Kunduz Yağlı Pehlivan Güreşleri 27 Haziran'da Başlayacak - Son Dakika
Güncel

Kunduz Yağlı Pehlivan Güreşleri 27 Haziran'da Başlayacak

13. Geleneksel Vezirköprü Kültür Sanat Doğa ve Turizm Festivali Kunduz Yağlı Pehlivan Güreşleri, bu yıl 27-29 Haziran tarihlerinde yapılacak.

21.06.2017 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

13. Geleneksel Vezirköprü Kültür Sanat Doğa ve Turizm Festivali Kunduz Yağlı Pehlivan Güreşleri, bu yıl 27-29 Haziran tarihlerinde yapılacak.

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, makamında düzenlediği basın toplantısında, festival hakkında bilgi verdi.

Bu yılki organizasyonun geçen yıllara göre daha üst seviyede yapılacağını belirten Başkan Edis, "Bu yıl düzenleyeceğimiz festivalde özellikle yağlı güreşlerde çıtayı yüksek tutuyoruz. Geçmiş yıllarda yaşadığımız aksaklıkları da gidererek emin adımlarla ilerliyoruz. Amacımız güreşseverlere güzel bir müsabakalar izletmek." diye konuştu.

Vezirköprü'nün adını ulusal basında duyurmaya çalıştıklarını dile getiren Edis, bu kapsamda bazı televizyon kanallarının canlı yayınlarıyla çalışmalarına destek vereceğini kaydetti.

Festivalin Ramazan Bayramı'nın son günü başlayacak olması dolayısıyla 50 bin civarında katılım beklediklerine işaret eden Edis, "Kunduz yağlı güreşleri Kırkpınar'a rakip olacak." ifadesini kullandı.

Geçen yılın Kunduz Yağlı Pehlivan Güreşleri güreş ağası Bilal Acar ise, 800 pehlivanın katılacağı yağlı güreşlerde 55 başpehlivanın da güreş tutacağını vurguladı.

Güreşlerde 3 yıl üst üste başpehlivanlığı kazanan güreşçiye altın kemer hediye edeceklerini aktaran Acar, şöyle konuştu:

"Geçen yıl yaptığımız organizasyon bir yıl boyunca konuşuldu. Federasyon tarafından da Vezirköprü Kunduz Yağlı Güreşleri birinci sınıf güreş listesine alındı. Kırkpınar olma yolunda ilerleyen Kunduz Yağlı Güreşleri, Karadeniz bölgesinde de birinci sırada yer alıyor."

Festivalin birinci gününde Kunduz Yaylası'nda yağlı güreşler yapılacak. Diğer iki günde ise ilçe merkezinde kültürel etkinlikler düzenlenecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kunduz Yağlı Pehlivan Güreşleri 27 Haziran'da Başlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement