Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Vekili Ünal: Türk Futbolu, Kesinlikle Kara Bir 3 Temmuz Tarihi Yaşadı - Son Dakika
Spor

Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Vekili Ünal: Türk Futbolu, Kesinlikle Kara Bir 3 Temmuz Tarihi Yaşadı

Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Vekili Ünal: Türk Futbolu, Kesinlikle Kara Bir 3 Temmuz Tarihi Yaşadı

Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Vekili Halil Ünal, futbolda şike iddialarına yönelik dava sürecinde yaşanan gelişmelerle ilgili olarak, "Türk futbolu, kesinlikle kara bir 3 Temmuz tarihi yaşadı" dedi.

03.01.2012 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sefa Karacan - Eskişehirspor Kulübü Başkanı ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Vekili Halil Ünal, futbolda şike iddialarına yönelik dava sürecinde yaşanan gelişmelerle ilgili olarak, "Türk futbolu, kesinlikle kara bir 3 Temmuz tarihi yaşadı" dedi.

Ünal, yaptığı açıklamada, 3 Temmuz 2011'den bu yana geçen süreçte, "Biz bu olaydan etkilenmedik" diyen hiçbir futbol adamı, futbol takımı ve oyuncusu olamayacağını, herkesin bu süreçten bir şekilde etkilendiğini ileri sürdü.

"Türk futbolu, kesinlikle kara bir 3 Temmuz tarihi yaşadı" ifadelerini kullanan, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunu ve yargının görevini yaptığını vurgulayan Halil Ünal, şunları söyledi:

"Olumsuz şeylerde, hiç bir anlamda yargının işine müdahale gibi bir lüksümüz söz konusu değil. Futbol adamları olarak, futbolun aktörleri olarak hepimize ciddi görevler düşüyor. Biz takımlarımızı, Türk futbolunu ve futbolun yarınlarını konuşmak durumundayız. Transferleri konuşmak durumundayız. Ligin ikinci devresi nasıl geçecek bunları değerlendirmek durumundayız."

Ünal, uzun bir aradan sonra bu sezon Spor Toto Süper Lig'de yeni bir model ve anlayışla play-off sisteminin uygulanmaya başladığını hatırlatarak, söz konusu sistemin herkes adına önemli olduğunu kaydetti.

"Hepimiz özümüze, aslımıza dönüp işimizi yapalım, futbolu konuşalım" ifadelerini kullanan Halil Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Netice itibariyle, özümüze dönmemiz lazım. Hepimiz işimizi konuşmamız lazım. İşimiz olmayan şeylerin peşinde, günleri ve vakitleri geçirip moral bozmak, kimseyi asla bir hedefe götürmez. Futbol, yeşil sahalarda oynanıyor. Kim suç işlemiş ise mutlaka yargı değerlendirmeye alacaktır. Bizler temiz futbol, futbolun dünya nezdinde marka değerinin yükselmesi adına başta Türk futbolu olmak üzere üzerimize düşenleri yapıp, artık lütfen futbolu konuşalım."

LİG'İ HEDEFLEDİĞİMİZ NOKTADA BİTİRMEK İSTİYORUZ

Halil Ünal, Eskişehirspor'un geçen sezon Spor Toto Süper Lig'e iyi başlayan ekiplerin başında geldiğini söyledi.

İlk devre sahalarında Beşiktaş'ı, deplasmanda ise Sivasspor'u mağlup ettiklerini anımsatan Ünal, "Bütün hedefleri sonuna kadar kovalamak isteyen iyi bir kadromuz var. Oyunculara, sezon başından itibaren kendilerine güvendiğimizi söyledim. İlk devreyi 30 puanla 4'üncü sırada ve play-off grubu içinde tamamlamak çok önemli" diye konuştu.

Ersun Yanal ile ikinci yarı için yola koyulduklarını belirten Ünal, Yanal'ın başından beri çok istedikleri bir hoca olduğunu kaydetti.

Almanya Birinci Ligi takımlarından Hertha Berlin ile anlaşan eski teknik direktörleri Michael Skibbe'nin ise sözleşmesini tek taraflı feshederek görevinden ayrıldığını anlatan Halil Ünal, Skibbe ile "helalleşerek" ayrıldıklarını ifade ederek, Skibbe'nin sözleşmesi gereği kulübe olan 200 bin avro tutarındaki borcunu da ödediğini bildirdi.

Beşiktaş maçıyla ikinci yarıya iyi bir başlangıç yapmak istediklerini dile getiren Ünal, karşılaşmanın zor ve keyifli geçeceğini savunarak, şöyle devam etti:

"İkinci devrede performansımızın üzerine biraz daha koyarak, ligi hedeflediğimiz noktada bitirmek istiyoruz. Bunu da başarabiliriz diye düşünüyorum. Taraftarımız, takımımız ve camiamız, öteden beri şehrimizi futbolun önderi yapmıştır. Eskişehir, bir futbol kentidir. Hedeflerimizi yakalayacağımızı umuyoruz."

Eskişehirspor'a önemli futbolcular kazandırıldığı düşüncesinde olduklarını, devre arasında Ankaragücü'nden Hürriyet Gücer ile 2,5 yıllık sözleşme imzaladıklarını ve Gücer'in yaklaşık 3 yıldır kırmızı-siyahlı takımın almak istediği futbolcular listesinde olduğuna değinen Ünal, "Bilindiği gibi Ankaragücü'nün içinde bulunduğu durum sonrası oyuncular serbest kaldı. Hürriyet, bizi tercih etti. Bir çok takımın Hürriyet'i almak için heyecanı vardı. İnşallah bizde başarılı olacak ve takıma katkı sağlayacak" dedi.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Vekili Ünal: Türk Futbolu, Kesinlikle Kara Bir 3 Temmuz Tarihi Yaşadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement