Kumluca'da Ayın Söyleşisi Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Kumluca'da Ayın Söyleşisi Etkinliği

Kumluca Belediyesi tarafından kültürel etkinlikler kapsamında düzenlenen ayın söyleşisi etkinliğinin bu ayki konuğu Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Öğretim üyesi Prof.Dr.Adem Tatlı oldu.

23.02.2013 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kumluca Belediyesi tarafından kültürel etkinlikler kapsamında düzenlenen ayın söyleşisi etkinliğinin bu ayki konuğu Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Öğretim üyesi Prof. Dr. Adem Tatlı oldu.

Kumluca Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Kaymakam Salih Işık, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

"Bilimin ışığında evrim" konulu söyleşisine evrimin tanımı ile başlayan Prof. Dr. Adem Tatlı, evrim kelimesinin kainatta hiçbir şeyin sabit olmadığı, atomdan galaksilere kadar her şeyin her an hareket ve faaliyet halinde olduğu anlamına geldiğini söyledi.

Evrim teorisinin ateizme dayandığını ifade eden Prof. Dr. Tatlı, evrim teorisinin bilimsel platformdan çıkarılarak "Uluhiyet" fikrini yıkmaya ve inkar etmeye, kainattaki tek etkili gücün tesadüf, şuursuz sebepler ve tabiat olduğunu ispat etmeye çalışan kasıtlı ve art niyetli davranışlara alet edildiğini vurguladı.

Kainatta hiçbir şeyin sabit olmadığını, hareket halinde olduğunu, canlıların, bitkilerin, hayvanların da her an değiştiğini ve farklılaştığını ifade eden Tatlı, "İnsan yaklaşık 100 trilyon hücreden meydana geliyor ve her bir hücre bir saniyede 3 bin değişik reaksiyon gösterebiliyor. Bütün bunlar bir kanun çerçevesinde, büyüme, gelişme, farklılaşma kanunları çerçevesinde oluşuyor ve değişimler devam ediyor. Sonsuz bir ilim, irade, kuvvet ve kudretin eseriyle. Hiç bunlar tesadüfen olur mu- Tesadüfen çorba bile olmuyor" şeklinde konuştu.

Evrim teorisi tartışmasının altında yatanın "Bir yaratıcının kabulü veya reddi" olduğunu ileri süren Tatlı, bilim adamlarının dine, yaratılışa karşı olmalarının kaynağının ise Fransız ihtilali olduğunu söyledi.

Söyleşi sonunda Prof. Dr. Adem Tatlı, dinleyicilerin sorularını cevapladı.

Programın ardından Kaymakam Salih Işık ve Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Tatlı'ya teşekkür ederek üzerinde Kale Kule'nin resminin yer aldığı porselen çay seti hediye etti.

Muhabir: Mehmet Çakmak

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kumluca'da Ayın Söyleşisi Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement