Kumru İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu'ndan Bilim Fuarı - Son Dakika
Yerel

Kumru İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu'ndan Bilim Fuarı

Kumru İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu\'ndan Bilim Fuarı

Ordu'nun Kumru ilçesi İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu'nda açılan bilim fuarında birbirinden ilginç fikirler sergilendi.

16.05.2013 09:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Kumru ilçesi İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu'nda açılan bilim fuarında birbirinden ilginç fikirler sergilendi.

Eğitimde işbirliği protokolü çerçevesinde TÜBİTAK ile MEB arasında yapılan anlaşma gereği bin pilot okulda düzenlenen bilim fuarlarından biri de Kumru İMKB YBO'da açıldı. Öğrencilerin bilime, üretkenliğe olan ilgilerini arttırmak ve bu yönde yapılacak çalışmalara teşvik etmek amacı güden fuar Kumru İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu salonunda sergilendi. Büyük ilgi gören YBO öğrencilerinin yapmış olduğu proje çalışmalarının sergilendiği fuara öğrenci velileri ve Kumru halkı büyük ilgi gösterdi. Fuarın açılış kurdelesini Kumru Kaymakamı Ahmet Özkan, Belediye Başkanı Ticabi Civelek, Okul Müdürü İlhan Uğur birlikte kestiler. Etkinliğe ayrıca, Jandarma Komutanı Üsteğmen Erkan Sağındık, Emniyet Amiri Mehmet Öztürk, Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Berkeşoğlu, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Beyazpınar ve veliler katıldı.

Öğrencilerin yaptığı birbirinden ilginç projeler katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Özellikle güneş enerjisiyle çalışan alet ve mekanizmaların çokluğu yakın zamanda güneş enerjisinin insan hayatındaki yerini adeta işaret eder gibiydi. Projelerin tümü Okul Müdürü İlhan Uğur başkanlığında, Müdür Yardımcısı Murat Bayraktar koordinatörlüğünde, Fen ve Teknoloji Öğretmenleri Arzu Şeker, Erdoğan Küçük, Hülya Erge; Matematik Öğretmenleri Tuğba Onur, Hülya Yaşar ve Teknoloji Tasarım Öğretmenleri Özgü Portakal, Cemalettin Lafçı tarafından düzenlendi.

Kaymakam Ahmet Özkan ve ziyaretçiler öğrencilerin yaptığı ilginç fikirlerini maketlerin başında öğrencilere tek tek anlattırarak bilgi aldılar. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kumru İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu'ndan Bilim Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement