Kulübün Başkanı Kadın, Yöneticileri de Antrenör ve Futbolcu - Son Dakika
Yerel

Kulübün Başkanı Kadın, Yöneticileri de Antrenör ve Futbolcu

Balıkesir'in Susurluk ilçesinde, 42 yıllık spor kulübü olan ve Süper Amatör Lig'de mücadele eden Susurlukspor'un genel kurulunda başkanlığa mali müşavir Oylum Duygu Çapraz seçildi.

12.06.2015 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ZAFER AKPINAR - Balıkesir'in Susurluk ilçesinde, 42 yıllık spor kulübü olan ve Süper Amatör Lig'de mücadele eden Susurlukspor'un genel kurulunda başkanlığa mali müşavir Oylum Duygu Çapraz seçildi.

Başkanlığa seçilmesini, "Genel kurulda el kaldırıp kızım adına soru sordum. Bir saat içinde kulübe üye oldum, ardından yönetim kurulu listesine alındım ve başkanlığa getirildim" sözleriyle anlatan Çapraz'ın yönetim kurulunda ise antrenör ve futbolcularla birer gazeteci ve şoför bulunuyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 144 üyesi bulunan Susurlukspor Kulübü, ilçe belediyesinin desteğini çekmesi nedeniyle oldukça zor günler geçiriyor.

Eski belediye başkanlarından merhum Tahsin Bozoğlu döneminde belediye destekleriyle ayakta duran kulüp, karate, güreş, judo, voleybol, basketbol, yüzme ve futbol gibi branşlarda sporcular yetiştirdi. Spor dallarında ulusal ve uluslararası dereceler kazanan Susurlukspor, iki sezondur Balıkesir Süper Amatör Lig'de ilçeyi temsil ediyor.

Kulübün 6 yıldır başkanlığını yapan İlker Kurt ve yönetim kurulu, destek verilmemesi üzerine 4 Haziran'daki genel kurulda aday olmadı.

Genel kurul, 43 üyenin katılımıyla gerçekleştirildi ve başkanlığa Oylum Duygu Çapraz getirildi. Kaymakam Yusuf Özdemir'in makam şoförü Tarık Şilener asbaşkan, futbol takımının kaptanı Ercüment Bölükoğlu genel sekreter, futbolcu Cengiz Özsoy mali işler sekreteri, teknik direktör Emrah Dikmen altyapıdan sorumlu yönetim kurulu üyesi, futbolcu Sadi Şahin genel kaptan, gazeteci İrfan Ayyıldız ise basın sözcüsü oldu.

Hiç aklında yokken bir saat içinde başkan seçildi

Oylum Duygu Çapraz, kızının Bayanlar Voleybol 3. Ligi takımlarından Susurlukspor'da oynadığını olduğunu belirterek, kulübün kapanma aşamasına gelmesine çok üzüldüğünü söyledi.

Kızı adına genel kurulu izlemeye gittiğini aktaran Çapraz, şöyle konuştu:

"Kimse aday olmamıştı. Genel kurulda el kaldırıp kızım adına soru sordum. Bir saat içinde kulübe üye oldum, ardından yönetim kurulu listesine alındım ve başkanlığa getirildim. Hiç aklımda yokken bir spor kulübüne başkan oldum. Birilerinin taşın altına elini koyması gerekiyordu, yoksa kulüp tarihe karışacaktı. Amatör spor kulüplerini belediyeler desteklemezse ayakta durma şansları hiç yok. Susurlukspor için elimizden geleni yapacağız. Mali müşavirken kulüp başkanı olduysam, herkesin destek vermesi gerekiyor."

Çapraz, takımın ayakta kalması, sporcu gençler yetiştirmesi için maddi desteğe ihtiyaç duyduklarını belirterek, bunun için sponsor aradıklarını, firmaların bu konuya duyarlı yaklaşmalarını beklediklerini bildirdi.

Hem teknik direktör hem de yönetici

Emrah Dikmen ise 2003-2008 yıllarında Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği Bölümü'nde öğrenim gördüğünü, babadan kalma meslek olarak antrenörlük yaptığını anlattı.

Susurluklu olduğunu ve yaklaşık 3 yıldır burada teknik direktörlük görevini yürüttüğünü belirten Dikmen, çocukluktan bu yana beraber futbol oynadığı arkadaşlarıyla takımı iyi yerlere taşımaya çalıştıklarını söyledi.

Takımı iki yıl üst üste ilk kez Süper Amatör Lig'de tutmayı başardıklarını dile getiren Dikmen, şunları kaydetti:

"Çok çaba harcadık ancak o kadar uğraşmamıza rağmen yönetim görevi bırakınca yerine kimse talip olmadı. Bu çabamız, emeğimizin boşuna gitmemesi adına, futbolcu arkadaşlarım, abla ve ağabeylerimiz taşın altına elimizi koyduk ve Susurlukspor'u kapanmaktan kurtardık. Üç sezondur futbol oynayan arkadaşlarım ve ben yönetime girdik. Kulüp kapanmasın istedik. 42 bin nüfuslu bir ilçeyi temsil eden Susurlukspor'dur. Sporu sevebilir ya da sevmeyebilirsiniz ama bu kulüp çocuk ve gençlere hizmet etmiştir. Hepimizin kulübe minnet borcu vardır. Kimseye kırgınlık, dargınlığımız yok ama desteksiz olmaz. İlçenin çocukları ve gençlerine ağabeylik yapacağız. Çocuklarımızın sporda kendilerini geliştirmeleri adına daha çok çalışacağız."

Ercüment Bölükoğlu da 3 yıldır takımın kaptanlığını yaptığı vurgulayarak, "Bir bütün olarak yola çıktık. Maddi, manevi birbirimize destek olacağız. Bu takımın ayakta kalması lazım. Çocuklarımızın kötü alışkanlıklar yerine spora yönelmesi lazım" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kulübün Başkanı Kadın, Yöneticileri de Antrenör ve Futbolcu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement