Kültür ve Turizm Bakanı Avcı Açıklaması - Son Dakika
Politika

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "Sandıkta seçeceğimiz cumhurbaşkanı artık geçmişte olduğu gibi sadece törenlerde boy gösteren sembolik bir cumhurbaşkanı olmayacak.

31.03.2017 20:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "Sandıkta seçeceğimiz cumhurbaşkanı artık geçmişte olduğu gibi sadece törenlerde boy gösteren sembolik bir cumhurbaşkanı olmayacak." dedi.

Avcı, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Fen- Edebiyat Fakültesindeki Germiyanoğlu Yakup Bey Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen "Neden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" konferansında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kalkınma mücadelesini 16 Nisan'dan sonra daha güçlü bir hükümetle sürdüreceğini söyledi.

Sandıktan "evet" çıkması halinde 2019 yılının Kasım ayında seçmenin önüne 2 sandık konulacağını anlatan Avcı, şunlar kaydetti:

"Birinci sandıkta cumhurbaşkanı seçilecek, ikinci sandıkta TBMM seçilecek. Sandıkta seçeceğimiz cumhurbaşkanı, artık geçmişte olduğu gibi sadece törenlerde boy gösteren sembolik bir cumhurbaşkanı olmayacak. Çünkü halkın seçtiği bir cumhurbaşkanının halka karşı bir sorumluluğu vardır. Biz bu yeni düzenlemelerle cumhurbaşkanını seçerken 'Şimdi sen hükümeti kur ve TBMM'nin yapacağı kanunlara göre bu ülkeyi 5 yıl için idare et' şartıyla seçeceğiz. Yani biz sandıkta sadece cumhurbaşkanını seçmeyeceğiz. Onunla birlikte ona bir hükümeti kurma sorumluluğunu ve yetkisini vereceğiz. Sandıkta hem cumhurbaşkanını hem de onun kuracağı hükümeti seçmiş olacağız."

Avcı, halkın en az yarısının desteğiyle kurulan hükümetin çok güçlü bir hükümet anlamına geldiğine dikkati çekerek, "Bu herhangi bir koalisyon hükümetine benzemez. Arkasında yüzde 50 halk desteği olması, onun çok hızlı ve radikal kararlar alma gücünde bir hükümet olduğu anlamına gelir. Bu da istikrar demektir. Tüm bunların olabilmesi için eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, turizmde, kültürde hamlelerin yapılabilmesi için istikrar gerekir." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye düşmanlarının 15 Temmuz'da son kozlarını oynadığını, şimdi ise umutlarını 16 Nisan'a bağladığını anlatan Avcı, "Bunlar, 'Acaba 16 Nisan'da mevcut hükümetin, cumhurbaşkanının meşruiyetine gölge düşürülebilecek bir sonuç çıkarabilir miyiz?' diyor. Çıkmayacak Allah'ın izniyle. İnşallah milletimizin, gençlerimizin ferasetiyle Türkiye bu dönemeci suhuletle geçecek." ifadelerini kullandı.

Avcı, Türkiye'nin kendi içinde iç meselesini tartışabileceğini dile getirerek, dışarıdan bu tartışmalara kimsenin müdahale etme hakkına sahip olmadığını sözlerine ekledi.

Daha sonra DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören tarafından Avcı'ya çeşitli hediyeler takdim edildi. Ayrıca üniversitede görevli öğretim elemanı Adem Dönmez de çizdiği karikatürü Avcı'ya hediye etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kültür ve Turizm Bakanı Avcı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement