KUMLUCA'DA MUZUN FİYATI 8 LİRA - Son Dakika
Güncel

KUMLUCA'DA MUZUN FİYATI 8 LİRA

ÖRTÜ altı sebze üretim merkezlerinden Antalya'nın Kumluca Kumluca ilçesinde, 2 yıl önce, domates, biber, patlıcan ve salatalık gibi sebze üretiminden vazgeçip tropikal ürünleri eken üretici, muz hasadına başladı.

08.02.2022 10:58  Güncelleme: 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÖRTÜ altı sebze üretim merkezlerinden Antalya'nın Kumluca Kumluca ilçesinde, 2 yıl önce, domates, biber, patlıcan ve salatalık gibi sebze üretiminden vazgeçip tropikal ürünleri eken üretici, muz hasadına başladı. Üreticiler bahçelerinde muzu 8 liradan satıyor.

Kumluca'da örtü altı üretimde mango, ejder ve muz yetiştiriciliğinde artış yaşandı. Üreticilerin, daha fazla gelir elde edebileceği tropik ürünlerin ekili alanı arttı. Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce, "Kumluca'da domates, biber, patlıcan ve salatalık gibi ürünleri bırakıp bazı bölgelerde muz üretimine geçtik. Son yıllarda tropik meyve üretimine ilgi var.Son yıllarda örtü altı sebze üretimi para kazandırmıyor. Maliyet fiyatları çok yükseldi. Tropikal meyve üretimine geçen çiftçilerimizi elimizden geldiği kadar destekliyoruz" diye konuştu.

Salur mahallesinde, 6 dönüm alanda muz üretimi yapan Ali Ergin (54), şunları söyledi:

"Geçen yıl eylül ayında muz fidanlarımız seraya diktim. Hasadımız devam ediyor. Beklentimiz salkımda 35 kilo muz elde etmek. 1000 ağacımız var. Serada 35 ton meyve bekliyoruz. Önceden 4 Liraya satıyorduk. Fyatlar yükseldi. En az 7 lira, 8 liraya da satıyoruz. Girdi maliyetlerine bakıldığında 7 liranın üzerindeki fiyatlar bizi memnun eder. Dönümde 180 ağacımız var. 4 lira maliyetin altındaydı. Şua andaki fiyattan memnunuz."

KUMLUCA\'DA MUZUN FİYATI 8 LİRA
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel KUMLUCA'DA MUZUN FİYATI 8 LİRA - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.

  • Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı
    22:01 Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bir sürücü, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek drift attığı için 50 bin 541 TL ceza kesildi. Polis, sürücünün ehliyetsiz, aracın sigortasız ve muayenesiz olduğunu belirledi. Araç 2 ay trafikten men edildi.

  • Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    22:00 Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Kayserispor, yarın oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını tamamlayarak galibiyet hasretine son vermek istiyor. Sakatlıkları bulunan oyuncular dışında eksik oyuncu bulunmayan Kayserispor, maç saatini beklemeye başladı.


Advertisement