Kur'an'ın Tamamını Okuyan "Hafız Kalem" Üretildi - Son Dakika
Yerel

Kur'an'ın Tamamını Okuyan "Hafız Kalem" Üretildi

Murat Yolcu - Isparta'da 162 çeşit Kur'an-ı Kerim basılan tesiste, Kur'an'daki 6 bin 666 ayetin tamamının yer aldığı ve 114 hafızın seslendirdiği elektronik kalem üretildi.

18.01.2013 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Murat Yolcu - Isparta'da 162 çeşit Kur'an-ı Kerim basılan tesiste, Kur'an'daki 6 bin 666 ayetin tamamının yer aldığı ve 114 hafızın seslendirdiği elektronik kalem üretildi.

Tesis Müdürü Ali Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2004 yılında 15 bin metrekare kapalı alanda faaliyete geçen tesiste 162 çeşit Kur'an-ı Kerim basıldığını söyledi.

Günde yaklaşık 20 bin adet Kur'an-ı Kerim basılarak dünyanın birçok ülkesine gönderdiklerini anlatan Yıldız, 5 kişilik ekibin 10 yıl süren çalışmasının ardından Ku'ran-ı Kerim'in daha rahat okunmasını sağlayacak yazım şeklini oluşturduklarını kaydetti.

Kur'an-ı Kerim'e hizmet etmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını vurgulayan Yıldız, insanların Kur'an-ı Kerim'i daha rahat okuyabilmesi için çeşitli çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Bu kapsamda 114 hafızın seslendirmesiyle Kur'an-ı Kerim'deki 6 bin 666 ayetin tamamının yer aldığı elektronik kalem ürettiklerini bildiren Yıldız, şunları söyledi:

"Kalem Kur'an-ı Kerim'in ilk denemesi önceki yıllarda Suriye'de yapılmış, fakat tam başarılı olunamamıştı. Daha sonra Çin'de üretildi. Ancak okunan ayetlerde büyük hatalar oluştu. Kur'an-ı Kerim'deki hataları gördükten sonra bunun üzerine yoğunlaşmak, daha doğru ve gelişmiş bir şekilde üretmek istedik. Çalışmalarımız neticesinde 114 hafızın okuduğu kalem Kur'an-ı Kerim ile bu kalemin okuyabildiği ayrı bir Kur'an-ı Kerim hazırladık."

Kalem Kur'an-ı Kerim ile tek bir tuşla bütün Kur'an ve mealinin dinlenebileceğini vurgulayan Yıldız, "Ayrıca kalem için özel olarak Kur'an da ürettik. Ürettiğimiz kalem istenilen sayfanın üzerine tutulduğunda otomatik olarak sayfa algılanıyor ve okunmaya başlıyor. Bunun yanında kalemde yemek, abdest için de dualar yer alıyor" diye konuştu.

Yıldız, kalem Kur'an-ı Kerim'e oldukça ilgi gösterildiğini dile getirerek,

"İtiraf etmeliyiz ki halkımızın Kur'an-ı Kerim öğrenme noktasında biraz zafiyeti var. Kalem Kur'an-ı Kerim bu anlamda büyük kolaylık sağlıyor. Bu da kaleme olan ilgiyi arttırıyor" diye konuştu.

Yıldız, Kur'an okuyan kalemi kitapçılar aracılığıyla piyasaya sunduklarını kaydetti.

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ISPARTA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kur'an'ın Tamamını Okuyan 'Hafız Kalem' Üretildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement