Hatay'da Görülen Kum Zambağını Koparana 48 Bin Lira Para Cezası Uygulanacak - Son Dakika
Güncel

Hatay'da Görülen Kum Zambağını Koparana 48 Bin Lira Para Cezası Uygulanacak

Hatay'ın Arsuz ilçesi kumsallarında görülen, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan kum zambağını koparana 48 bin liraya kadar para cezası uygulanacak.

25.09.2018 11:03  Güncelleme: 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'ın Arsuz ilçesi kumsallarında görülen, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan kum zambağını koparana 48 bin liraya kadar para cezası uygulanacak.

KUM ZAMBAĞI TATİLCİLER TARAFINDAN FARK EDİLDİ

Geçmiş dönemlerde Sinop sahil kesiminde tespit edilen kum zambağı, Gökmeydan ve Akçalı sahillerinde de görüldü. Bitki çeşitliliği bakımından zengin bir turizm beldesi olan Arsuz kumsallarında, yurt dışında yaşayan tatilciler tarafından fark edilen kum zambağı, büyüleyici bir manzara oluşturuyor.

Hatay'da Görülen Kum Zambağını Koparana 48 Bin Lira Para Cezası Uygulanacak

2016 YILINDA KORUMA ALTINA ALINDI

Nesli tükenmekte olan bitkiler arasında gösterilen ve 2016 yılında Uluslararası Doğa Koruma Birliği tarafından koruma altına alınan kum zambaklarının, koruma altına alındığı ve yaygınlaştırıldığı takdirde turizm için büyük bir fırsata dönüştürülebileceğine dikkat çekildi.

Hatay'da Görülen Kum Zambağını Koparana 48 Bin Lira Para Cezası Uygulanacak

DUYARLI VATANDAŞLAR ETRAFINI TAŞLARLA ÇEVİRDİ

Duyarlı vatandaşlar, kendi çaplarında bazı tedbirlerle bu bitkiyi koruma altına almaya çalışıyor. Deniz suyunun yükseldiği, dalgaların da etkisiyle zarar gören kum zambağı, tatilcilerin güneşlenirken üzerine basması veya havlularını açarken dikkatsiz davranmaları nedeniyle zarar görüyor. Duyarlı vatandaşların zarar görmemesi için etrafını taşlarla çevirerek farkındalık oluşturduğu gözleniyor.

Hatay'da Görülen Kum Zambağını Koparana 48 Bin Lira Para Cezası Uygulanacak

KUM ZAMBAĞINI KOPARANA 48 BİN LİRA PARA CEZASI UYGULANACAK

Kum zambağının ticari amaçla sökülmesi halinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından, 48 bin liraya kadar idari para cezası uygulanacağı belirtildi.

Hatay\'da Görülen Kum Zambağını Koparana 48 Bin Lira Para Cezası Uygulanacak
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hatay'da Görülen Kum Zambağını Koparana 48 Bin Lira Para Cezası Uygulanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsun'da aranan şahıs 10 yıl 5 ay hapis cezası ile yakalandı
    14:52 Samsun'da aranan şahıs 10 yıl 5 ay hapis cezası ile yakalandı

    Samsun'un Çarşamba ilçesinde Jandarma ekipleri tarafından takip edilen U.Ç., bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık ve nitelikli dolandırıcılık suçundan hakkında verilen 10 yıl 5 ay hapis cezası ile aranıyordu. U.Ç. saklandığı evinde yakalanarak tutuklandı ve Çarşamba A Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

  • Talas Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Kadınlar İçin Fitness Kursu Başlattı
    14:51 Talas Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Kadınlar İçin Fitness Kursu Başlattı

    Talas Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen Fitness Kursu, hafta içi düzenlenen derslerle büyük ilgi görüyor. Yeni başlamasına rağmen 300'ü aşkın kadın vatandaşın katıldığı kurs, Talas Spor Salonu'nda uzman antrenörler eşliğinde gerçekleştiriliyor. Talas İlçe Müdürü Ferdi Şafak, kursa katılan vatandaşların geri dönüşlerinden memnuniyet duyduklarını belirtirken, Kayseri'nin 2024 yılı Avrupa Spor Şehri unvanını alması için çalışmalarını hızlandırdıklarını ifade etti. İlçe Müdürlüğü olarak daha fazla vatandaşa spor yapma imkanı sunmayı hedeflediklerini vurgulayan Şafak, desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı'ya teşekkür etti.

  • CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, Gökpınar Çalışması ve Tekne Restoranı Projesini Anlattı
    14:48 CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, Gökpınar Çalışması ve Tekne Restoranı Projesini Anlattı

    CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, Gökpınar Dinlenme ve Tekne Restoran projesinin amacını ve detaylarını anlattı. Projenin Pamukkale'ye yeni bir cazibe merkezi kazandıracağını vurgulayan Ertemur, turistleri şehir merkezine çekmek için çalışmalar yapacaklarını belirtti.

  • Pendik'te Tehlikeli Makas Atan Sürücüye Yüksek Cezai İşlem
    14:47 Pendik'te Tehlikeli Makas Atan Sürücüye Yüksek Cezai İşlem

    Pendik'te seyir halindeyken makas atarak trafiği tehlikeye düşüren sürücüye, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 7 bin 819 lira para cezası kesildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine yapılan çalışmalar sonucunda sürücünün kimliği tespit edilerek yakalandı.

  • İzmir'de Belediye İşçileri Eylemde
    14:46 İzmir'de Belediye İşçileri Eylemde

    Belediye-İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması sonucu yaklaşık 6 bin işçi eyleme çıktı. İşçiler, belediye yönetiminin duyarsızlığına ve geçim sıkıntısına dikkat çekiyor.

  • Kayseri'de K-Şarj Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Açıldı
    14:44 Kayseri'de K-Şarj Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Açıldı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri ve Civarı Elektrik Türk AŞ ile Hunat Enerji şirketinin hizmete sunduğu K-Şarj elektrikli araç şarj istasyonunun açılış törenine katıldı. Açılış töreninde konuşan Büyükkılıç, elektrikli araba sayısının arttığını ve belediyenin de elektrikli otobüslerle filoyu zenginleştirdiğini belirtti. Ayrıca, Millet Bahçesi'nde güneş enerji santrali destekli şarj üniteleri projesi için talimat verdiğini söyledi. K-Şarj elektrikli araç şarj istasyonu, 35 milyon TL'lik bir yatırımla hayata geçirildi ve KCETAŞ tarafından yüzde 20 indirimli hizmet verecek.

  • Çine Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak, Mutaflar Mahallesi'ni ziyaret etti
    14:44 Çine Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak, Mutaflar Mahallesi'ni ziyaret etti

    Başkan Kıvrak, Mutaflar Mahallesi'nde vatandaşlara projelerini anlattı ve düğün salonunu yeniden düzenleyeceklerini duyurdu.

  • İmamoğlu Pendik'ten İliç'i Anımsattı: İçimiz Yanıyor... Sorumluların Ağzında Tek Cümle Yok... İmza Atan Bakan ve Diğerlerinden Tek Bir Açıklama Yok
    14:44 İmamoğlu Pendik'ten İliç'i Anımsattı: İçimiz Yanıyor... Sorumluların Ağzında Tek Cümle Yok... İmza Atan Bakan ve Diğerlerinden Tek Bir Açıklama Yok

    İBB Başkanı İmamoğlu, Pendik'in AKP'li Belediye Başkanı Ahmet Cin’in, hakkını arayan yurttaşı azarladığı Pendik Ertuğrulgazi Mahallesi’nden vatandaşlara seslendi. “Bunlar seçimi kaybedeceğini anladı ya hemen yalana, dolana, kumpasa başladılar” diyen İmamoğlu, “Yolun kenarında, caddede, parkta, orada, burada, yanan otobüs filmleri çekmek, kumpaslar kurmak, 4,5 sene önceki videodan kendine iş aramak… Savcı gibi her gün açıklama yapıyor Adalet Bakanı. Üzülüyorum onun haline. Bakın; 17 tane bakan. İstanbul'da siyaset yapıyor. Şimdi 17 bakan artı aday; etti 17+1. Ama bir kişi daha var, o da geliyor. Yakındır, gelecek. Bekliyoruz vallahi; gel, bekliyoruz. Buyursun gelsin” dedi. Meydandaki bir dövizi okuyup İliç'te liç yığını altında kalanları anımsatan İmamoğlu, “İçimiz yanıyor. Canımız toprak altında. Doğamız tehdit altında ve bu konudaki sorumluların ağzından tek bir cümle yok. Sanki o dağ kendiliğinden aşağı gelmiş, can almış. Ve o doğayı perişan etmiş ama ne devleti yönetenler ne altına imza atan sayın bakan veya diğerleri tek bir açıklama yok. Sanki izinler gökten indi, yanlışlar gökten indi" diye konuştu.

  • Şırnak Uludere kara yolu sağanak sonucu ulaşıma kapandı
    14:41 Şırnak Uludere kara yolu sağanak sonucu ulaşıma kapandı

    Uludere ilçesinde yaşanan sağanak sonucu Şırnak-Uludere kara yolu Uludere 3 ve Uludere 5 köprüleri mevkisinde akarsuyun debisi yükselerek taştı. Bu durum sonucunda araçlar mahsur kaldı ve yol ulaşıma kapandı. Kepçelerin yardımıyla araçlar kurtarıldı ve yol açma çalışmaları devam ediyor.


Advertisement