Kumru'da 2. Gönüllü Kan Bağışı - Son Dakika
Yerel

Kumru'da 2. Gönüllü Kan Bağışı

Kumru\'da 2. Gönüllü Kan Bağışı

Ordu'nun Kumru ilçesinde Kızılay Şube Başkanlığı'nca kan bağışı toplandı."Camiler ve Din Görevlileri Haftası" nedeniyle Hükümet Konağı önüne konuşlandırılan kan bağışı TIR'ında vatandaşlardan gönüllü kan bağışı alımı yapıldı.

03.10.2013 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Kumru ilçesinde Kızılay Şube Başkanlığı'nca kan bağışı toplandı.

"Camiler ve Din Görevlileri Haftası" nedeniyle Hükümet Konağı önüne konuşlandırılan kan bağışı TIR'ında vatandaşlardan gönüllü kan bağışı alımı yapıldı. Sabah saat 09.30'da başlatılan kan bağışı alımı akşam saat 21.00'e kadar devam etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kızılay Kumru Şube Başkanı Erol Başar, "Kumru Müftülüğü ile ortaklaşa düzenlenen kampanya çerçevesinde Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle, hayırsever insanlarımızdan gönüllü kan bağışı alımı yapılmıştır. 'Bir Damla Kan Bir Can, Kan Acil Değil Sürekli İhtiyaçtır' sloganları doğrultusunda, 18-65 yaş arasındaki kadın-erkek tüm vatandaşlarımız gönüllü kan alımına büyük ilgi göstermiştir. 2012 yılında 918 ünite olan bağış sayısı, yüzde 33 artarak şu anda bin 227 bağış sayısına ulaşmıştır. Bu konuda emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Kan alım TIR'ını ziyaret eden Korgan Kaymakamı ve Kumru Kaymakam Vekili Erkan Kaçmaz, "Bu tablo bizi memnun etmektedir. Kumru'da kan alımı oturmuştur. Ben başta şube başkanımız olmak üzere kampanyaya katkısı olan herkesi kutluyorum. Kanın önemini ihtiyaç olduğu zaman anlıyoruz. Unutulmamalıdır ki, ihtiyaç olmadan tedbirini almak lazım. Kumru'yu diğer bölgelerin de örnek alması gerekir" diye konuştu.

İlçe Müftüsü Aykut İli ise yaptığı açıklamada, "01-07 Ekim arası Camiler ve Din Görevlileri Haftası" nedeniyle içeriği çok dolu olan ve bir haftaya sarkan program yaptıklarını, programın bir ayağını ise kan bağışının oluşturduğunu, örnek bir dayanışma ile 197 ünite kan alındığını ifade etti.

Programa ayrıca Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Doğan Bozkurt, Belediye Başkanı Ticabi Civelek, Kumru İlçe Emniyet Amiri Komiser İzzet Güldü, Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Veysel Nargül ile Doç. Dr. Kıyasettin Koçoğlu katıldı. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kumru'da 2. Gönüllü Kan Bağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement