Kültürünü Yaşa Kültürünü Tanıt - Son Dakika
Güncel

Kültürünü Yaşa Kültürünü Tanıt

Kıyı EGE / Yarın Toplumsal Gelişim Eğitim Kültür ve Sanat Derneği tarafından gerçekleştirilen "Kültürünü Yaşa Kültürünü Tanıt" projesi çerçevesinde efelik-zeybeklik olgusu irdelenecek.

30.11.2016 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kaynaklar, "Kültürünü Yaşa Kültürünü Tanıt" Diyecek Efelik Kültürünü Tanıtacak

Buca Kaynaklar mahallesinde gerçekleştirilecek üç günlük proje, başta Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın GENÇDES programı kapsamında olmak üzere Buca Belediyesi, Kaynaklar Merkez Mahalle Muhtarlığı ve Kaynaklar Köy Tiyatrosu'nun katkılarıyla gerçekleşiyor.

Organizasyonu Ümit Görgülü ve Duygu Çokgezer Görgülü yürütüyor.

Projede yok yok

2, 3, 4 Aralık 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinliklerde halk oyunları gösterileri, paneller, tiyatrolar, sergiler ve atölye çalışmaları yer alıyor. Etkinlikler kapsamında başta Kaynaklar gençleri olmak üzere tüm halka efelik kültürünün daha yakından tanıtılması hedefleniyor.

Çakırcalı Mehmet Efe'nin torunu Çakırcalı'yı anlatacak

Etkinlik kapsamında düzenlenecek panellerde birbirinden değerli isimler yer alıyor. 3 Aralık 2016 Cumartesi günü Birlik Otel'de saat 15.00'de düzenlenecek "Zeybeklik Kültürünü Tanıyalım" konulu panelde Çakırcalı Mehmet Efe'nin torunu Kemal Sözen panelist olarak konuk olacak.

Çakırcalı Memed Efe ve Kızanları sahnede

Ege Gösteri Sanatları'nın sahneye koyduğu ve Çakırcalı Memed Efe'nin yaşamından, yaptıklarından kesitler sunan oyun, daha önce hiçbir yerde sahnelenmeyen halk danslarıyla birleşerek bir görsel şölen olarak izleyiciyi büyülüyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kültürünü Yaşa Kültürünü Tanıt - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement