Kültürlerin Kaynaştığı Kadın Eserleri Görücüye Çıkıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Kültürlerin Kaynaştığı Kadın Eserleri Görücüye Çıkıyor

Türkiye İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği Boğaziçi Kulübü farklı kültürlere mensup kadınları 'Mozaik' projesinde buluşturdu.

30.09.2013 10:11  Güncelleme: 10:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği Boğaziçi Kulübü farklı kültürlere mensup kadınları "Mozaik" projesinde buluşturdu. BPW Boğaziçi Kulübü sanat kolunda gönüllü olarak eğitim veren kadın sanatçıların ve eğitim alan genç kızların eserleri 28 Eylül – 10 Ekim 2013 tarihlerinde Levent Kültür Merkezi'nde sergilenecek.

İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği (BPW) Boğaziçi Kulübü farklı kültürlerde yetişmiş, kadın sanatçıları 11-17 yaş grubu genç kızlarla buluşturarak; çok özel bir projeye imza atıyor. Derneğin kuruluş aşamasında oluşturulan sanat kolu tarafından hayata geçirilen Mozaik projesi kapsamında verilen resim kurslarında kültürleri kaynaştıran çalışmalar hazırlandı. İlk etapta Kalfayan Kız Öğrenci Yurdu için tasarlanan proje, daha sonra 11-17 yaş grubu genç kızların da eğitim aldığı bir üretim projesi haline geldi.

Projede farklı kültürler ve sosyal şartlar içersinde yetişen kız çocuk, genç kızlar ve kadınların paralel olarak KADIN konulu resimler yapması, bu resimleri yaparken kendi grupları ile çalışmaları, resimlerin birleştirilmesi ve Mozaik yapımı aşamasında bir araya gelerek çalışmaları ve kaynaşmaları hedeflendi.

Türkiye İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği Boğaziçi Kulübü Başkanı Deniz Yeker projeyle ilgili şu bilgileri verdi; "Derneğimizin kuruluş aşamasında Sanat Kolu oluşturmuştuk. Bu grup kadın konulu resim yapacak ve bu resimler sergilenip elde edilen gelirler Kalfayan kız yurduna aktarılacaktı. Ancak bu kızların da bu üretimin içine çekilmesi ve kendi emeklerinin kendilerine geri dönmesi fikri bize daha sıcak geldi. Daha önce resim kurslarına başlamış olan ilk grupla bu grubu aynı başlık altında birleştirdikten sonra üçüncü bir grup daha oluşturduk."

Yeker projenin hedefleri hakkında da şunları söyledi; "Projenin birinci hedefi, farklı kültürlerde yaşayan kız çocuklarının ve genç kızların birlikte bir çalışma yaparak kaynaşmasıdır. Projenin diğer hedefleri, kızlarımızın güzel bir gelecek için kendilerini farklı bir biçimde ifade edebilmesi, güçlendirilmesi ve bununla birlikte hobi kazanmaları ve ilerideki sanat eğitimleri için alt yapı oluşturabilmeleridir. Konu itibarı ile kızlarımız bize aynı zamanda yeni neslin gelecekte global anlamda kadını nerede gördükleri ile ilgili ip uçları da veriyor."

Hayallerin yarattığı "Kelebek Kadın" gücün simgesi olarak sergileniyor

Türkiye İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği Boğaziçi Kulübü bünyesinde oluşturulan "Mozaik- Kültürlerin Kaynaştığı Resim Kursları" projesi kapsamında, farklı kültürler ve sosyal şartlar içerisinde yetişen kız çocukları, genç kızlar ve kadınların paralel olarak yaptığı "Kadın" konulu resimler "Kelebek Kadın" figürü üzerinden birleşerek sergileniyor.

Projede gönüllü olarak görev alan ve aynı zamanda BPW Boğaziçi Kulübü üyesi olan Sabine İyi, "Kelebek Kadın"ı, birçok kadın ve kızın bilgi ve tecrübesinin, kendine olan güvenini arttırdığının ve kendisini güçlendirdiğini ifade eden bir simge olarak değerlendiriyor.

3 sömestr süren eğitimler neticesinde yapılan resimler ve yetişkin sanatçıların ürettiği eserler 28 Eylül – 10 Ekim 2013 tarihlerinde Levent Kültür Merkezi'nde sergilenecek. Projenin Anadolu Yakası sergisi ise 12 – 20 Ekim 2013 tarihleri arasında CKM (Caddebostan Kültür Merkezi)'nde gerçekleştirilecek.

Mozaik projesi kapsamında elde edilecek gelir Türkiye İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği'nin kadını güçlendirme faaliyetleri kapsamında kullanılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Kültürlerin Kaynaştığı Kadın Eserleri Görücüye Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement