Kumru'da Ödes Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Kumru'da Ödes Bilgilendirme Toplantısı

Kumru\'da Ödes Bilgilendirme Toplantısı

Ordu'nun Kumru İlçe Kaymakamlığı Özürlüler Destek Programı (ÖDES) Ofisi'nce bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

08.06.2013 10:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Kumru İlçe Kaymakamlığı Özürlüler Destek Programı (ÖDES) Ofisi'nce bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Ordu Valiliği koordinasyonunda, Kumru Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülmekte olan 2012 ÖDES çerçevesinde "Hedef 2016 Rio" projesinin faaliyetleriyle ilgili olarak engelli ailelerini bilgilendirme ve bilinçlendirme toplantısı, proje ortakları, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Kumru Karadeniz Görme Engelliler Derneği'nin ve engelli ailelerinin katılımıyla Kumru Müftülüğü Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Kumru Kaymakamlığı proje sorumlusu Özgür Kanca bir bilgilendirme konuşması yaptı. Özgür Kanca yaptığı konuşmada, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 2012 yılında 2. kez uygulanan ÖDES programı kapsamında yapmış olduğumuz başvurumuz desteğe layık görülmüş ve 2013 yılı itibariyle uygulanmaya konulmaya başlanmıştır. 2012 yılı içinde yapılan 'Yaz Olimpiyatları'nın hemen ertesinde yine Londra'da düzenlenen '2012 Paralimpik Yaz Oyunları'nda büyük başarı gösteren Türk Paralimpik sporcular gerek kamuoyunda gerekse basında uzun süre yer almış, sporcuların bu başarısı takdirle karşılanmıştır. Yaz olimpiyatlarında 5 madalya alan engelsiz sporculara rağmen paralimpik sporcular aldıkları 10 madalya ile dikkat çekmişlerdir. Güven aşılandığı taktirde engellilerimizin aslında neler başarabildiği görülmüştür. Projemiz ismini de bu başarıdan alarak, sembolik de olsa 2016 yılında Brezilya'nın Rio kentinde yapılacak yaz olimpiyatlarını kendisine hedef belirlemiştir" dedi.

Daha sonra Kumru Kaymakamı Ahmet Özkan ve Aile ve Sosyal Politikalar Ordu İl Müdür Yardımcısı Ercan Okur ve milli paralimpik sporcu Vedat Yavuz bir konuşma yaptılar. Toplantıya ayrıca Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek, Fizme Belediye Başkanı Hikmet Bilü, Jandarma Komutanı Üsteğmen Erkan Sağındık, Emniyet Amiri Vekili İzzet Güldü, Müftü Aykut İli, Hastane Başhekimi Uzman Dr. Mustafa Berkeşoğlu, Karadeniz Görme Engelliler Derneği Genel Başkanı Faruk Teber ve engelli aileleri katıldı. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kumru'da Ödes Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement