Külünk'ten Fotoğraflarla "Avrupa'nın Öteki Yüzü" - Son Dakika
Kültür Sanat

Külünk'ten Fotoğraflarla "Avrupa'nın Öteki Yüzü"

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, çeşitli ülkelerde çektiği fotoğraflardan oluşan "Avrupa'nın Öteki Yüzü" sergisini açtı.

04.06.2016 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, çeşitli ülkelerde çektiği fotoğraflardan oluşan "Avrupa'nın Öteki Yüzü" sergisini açtı.

Külünk, Üsküdar Belediyesi'nin önündeki meydanda düzenlenen sergide AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa denilince insanların aklına lüks yaşam ve refahın geldiğini belirterek, "Bu sergide Avrupa narsisizminin arka yüzünü ortaya koyduk. Avrupa'nın narsisizminin yoksul bıraktığı, açlığa mahkum ettiği ve sokaklara mahkum ettiği başka bir yüzü var. Türkiye'de artık bunu konuşmanın vakti geldi." dedi.

Avrupa sokaklarında ciddi bir gelir dağılımı adaletsizliği olduğuna dikkati çeken Külünk, şunları söyledi:

"Son üç yıldır Avrupa'ya sürekli gidip gözlem yapıyorum. Avrupa'nın refah seviyesi sürekli aşağıya doğru evriliyor. Bu durum da eşitsizliği ve korkuyu beraberinde getiriyor. Üst akıl ise bunu bir şovenizme ve dar alan milliyetçiliğine dönüştürüyor. Bu durum da göçmen düşmanlığını, yabancı düşmanlığını ve İslamofobiyi tetikliyor."

Sergilenen fotoğrafları Avrupa'ya yaptığı gezilerde çektiğini belirten Külünk, Avrupa'nın Türkiye'yi anlatırken çöpten ekmek toplayan insan fotoğraflarıyla ve yoksullukla anlattığını ancak bugün Avrupa'nın da aynı durumda olduğunu kaydetti.

Külünk, "Sergimiz Türkiye'den sonra Avrupa'da dolaşacak. Avrupa'nın birçok noktasında sergileyerek Avrupa'nın gerçek yüzünü kendilerine de anlatacağız. Çünkü bu daralmalar Avrupa'da sosyal patlamaları beraberinde getiriyor. Bugün Fransa'da olanlar sadece Fransa'da kalmayacak. Dünya kamuoyunun bunu görmesi lazım." ifadesini kullandı.

"Fotoğrafladığımız insanlar mülteci değil, yerli Avrupa vatandaşları"

Avrupa'da yaşananların sadece mültecilerle ilgili olmadığını vurgulayan Külünk, "Bugün sergilediğimiz fotoğraflar Avrupa'daki mültecilerin fotoğrafları değil. Almanların, Fransızların, Belçikalıların fotoğrafı. Fotoğrafladığımız insanlar mülteci değil, yerli Avrupa vatandaşları. Biz kendimize acımasız davranırız. Avrupa'nın öteki yüzünü gördüğümüzde bütün gerçek ortaya çıkıyor." diye konuştu.

Türkiye'nin demokrasisinin Avrupa'daki demokrasi anlayışından önde olduğunu söyleyen Külünk, şunları kaydetti:

"Avrupa'da öz eleştiri yapmak bile çok zor. Almanya'da 'soykırım yoktur' demek yasak hale getirildi. Özgürlük nerede? Hollanda'da bir Türk aday adayına 'Sen Ermeni soykırımını tanıyor musun?' diye soruyorlar ve tanımadığını söyleyince de aday adayı bile yapmıyorlar. Bizim hainler ise mecliste, görüyorsunuz. Hangi demokrasi daha gelişmiş? Onların Türk demokrasisinden öğreneceği çok şey var, bizim ise onlardan öğreneceğimiz şeyler artık tükendi."

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Külünk'ten Fotoğraflarla 'Avrupa'nın Öteki Yüzü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement