Kumluca'da Kadir Gecesi İftar Yemeği Geleneği - Son Dakika
Güncel

Kumluca'da Kadir Gecesi İftar Yemeği Geleneği

Kumluca\'da Kadir Gecesi İftar Yemeği Geleneği

Kumluca'da bu yıl 14'üncüsü gerçekleştirilen, geleneksel Kadir Gecesi İftar Yemeğine yaklaşık 15 bin kişi katıldı.

14.08.2012 22:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kumluca'da bu yıl 14'üncüsü gerçekleştirilen, geleneksel Kadir Gecesi İftar Yemeğine yaklaşık 15 bin kişi katıldı.

Kumluca Belediyesi tarafından organize edilen ve giderleri hayırseverler tarafından karşılanan 14. Geleneksel Kadir Gecesi İftarı, Kültür Hanı Orhan Günay Parkı önünde yapıldı.

Yemeğe Kaymakam Salih Işık, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Başdaş, Emniyet Müdürü Nail Çetinkaya, daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldı.

İftarda, ilçedeki restoran ve lokantalarda hazırlanan 2 ton tavuk etinden yapılan kavurma, 650 kilo pirinçten yapılan pilav, 12 bin ekmek, 24 bin adet içecek, 100 kilo hurma ile 300 kilo tatlı vatandaşlara sunuldu.

Yemek öncesi Kumluca Müftülüğü din görevlileri tarafından Kuran-ı Kerim ve ilahiler okundu. Kumluca Müftüsü Mehmet Yaman, Kadir Gecesi'nin önemi hakkında bir konuşma yaptı. Ezanın okunmasıyla yaklaşık 15 bin kişi hep birlikte orucunu açtı.

Kaymakam Salih Işık, yemeğin ardından yaptığı konuşmada, ilçe halkının birlik ve beraberliğinin simgesi haline gelen Kadir Gecesi İftar Yemeklerinin ilçe halkının katılımıyla zengin, fakir, genç, yaşlı herkesi bir araya getirdiğini söyledi.

14 yıl önce başlatılan geleneğin kardeşliğe ve barışa dünden daha çok ihtiyaç olan bu günlerde devam ediyor olmasını çok anlamlı bulduğunu ifade eden Işık, birlik ve beraberliğin uzun yıllar sürmesi temennisinde bulundu.

Belediye Başkanı Çetinkaya da ilçede geleneksel iftar yemeğine ilginin her yıl artarak devam ettiğini belirterek, bu güzel geleneği gelecek yıllarda da sürdürmek istediklerini söyledi.

Kadir Gecesi İftar Yemeğinin giderlerinin Kumlucalı hayırseverler tarafından karşılandığını ifade eden Çetinkaya, belediye olarak kendilerinin ise bu güzel etkinliğin organizesini gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Çetinkaya, inançlarına göre bin yıldan daha hayırlı bir gecede bir arada bulunmanın daha da anlamlı olduğunu dile getirerek, "İnsanlarımız zaten bu geceyi farklı bir manevi atmosfer içinde geçiriliyorlar. Bunun ilçemize manevi anlamda da büyük katkı sağladığını düşünüyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, bu güzel geleneğin bundan sonraki yıllarda da devam etmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

Muhabir: Mehmet Çakmak

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kumluca'da Kadir Gecesi İftar Yemeği Geleneği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement