Kumluca Belediyesi'nden Kültürel Etkinlikler - Son Dakika
Yerel

Kumluca Belediyesi'nden Kültürel Etkinlikler

Kumluca Belediyesi Tarafından Kültürel Etkinlikler Çerçevesinde Gerçekleştirilen Ayın Söyleşisi Programının Bu Ayki Konuğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.

26.02.2011 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kumluca Belediyesi tarafından kültürel etkinlikler çerçevesinde gerçekleştirilen ayın söyleşisi programının bu ayki konuğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe oldu.

Kumluca Belediyesi konferans salonunda gerçekleştirilen söyleşiyi, Kumluca Kaymakamı Salih Işık, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Mavikent Belediye Başkanı Erdeniz Yavuz, Kumluca Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Sahriye Sönmez, Emniyet Müdürü Nail Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları ve davetliler izledi.

Söyleşinin açılışında konuşan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Kumluca Belediyesi olarak kültürel etkinlikler çerçevesinde her ay ayın söyleşisi adı altında etkinlikler düzenlemeyi planladıklarını ve etkinliklerin bu ay üçüncüsü yaptıklarını söyledi. Çetinkaya, bu gün ile birlikte yapılan üç söyleşinin de ortak özelliğinin yağmurlu bir güne denk geldiğini ifade ederek,

"Ayın Söyleşileri bereketli oluyor" dedi.

Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe de, Kumluca'ya yabancı olmadığını, eşi Kadriye Kurtcephe'nin Kumlucalı olduğunu belirtti.

Söyleşisinin ilk bölümünde ilk çağlardan bu yana bilginin çok önemli olduğunu vurgulayan Kurtcephe, bilginin çok önemli olduğunu, bundan dolayı bilgide, din, dil, ırk ve renk ayrımı yapılamayacağını belirtti. "Bilginin kimde olduğu önemli değildir, bilgi önemlidir" diyen Kurtcephe sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünyada iki milyar insan bizi Türkiye kurtaracak diye düşünüyor. (Batı bizi, biz olmaktan çıkardı, bizi siz kurtaracaksınız) diyorlar. Bunu yapabilmek için büyük düşünmek gerek, risk almak gerek, çalışmak gerek. Çalışmayan, büyük düşünüp risk almayan başaramaz. Onun için Akdeniz Üniversitesinde 26 yılda yapılan işin iki buçuk katını 2,5 yılda gerçekleştirdik. Bunlardan en önemlisi de çift kol nakli. Türkiye den ve dünyanın dört bir yanından yüzlerce telefon ve mesaj aldık. 'Yaptığınız çift kol nakli ile gurur duyuyoruz. Çift kol nakli yaparak insanlığa hizmet ettiniz' dediler. Bizde bu işi yaparken, risk aldık ve başardık. Dünyada 100 ülke kol naklini denemiş, 15 ülke gerçekleştirmiş. Bu ülkelerde hep tek kol nakli gerçekleştirmişler. Bizde bu ülkelerden 15'incisiyiz. Ancak çift kol naklinde ise dünyada beşinci ülkeyiz."

Üniversite olarak sadece sağlık alanında değil, diğer teknolojik gelişmeler konusunda da yeniliklere imza attıklarını kaydeden İsrafil Kurtcephe, Akdeniz Üniversitesi bünyesinde bulunan Teknokent'te 368 öğretim üyesinin Antalya şirketiyle bu ülkeye hizmet ettiğini ifade etti. Prof. Dr. Kurtcephe söyleşisini şöyle tamamladı:

"Akdeniz Üniversitesinin bir başka faaliyet alanı da tarımdır. YÖK Başkanımız Ziraat Fakülteleri iyi çalışmıyor, tohumları yurt dışından alıyoruz demişti. Biz Akdeniz Üniversitesi olarak tüm ülkeyi karış karış gezip, tohumları topladık. Çalışmalarımızla tohum konusunda ülkemizi İsrail ve Hollanda tekelinden kurtulsun istiyoruz. Tüm bunların yanında seracılığın başkenti olan Kumluca'yı da boş geçmiyoruz. Şu sizlerin büyük desteğiyle devam eden bir yüksek okul binası inşaatı var. Sizler bu okul binasını bitirin, hangi bölümü istiyorsanız ben o bölümleri burada açacağım. Kumluca çok uzak değil ileride vilayet olacak. Sizler büyük düşünün, buraya sadece bir fakülte değil, üniversite isteyin. Bu sayede gücünüze güç katarsınız."

Söyleşinin sonunda Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'ye Kumluca Kaymakamı Salih Işık ve Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya günün anısına plaket verdi.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kumluca Belediyesi'nden Kültürel Etkinlikler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement