Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş Ordu'da - Son Dakika
Politika

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş Ordu'da

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş Ordu\'da

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Niye bu milletin içerisinden büyük insanlar çıkmasın?

21.09.2017 19:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Niye bu milletin içerisinden büyük insanlar çıkmasın? Bunu sağlayacak olan da eğitim sistemimizdir, öğretmenlerimizdir." dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu'ya gelen Kurtulmuş, beraberinde Ordu Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Ordu milletvekilleri Oktay Çanak ve Metin Gündoğdu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile Altınordu ilçesi Akyazı Mahallesi'ndeki Büyükşehir Belediyesi Ordu Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulunu ziyaret etti.

Ziyaretinde okul hakkında İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş'tan bilgi alan Kurtulmuş, daha sonra sınıfları dolaştı.

Kur'an-ı Kerim dersinin işlendiği 5. sınıfa giren Kurtulmuş, buradaki öğrencilerle bir süre sohbet etti. Öğrencilere sorular yönelten ve Kur'an-ı Kerim okumalarını isteyen Kurtulmuş, öğrencilere başarı dileğinde bulundu.

Hasret Temiz adlı öğrenci ise Bakan Kurtulmuş'tan okuluna havuz yapılması talebini iletti. Kurtulmuş ise "İnşallah güzel bir havuzunuz olur." yanıtını verdi.

Kurtulmuş, ardından başka bir sınıfa daha girerek buradaki öğrencilere de ne olmak istediklerini sordu.

Öğrencilere ülkelerine faydalı insan olabilmeleri noktasında kendilerini en iyi şekilde yetiştirmeleri tavsiyelerinde bulunan Kurtulmuş, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kurtulmuş, okul ziyaretinin ardından valilik ve il milli eğitim müdürlüğü tarafından Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde (OKSM) düzenlenen "Milli Şuur Oluşumunda Kültür ve Eğitim" konulu konferansa da katıldı.

Burada konuşan Kurtulmuş, öğretmenlere tavsiyelerde bulunarak, öğrencilerini ilim ve irfan sahibi birer birey olarak yetiştirmeleri çağrısında bulundu.

Okulların fiziki olarak çok iyi noktalara geldiğini ancak bunun yeterli olmadığını belirten Kurtulmuş, "Niye bu milletin içerisinden büyük insanlar çıkmasın? Bunu sağlayacak olan da eğitim sistemimizdir, öğretmenlerimizdir. Bunları başarabilirsek, o kadar başarılı ve güçlü öğretmen olacağız. Özellikle nesillerimizden aşağılık kompleksini silmenin yolu öğretmenlerimizin, aşağılık kompleksini kaldırmak için gayret sarf etmesidir." dedi.

Gençlerin kendi milli şuurlarında yetişmelerini isteyen Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Burada devlet ve hükümet olarak bizim de üzerimizde çok ama çok önemli sorumluluklar var. Belki biz bu memlekette asırlardır iki alanda milli bağımsızlık mücadelesi veriyoruz. Ben de Kültür ve Turizm Bakanı olarak söylüyorum ki bizim vazifelerimizden birisi milli kültürel bağımsızlığımızı kuracak adımları atmaktır. İki asırdır bunun mücadelesini veriyoruz. Bu milli kültürel bağımsızlık mücadelemizi veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. İkinci alanda ise ekonomik ve teknolojik bağımsızlıktır. Ekonomik ve teknolojik bağımsızlığı kazanmak ile milli kültürel bağımsızlığı kazanmak birbiriyle de paraleldir. Dolayısıyla iki alanda da matematik ve fen bilgisi hocalarımız olarak Türkiye'nin ekonomik ve teknolojik bağımsızlığını çocuklara mutlaka bir ders olarak okutmalıyız. Diğer alanlardaki hocalarımız da milli kültürel bağımsızlığımızı insanlara öğretmelidir. Sonuçta kültür meselesi göre göre, öğrete öğrete gelişen bir husustur. Bunu çoğaltmakta sizlerin elindedir."

Kurtulmuş, konferansın ardından Ordu İl Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş Ordu'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Marmaris Belediye Başkan Adayı Ünlü:
    00:09 CHP Marmaris Belediye Başkan Adayı Ünlü: "Sandığa Giderken Çok İyi Düşünmemiz Lazım"

    Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in halk buluşmasında konuşan Marmaris Belediye Başkan Adayı Acar Ünlü, “Sandığa giderken bazı şeyleri düşünmemiz lazım. Mesela yanan ormanlarımız sırasında buraya zamanında uçak getiremeyenleri, Söğüt halkının elinden arazileri alınıp Okluk Koyunda saray yapanları düşünmemiz lazım" dedi.

  • HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu
    00:05 HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu

    HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle bir araya geldi. Yapıcıoğlu, partisinin seçim koordinasyon merkezini ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşanan zulme dikkat çekti. Filistin ve Gazze'nin uzun süredir işgal altında olduğunu belirten Yapıcıoğlu, bu insanlık dramından dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti. Genel Başkan Yapıcıoğlu, adalet ve insan odaklı politikalarla halka hizmet etmek için çalıştıklarını vurguladı ve vatandaşlardan partilerine destek vermelerini istedi.

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz
    00:03 MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz

    MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Ülkü Ocakları Talas İçe Başkanlığınca düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada, terör örgütünün siyasi uzantılarıyla işbirliği yapanların ülkücü olamayacağını belirtti. Özdemir, Türkiye'nin önemli bir dönemden geçtiğini ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşacaklarını ifade etti. Ayrıca, pazar günü yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı'nın güçlü bir iradeyle cevap vermesi gerektiğini vurguladı.

  • Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, Korkuteli ve Elmalı'da vatandaşla buluştu Açıklaması
    00:02 Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, Korkuteli ve Elmalı'da vatandaşla buluştu Açıklaması

    Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, 4 yıl 10 ay istirahat edip, seçime 5 kala çalışmaya başlayanların proje anlatmak yerine hakaret ettiklerini belirterek, "Neresinden tutsanız dökülen, hiçbir projesi olmayan bir yönetim var. Artık bunların gitmesi gerekiyor.

  • Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı
    00:01 Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı

    Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'u Baykar'da ağırladı. Bayraktar, Kurum ile yapılan görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaşarak, İstanbul'un geleceği için hayal edilen projeleri dinlediklerini belirtti. Kurum ise Baykar'ın milli teknoloji hamlesinin lokomotifi olduğunu vurgulayarak, Bayraktar ile yapılan görüşmenin kendisine ilham verdiğini ifade etti.

  • Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi
    23:43 Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce, Gönenlilere hitap ederek diğer partilerin seçim propagandalarında projelerinden bahsetmediğini iddia etti ve Memleket Partisinin Türkiye için üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.

  • Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu
    23:43 Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu

    Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Kosova'ya gerçekleştirdiği ziyarette Kosova yetkilileri, Türk toplumu ve iş insanlarıyla görüşmeler gerçekleştirdi. Ayrıca Osmanlı'nın üçüncü padişahı I. Murad'ın türbesini ziyaret etti ve NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü Komutanı ile görüştü. Serim, ziyaretini TİKA'nın iftar programıyla tamamladı ve yarın Prizren ve Mamuşa belediyelerini ziyaret edecek.

  • Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır
    23:42 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır

    Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, seçim tedbirleri ve güvenlik çalışmaları ile ilgili toplantı düzenledi. Toplantıda, oy kullanılacak okullarda görev yapacak personel ve güvenlik uygulamaları hakkında bilgi sunumları yapıldı. Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.


Advertisement