güncelleme: 22:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarihi ve turistik mekanlarda incelemelerde bulunmak üzere Van'a gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, beraberindeki heyetle Erciş ilçesindeki tarihi alanları gezdi.

İlçedeki 5 bin yıllık tarihi Karakoyunlu Selçuklu Mezarlığı'nda inceleme yapan Yavuz, buradaki mezar taşlarının defineciler tarafından tahrip edilmesinden ötürü restorasyon ve onarım çalışması yapılacağını söyledi.

Yavuz ve beraberindeki heyet, daha sonra Yukarıışıklı Mahallesi'ndeki Zernaki Tepe'de bulunan ızgara planlı kentte inceleme yaptı. Yavuz, burada Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Rafet Çavuşoğlu'ndan 2 bin 600 yıllık alana ilişkin bilgi aldı.

Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Zernaki Tepe'nin içinde yönetim merkezi de bulunan ızgara planlı bir şehir olduğuna dair ilk bulgulara rastladıklarını söyledi.

Kent milletvekilleri ve kurumların da desteğiyle bakanlık olarak buradaki araştırmaları derinleştirmek istediklerini belirten Yavuz, şunları kaydetti:

"Bilim dünyasında, bizlere de üniversitede öğretilen bu bölgede, doğuda ızgara planlı kentin olmadığı yönündeydi. Bu nedenle buranın tarihinin araştırılması gerekiyor. Eğer Roma'dan önce, yani Urartu uygarlığına ait ise aslında ızgara planlı şehir sisteminin doğudan, batıya doğru aktarıldığını ortaya koyacak. Dolayısıyla doğru tarihlenmesini yapmak istiyoruz. Bakanlığımızca, Van Müze'mizin yönetiminde, üniversitemizle buradaki kazı ve araştırmalara başlayacağız."

Yavuz ve beraberindeki heyet, son olarak Sahil Kent Mahallesi'ndeki Atakan Çelik Kültür Merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

Programa, Van AK Parti Milletvekili Abdulahat Arvas, Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehetbeyoğlu, Van Müze Müdürü Erol Uslu ve İl Kültür Turizm Müdür Vekili Abdurahman Şahin de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yavuz, Erciş'te incelemelerde bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement