Kulu'da Sürü Yönetimi Kursuna İlgi Artıyor - Son Dakika
Yerel

Kulu'da Sürü Yönetimi Kursuna İlgi Artıyor

Kulu\'da Sürü Yönetimi Kursuna İlgi Artıyor

Konya’nın Kulu İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tufan Kaya, Halk Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla Sürü Yönetimi Elemanı Yetiştirme kursu açıldığını söyledi.

09.12.2015 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Kulu İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tufan Kaya, Halk Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla Sürü Yönetimi Elemanı Yetiştirme kursu açıldığını söyledi.

Sürü Yönetimi Elemanı Yetiştirme Projesinin amacından bahseden Kaya, "Sürü yönetimi elemanı veya sürü yönetimi elemanı olmaya aday kişilere koyun ağılı ve keçi barınağı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, meraların en verimli şekilde kullanımı, ıslahı, küçükbaş hayvanların besleme ve bakımını yapabilme, çoğaltabilme, bulaşıcı ve yetiştirme hastalıklarına karşı koruyabilme ve mücadele edebilme, biyo güvenlik uygulamalarına hakim olma gibi teorik bilgilerin yanı sıra pratik bilgilerde sağlamaktır. Ayrıca, tüm bu eğitimler sonucunda Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından verilecek sertifikaları almaya hak kazanan yetiştiricilerden, tebliğdeki hükümlere uygun olanlar, önümüzdeki yıllarda Bakanlığımız Hayvancılık Genel Müdürlüğü (HAYGEM) tarafından verilecek 'Sürü Yöneticisi İstihdam Desteği'ne de hak kazanacaklardır. Konu bu yönüyle de ayrı bir önem kazanmıştır" dedi.

Kaya, kurs kapsamında, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim Ali Uysal tarafından sinevizyon gösterimi ve anlatımlarıyla kursiyerlere hayvancılıkla ilgili en son teknolojik gelişmeler, sağım teknikleri, hayvan hastalıkları ve tedavi yöntemleri, bulaşıcı ve yetiştirme hastalıklarına karşı koruyabilme ve mücadele edebilme, biyogüvenlik uygulamalarına hakim olma gibi birçok konuda bilgiler verdiğini belirtti.

Kaya, sürü yönetimi ile ilgili olarak sürü sahiplerinin ve ilgilenenlerin konu ile ilgili kurslara katılmalarını istediklerini sözlerine ekledi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kulu'da Sürü Yönetimi Kursuna İlgi Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement