Kunduz Dağı Milli Takımlar Kamp Merkezi İhalesi İçin Onay Çıktı - Son Dakika
Spor

Kunduz Dağı Milli Takımlar Kamp Merkezi İhalesi İçin Onay Çıktı

Kunduz Dağı Milli Takımlar Kamp Merkezi İhalesi İçin Onay Çıktı

Gençlik ve Spor Bankalığı Müsteşarı Aslan Karanfil, 'Kunduz Dağı Milli Takımlar Kamp İhalesi'nin en kısa sürede yapılacağını söyledi."10.Kültür Sanat Doğa ve Turizm Festivali" için Samsun'un Vezirköprü ilçesinde bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı...

29.09.2013 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bankalığı Müsteşarı Aslan Karanfil, 'Kunduz Dağı Milli Takımlar Kamp İhalesi'nin en kısa sürede yapılacağını söyledi.

"10. Kültür Sanat Doğa ve Turizm Festivali" için Samsun'un Vezirköprü ilçesinde bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Aslan Karanfil, Kunduz'da Orman Genel Müdürlüğü'nün tahsis işleminin bittiğini, 204 bin metre karelik alana Milli Takımlar Tesisi'nin yapılacağını söyledi.

Karanfil, Kunduz'da hem gençlik hem de sporcular için bir kamp merkezi yapılmasını istediklerini belirterek, "Vezirköprü ilçemiz Gençlik ve Spor Bakanlığımız için önemli bir ilçemiz. Gençlik merkezimizin ve Kredi Yurtlar Kurumu'na ait olmak üzere 300 kişilik öğrenci yurdumuzun halesi yapıldı ve başladı. Vezirköprü ilçemizdeki en büyük yatırımlardan bir tanesi Kunduz'da hem gençlik hem de sporcular için bir kamp merkezi yapılmasıydı. Daha önceden Orman Genel Müdürlüğü'ne ait olan alanın tahsis işlemi şu anda bitti. Sayın Bakanımızın talimatıyla burası bizim yatırım planımızda idi. Tahsis olmasını bekliyorduk. Şu anda tahsis işlemi bittiğine göre doğa harikası olan Kunduz'da hem gençlerimizin doğal hayatı yaşayabileceği hem de bütün federasyonlarımızın spor branşlarında gelip burada kamp yapabilecekleri yer. Oksijen dolu bu yerde kamp yapabilecekleri bir kamp merkezinin ihalesini sayın bakanımızın talimatlarıyla bu çalışmayı yürütüyoruz. Biz burayı bakanlığımıza devralarak hem gençlerimize hem sporcularımıza kazandırabileceğimiz onlara hizmet edebileceğimiz. Onları doğa ile oksijenle buluşturabileceğimiz bir kamp alanına dönüştürmüş olacağız. En kısa zamanda da buranın ihalesini yaparak hem gençlerimize hem de sporcularımıza kazandırmış olacağız" dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt ise tesisin yaklaşık 2 yılda biteceğini ifade ederek, "Çok güzel bir tesisleşme olacak. Bir buçuk 2 yıl içerisinde de tamamlanması planlanıyor. Bununla ilgilide yatırım planına alınan bir yerdi burası. Sayın müsteşarımız bakanlığımız adına bir açıklama yaparak resmi olarak Kunduz Dağları'nda böyle bir tesisin olacağı konusunda bilgi vermiş oldu. Yıllardır atıl kalmış bu bölgenin tesisleşmesini sağlayan başta sayın Bakanımız Suat Kılıç'a bütün Samsunlular adına şükranlarımı iletiyorum. Çok muhteşem bir yatırım olacak. Samsun halkına olduğu kadar tüm Türkiye'ye hizmet edebilecek yapı teşkil etmiş olacak önemli olanda bunu birlikte başarabilmekti" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Kunduz Dağı Milli Takımlar Kamp Merkezi İhalesi İçin Onay Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement